Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2022, 22:24   #4
Çevrimiçi
Regex
“En büyük servet, itibardır.”
Yanıt: vBulletin Destek Forumları




hihaho kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Ne günlerdi kanka be. Akşam PC e geçtiğim gibi üstte 10-11 sekme o sekmeler içinde en az 4-5 forumun admin kontrol paneli, fillezilla açık 2-3 ftp e bağlıyım. Her birine bir şeyler yapıyorum. Bir yandan skype, whatsapp bakamıyorum ulaşmak isteyenler arıyor. Bir yandan mIRCten yazanlara bakmaya çalışıyorum. O an yanımda olanın başı dönerdi kesin ahaha. Güzel günlerdi ya. Ben bırakırken bir çırpıda nerdeyse 20 GBlik arşivi silip öyle bırakmıştım.

vBulletin destek sitelerinin kapanması, destekçilerin bırakması çok normal. Sebeplerini sen saymışsın zaten. Yazık oluyor gerçekten. Oysa sağlam bir güncelleme olsaydı her şey eskisine dönerdi diye düşünüyorum. Ama sanmıyorum. Bu saatten sonra vBulletin 3 serisine güncelleme gelmez.

Kanka sen vBulletin'i öğrendiğin yıl fena kafayı kırdın ve aynı yılın (2011) son aylarında “ücretsiz vBulletin desteği” başlıklı bir konu açmıştın zamanın global bir platformunda. O gelenlerin çoğu da sana bu sayede geldi. Ben de insanlara yardımcı oluyordum ama daha çok arkadaş ve dostlarım için FTP'ye girer, kod yazar ya da eklenti verirdim. Senin gibi MSN listemde tanımadığım insanları tutmuyordum sırf destek sağlamak adına. Bu belirttiğim vBulletin destek forumlarında, R10'da falan sorulara yanıt olarak topluluk bazlı yazardım. Senin yaptığın o projeyi, hem de hiçbir karşılık beklemeden gönüllü olarak kimse yapmaz. Hani bir siteyi kasma amacın olsa, kurduğun vBulletin'lere footer ekletsen falan tamam diyeceğim ama bir anda piyasayı eline almanın en büyük nedeni tamamen yardım amacıyla yapmış olmandı ve insanların bunu görmesiydi. Biraz da yaşımızın çok çok üzerine saygınlık olarak atlamamızda vesiledir. Dönemin üstadları dahi o konuna gelip tebrik mesajları yazmıştı. Ben de dostumla ne kadar gurur duysam, onu vBulletin'e teşvik etmiş olmaktan ne kadar mutlu olsam az.

Feeds kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
vBulletin 3 - 2025 senesi içinde tamamen bitecek diyorlar... Php sürümlerin'den hosting şirketleri düşük sürüm modüllerini kaldıracak.. vds vps olmayan bunu kuramayacak ve vds vps vbulletin 3 için'de fazla ağır bir yük olacağı kanatin'deyim.. Kullanıcı olarak düşünürsek saçma olur.. İlla bazı şirketler php 5 bulunduracaktır ama 2024'ten itibaren kaldırılacak yönünde söylentiler var ..

Birde benim bir görüşüm var .. xenforo ile vbulletin 5 kıyaslaması ... Destek olarak kıyaslanamaz ama vbulletin 5 url yapısı xenforo url yapasından daha iyi diye bir söylem var .. Ve dikkat edin vbulletin 5 hala vbulletin 3 sisteminde olan tema yapısını kullanıyor sütun blokları olarak png uzantılı sütünlar var .. Buda tema arka planın'da css kullanımını biraz azaltıyor...
Css çok iyidir ama hareketli alanlarda benim kendi fikrim tavsiye ettiğim bir'şey değil..

Neyse diğer bir olay ise... Paralı destek olayı ..
Xenforo basit bir sistem... vbulletin ise bilinç isteyen bir sistem..

Xenforo'yu öğrenmek kavramak toplama işlemini öğrenmek kadar basittir..
vBULLETİN'ni kavramak ise çarpım tablosunu ezberlemek gibidir... Yani ezberlersen çözeceksin ama tembellik işte toplama işlemi daha dolay geliyor

Xenforo her şeyi para... ayak bastı ücretine şuan zam gelmiş 70 lira olduğu bir sistem..

Bu, vBulletin ile XenForo kıyaslamasının XGT'de yapıldığı bir konuda okudum. vBulletin 5'in aslında başarılı olduğunu ancak yeteri kadar üzerine düşülüp, eklenti ve tema yazılmadığı için başarısız gibi göründüğünü netr0n da belirtmişti. Aslında ne kadar da müziğe, televizyona benziyor değil mi? Popüler kültür meselesi. Bir şeyi alıp çok şişirince herkes o şeye yoğunlaşıyor, bir topluluk oluşuyor ve kral o oluyor. XenForo'yu asla küçümsemiyorum. Ama biraz da yoğun bir şekilde algı çalışması yapılmış ve herkes birbirini tutup kolundan, vBulletin'den çekip XenForo'ya sürüklemiş gibi de geliyor bana. Tabii vBulletin gibi koskoca şirket buna gelmemeli, daha sıkı bir strateji geliştirip XF karşısında ayakta durmasını bilmeliydi. Eğer insanların bu kadar tutkuyla bağlandığı vBulletin 3 serisini en azından daha fazla yaşatacak modern bir çalışma yapsaydı bugün ben inanıyorum ki durum bundan daha umut verici olabilirdi. En azından yan taraftan vBulletin 3.9 gibi bir sürüm çıkabilirdi. Bunu yapacağına adamlar 2020 sonrası alınan yeni lisanslardan vBulletin 3'ü download etme seçeneğini kaldırdılar. İçlerinde hain olsa, XenForo'nun ajanı olsa ancak bu kadar stratejik bir hata yapılır.

Biraz Bay Kemal'e de benzemiyor değil şirket politikası olarak vBulletin.
__________________
  • When injustice becomes law, resistance becomes duty.
 
Alıntı ile Yanıt