Konu: R10
Tekil mesaj gösterimi
Alt 16 Ocak 2023, 21:22   #14
Destina
Yanıt: R10

Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Çalıntı logoları ya da üzerinde 10 saat uğraşılmış çalışmaları referans diye koyuyorlar, sonra gelen müşteriyi düdüklüyorlar. Bizzat birebir şahit olduğum bir durum bu, benden 3 yaş küçük Ozan diye bir çocuk vardı kankaydık o zamanlar yıl 2014 (ben 21, bu dediğim eleman 18 yaşındaydı). Sürekli merdivenaltı hosting firmaları açar, batardı. En son bu logo işine girmişti. Açık liseye gidiyordu, ben üniversite 2'deydim. O zamanın parasıyla logo başına 15 TL alıyordu. Telefonda benle konuşurken bir yandan adamın sektörüyle ilgili Google'a yazıp bulduğu logoların orasını burasını editleyip atıyordu. Zaten 2014'ün parası olsa bile 15 TL yahu. Alan adam da basit proje, mesela film sitesi için logo yaptıran çok oluyordu. Çocuk aleni şekilde logo çalıp güle oynaya yasal dolandırıcılık yapıp bir de senin dediğin gibi hızlı teslim etti, güzel oldu yorumları alarak 2 yıl o şekilde devam etti. Ticaret anlamında kafa zehir bir çocuktu o sıra çok sık konuşurduk 2016 sonrası n'aptı bilmiyorum hiç. Sana bayağı bir gömlek düşük gelir yani. Düşün; bu çocuk logo tasarımcısı güya ama kendisi için site açtığında gidip başkasına logo tasarlatmıştı. Kendi de biliyor kendini yani Bizim harem ağasına göre en azından kendini rezil etmiyor, kendinin farkında.

Sen grafiker olduğun için grafik sektöründen örnek verdim. Makale, SEO ve dahi birçok sektör için de durum bu şekilde içler acısı. Hatta @Er Şaban da bunu fark etmiş ve kendi sitesinde yazdığını okudum. Adam güya SEO'cu ama Google'da AdWords çıkarak hit çekiyor. Güler misin ağlar mısın?

Gerçekten kaliteli yazılımcılar, webmasterlar, SEO uzmanları, tasarımcılar, yazarlar olduğu gibi böyle kalpazanlar da ne yazık ki hem webmaster platformlarında hem de hayatın her alanında mevcut. Bir iş yapacakken ya da yaptıracakken iyi araştırmak gerekiyor.

Kanka 2 yıl ne demek öyle elemanlar saf olursa herkes kekler. kdflhgdfklh

Alıntı ile Yanıt