|
BordoMavi kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
|
Dün vizyona girdi.İlk yorumları merak ediyorum.En yakın zamanda izleyeceğim bende. @mortal sen izledin mi ?
|
Evet izledim. Nolan'dan soğuma aşamasına geldiğim bir noktada ilaç gibi geldi. Buna kadar yaptığı son üç filmi ile büyük problemim var benim. Mustafa Uslu filminden hallice finali ile Dunkirk, kariyerinin en kötü filmi Tenet ve Nolan etiketi olmasa kimsenin umursamayacağı aşırı vasat bir biyografi olan Oppenheimer filmleri üst üste gelince biraz uzaklaşmıştım. Odyssey'de sadece teknik olarak değil senaryo olarak da dolu bir iş var bu sefer son 3-4 filmin aksine. Tabi bunda uyarlanan eserin etkisi de büyük. Zamanla oynamayı seven biri için de çok oturan bir iş. İnternette özelikle bu ABD'deki grifter/rage baiter dedikleri kesimin yürüttüğü nefret kampanyası ile bazı oyunculara ve filme çok saldırı oldu bunların da gazına gelmemek. Oyuncular da gayet iyiydi ve rollere gayet iyi oturmuştu. Bir tane kusur ya da eksik diyebileceğim durum var o da teknik bir detay biraz. Zaman sınırından kaynaklı biraz havada mı kaldı dediğim yerleri oldu. Bazı haberler vardı IMAX projektörleri 3 saat üzeri gösterim yapamadığı için filmde bazı yerlerin kesildiğine dair. Nolan'ın IMAX ile olan bağı da ortada bu filmi de tamamen İMAX kameraları ile çekti (ki bu bir ilkmiş sinema tarihinde). Minimum 3.5 saati bulabilecek, bulması gereken bir filmmiş gibi hissettim izlerken.
Özetle uzun süre sonra izlediğim en iyi Nolan filmi. Hatta Inception (2010)'dan bu yana yaptığı en iyi film diyebilirim. Zaman geçtikçe, üzerine düşündükçe ya da tekrar izlediğimde değişebilir tabi ama şu anlık bende demlendikçe, düşündükçe daha da yükseldiğim bir film oluyor.