Tekil mesaj gösterimi
Alt 11 Ocak 2023, 07:15   #1
Çevrimiçi
Beatrice
Tarot falı nasıl bakılır? Tarot falı nedir?




Tarot falı nasıl bakılır? Tarot falı nedir?
Www.TrendForum.Net

Tarot falı nasıl bakılır? Tarot falı nedir?

Tarot falı, bilinen en eski kehanet yöntemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Tarot falı; dizilişi, renkleri, görselleri ve rakamlarıyla eski inançlara ve sembollere gönderme yapıyor. Ruhu, enerjiyi, uyanışı, maneviyatı temsil ediyor. Geleceği söylemek yerine geleceğin ipuçlarını sunuyor.

Tarot falı, Orta Çağ döneminin sonlarına doğru ortaya çıkmıştır. Bilinene göre insanlık tarihinin bilinen en eski kehanet yöntemlerindendir. Tarot falı, 78 karttan ve iki ana bölümden oluşmaktadır. 56 karttan oluşan tarot destesi minor arcana olarak adlandırılır. 22 karttan oluşan tarot destesi ise major arcana olarak adlandırılır. Tarot falında anlatılanlar geleceğe yönelik söylemlerdir.

Falı baktıran kişi, falın bakılacağı kişiye kartlara odaklanmasını söyler. Falına baktıran kişi, üç tane kart seçer. Ortada yer alan karta self kart adı verilir. Self kart, kişinin duygu, düşüncelerine, kişiliğine ve karakter yapısına dair detayları gösterir. Solda kalan kart ise kişinin içinde bulunduğu mevcut duruma dair ipuçlarını gösterir. Sağ taraftaki kart ise kişinin hayatında önemli rol oynayan kişileri, kararlarını, hayallerini ve planlarını simgeler.

İkinci aşamada 4 kart daha seçilir. Bu kartlar ise kişinin ilişkileri, özel yaşamı, ailesi ve kariyeriyle ilgili kehanetleri aktarır. Bu fala bakabilmek için kartların anlamı bilinmelidir. Ayrıca, spiritüalizm ve mistisizm gibi temel disiplinler hakkında bilgi sahibi olmak gerekir.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt