Tekil mesaj gösterimi
Alt 26 Aralık 2022, 22:47   #6
Regex
“Life is a matter of choices, and every choice you make makes you.”
Yanıt: vBulletin Destek Forumları

Feeds kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Hacı burda sana katılmıyorum.. Bak burada yazısal bir kalıntı var mesela .. vbuleltin 3 geliştirilse bile şuan'ki vbulletin 3 görüntüsü sistem olarak olması mümkün değil .. Bunun geliştiricilerle alakası yok'ki.. Dünya sistemleri gelişiyor .. Mevcut vbulletin 3'ün en mini geliştirme şekili mobil uyum olur .. E oda haliyle görüntüyü ve yapıyı değiştirecek adı güncelleme olacak.. vBulletin 3'ün gelişmişi vbulletin 4 vbulletin 4'ün gelişmişi vbulletin 5 .. Burada'ki olay yanlış strateji..

Xenforo 1 ilk görünüm vbulletin 3 ayarında özellikli ama mobil uyumlu.. xenforo şuan en son sürümü 2.2.12 ve görünüm ilk xenforo 1' yapısıyla aynı..

Yani vbulletin aslında vbulletin 3'ü geliştirmiş.. ama eski yapıya sadık kalmamış.. Yani güncellemiş mi? Güncellemiş görevini yapmış.. Ama fiziksel bir değişim vermiş.. Milletin sıkıntısı eklentiler ve şablon değişiklikleri .. Bunu xenforo bile yapmıyor.. Müşteri istiyor gönüllü geliştiriciler yapıp sitelerin'de paylaşıyor.. Yoğun istek olursa xenforo onu bir sonraki sürümde sitenin kendi içine katıyor eklenti olarak yüklemesinler diye..

Bak geçen bir örneği oldu.. xenforo yeni güncellemesinde duyurdu.. cloudflare cap' anahtarını içinde sunacak entegre.. Netron'dan bu istendi. Adam 4 saatte eklentisini yaptı.. Dediki yeni sistemde zaten gelecek ama yeni sisteme geçmeyenler için diyerek paylaştı..
Aslında olay türkler'de vbulletin geliştiricilerin'de bir sıkıntı yok.. Adamlar güncelliyor kendi sistemini.. İstek gelmiyor adamlara ..

Aslında aynı şeyleri söylüyoruz ama. vBulletin 4'ün vB 3'e sadık kalamamasının nedeni, vBulletin 3 geliştirme ekibinin başında Kier Darby'nin bulunmasıydı. Bu adam XenForo'nun kurucusu, biliyorsundur. 2010'da vBulletin ile yollarını ayırınca ekip onsuz o formatı devam ettiremedi. Hatta vBulletin şirketi XenForo ilk çıktığında kodlarımızı çaldılar diye mahkemeye de vermişti. Davayı XenForo kazandı.

Benim demek istediğim şöyle bir şey, vBulletin 3'e olan yoğun ilgiyi fark edip örneğin 3.9 diye bir sürüm üretir. Bu sürümde tasarım objeleri vb. aynı kalır, ancak yazılım tarafında tüm her şey PHP7'ye ve güncele uyarlanır. Böylece senin dediğin gibi 2025'te PHP5 tamamen kalksa da bitmeyiz. Bir tane de Default Style'a alternatif responsive tema koyar vBulletin resmî onaylı. Ben de geçen yıl açtığım IRC forumumda yaptığım gibi iki tema seçeneğini de insanlar kullanıcılarına sunarlar, böylelikle nostaljik arayüzü kullanmak isteyen de aynen devam eder. Esas geliştirmeler yeni arayüze yapılır yine. R10'un şu anki mevcut mantığını resmî olarak şirketin yapması gerektiğini düşündüğümü düşün. Böyle bir şey olmayacak tabii ki. Sadece bir hayal benimkisi.

3-5 yıl önce Android olaraktı sanırım, Nokia 3310 tekrar çıkmıştı. Neden? Efsane telefondu. Kalkıp vB 3'ü azıcık ayağa kaldırırsan XF 2 ile kapışır demiyorum. Mevcut bir ilgi var hâlâ insanlarda, geçmek istemeyen de birçok global platform var. Sadece bunun ruh hastası ben değilim. Böyle bir kitleyi vBulletin aslında yine kazanabilir, ama bu benim düşündüğümü düşünüp uygulamaya geçirmiyorlar. vBulletin 4'e ya da 5 Connect'e geçeceksem kalkar gider XenForo 2 alır ona geçerim; bunu sen de biliyorsun, ben de biliyorum, herkes de biliyor. 4 ve 5 sürümleri zaten vB 3'ün gelişmişi diyorsun ancak tutmadı. Sevilmedi. Beğenilmedi. XenForo 2 mesela senin forumun gibi bir dolu güzel forum var, ama bana göstersene bir tane global çapta şu an vBulletin 5 Connect kullanan başarılı forum var mı? Evet; 3'ün üzerine koymak yerine sadık kalmadan gelişmişini yaptılar diyorsun ama adamların bu yaptığı ücretli sistem olmasına kadar MyBB kadar bile sevilmedi? Sevilmeyeni devam ettireceğine elinde efsaneleşmiş, hazır fan kitlesi diyebileceğimiz birileri bulunan sürümü revize edip tekrar sempati toplamayı deneyebilir diyorum. Bu hem bizi mutlu ederdi, hem de onlar için pazarlama stratejisi olurdu. Yok; böyle bir şey olmayacak zaten, onu biliyorum.

vBulletin'in kendinden bile umudu olsa 2012'de çıkardığı 5 Connect'in üzerine “10” yılda vBulletin 6'yı yaparlardı. O kadar farkındalar ki beceriksizliklerinin, buna tenezzül etmediler bile. vBulletin 5 Connect çıktığında XF daha 2 yaşındaydı, şimdi 12. yaşına girdi. 10 yıldır yerinde sayan bir rakibi de evire çevire tokat manyağı yapmalarını şahsen yadırgamıyorum, hayatın doğal akışı zaten bu.

Alıntı ile Yanıt