01 Temmuz 2026, 15:17
|
|
|
Ruh HalimMesgul
|
Yanıt: Kaç Yıldır Bir İşte Çalışıyorsunuz? Hangi İşleri Yaptınız?
Ben çalışmayı hep sevdim. Okulun yaz tatilleri dahil 7. sınıftan beri çalışırım, para kazanmak bünyemde fena şekilde serotonin salgılıyor çünkü. İlk yaz tatilinde mahalledeki motor tamircisinde çalıştım, bir tek ordan para kazanmadım ama oranın muhabbetini severdim. Abiler fena muhabbet çevirirlerdi gelip gidip dinlerdim onları hep hoşuma giderdi, kelime öğrenirdim. Hatta annem kızardı, her gün pis pis eve gelirdim arkadaşlarınla denizde gez niye gidiyosun şu pis yere derdi de dinleyen kim
Sonrasında ilk maaş aldığım yer yelken tamircisiydi. Biraz fazla ağır bi iş olduğundan haftalık o zamanın parasıyla 100 lira kazanırdım, bahşişlerimede karışmazlardı. Biriktirir biriktirir okul zamanı kantinde şov yapardım. Zengin çocuğu sanırlardı beni de arka planda gariban, çilekeş, amele beni bilmezlerdi tabii.
Sonra komilik yaptım, hem dil gelişsin hem düzgün bi işim olsun diye, az biraz dil yaptık haa bir de tepsi çevirmeyi falan öğrendim işte.. Baktım yapılacak iş değil, aynı sezon otele başladım. Belboy oldum, fena bahşiş vardı ha, maaştan fazla bahşiş çıkarırdım. Bunu duyan müdüre hanımefendi hasetinden çatladı tabii beni resepsiyona aldı. İşte şimdi o müthiş yüzyıl başladı. Resepsiyonda şov yapıyorum bildiğin anahtar al ver, fenayım Dilide geliştirdik, ee iş de güzel takım elbise kravat falan sanırsın James Bond. Hatta bi Danimarka fırsatı doğdu o seneler de işte cesaret yok, yaparsın, başarırsın diyen yok. Şu an ne güzel tatile buralara gelip kurulu düzenim olmasa dönerim yeavrumm diye euroları ezmeye geliyordum oysa. Kısmet değilmiş, ağlamıyorum tabii ki gözüme toz kaçtı.
Gel zaman git zaman askere gittim tam yaşımda. 15 ay bordo bereli dağ komandosu helikopterden helikoptere atla falan derken o da geldi geçti.
Döndüm tekrar resepsiyona 1 sezon daha, profesyonel bir resepsiyonistim ama müdüre hanım falan tanımıyorum, ön büroya saygı duyacak, yoksa maaşına zam işine son veririm onun falan. Bu arada peder bey de darlıyo, bulmuş altın gibi ameleyi tabii esnaf adam kaçırır mı? Kaçırmaz. Kandırdı çekti ofise.
Bugün 13 sene oldu, bugün olmadı tabii bu yıl. İlk 2, 3 sene bi boşluk yaşadım tabii, sonrasında oturdum aynanın karşısına. Bak dedim Aykut, bakıyorum dedim kendime.. Ya herro ya merro, ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin aslanım dedim. O babanı da geçeceksin dedim. Dedim ama adamın arabası çok nasıl geçeyim. Deniyoruz. Denemelere devam.
Bu da benim cv işte.
Mesaj içerikleri, TF üyelerine özeldir
Yanıtın tamamını görüntülemek için oturum açabilir veya üye olabilirsiniz.
Son düzenleyen Franken Berries; 01 Temmuz 2026, 15:20.
|
|
|
|