Tekil mesaj gösterimi
Alt 24 Ocak 2023, 14:08   #7
Çevrimdışı
X
Trend Üye
Yanıt: vBulletin mi? XenForo mu? NEDEN?




Merhaba arkadaslar, @Regex dostum mention atmis, Elimden geldigince kisisel tecrubelerimi aktarmaya calisayim.

Gecen gun @NucLeaR ‘in sunucusunda denk geldigim @Bahtiyar kardesim forumunuzdan bahsetti ve tavsiyesi uzerine uye oldum , burdan tekrar basarilar dilerim insallah cok iyi yerlerde goruruz forumu.

Kendisi bana seo odakli calismalar yapildigini soyledi, bugun Google gozunde mobil uyumlu olmayan sitelerin degeri 0. Sayet google uzerinden hit hedefi varsa ve Vbulletin yazilimi degismeyecekse acilen mobil uyumlu responsive bir temaya gecmeniz gerekiyor. Eger tekniker olarak sen basta olmasaydin bu iste cileli olacakti zira piyasada temiz edit istemeyecek paranizla bile alabileceginiz Vb3 mobil uyumlu temalar yok denecek kadar az.

2. olarak sunu soyleyeyim Vb3 eklentileri acik dolu. Artik herkes akilli telefonunda mobil uygulama kullaniyor bir dusunun kullandiginiz uygulamalar kac ayda bir guncelleme istiyor? Senede enaz 2-3 kere uygulamalar guncelleniyor. Vb3 ve vbseo nerdeyse 10 yildir 0 guncelleme almis, burdan kiyasinizi yapin. Uygulamayi yazan ve gelistiren kisilerin tamami teknik destegi birakmis vaziyette.

Tabi IRC kitlesi genelde forumlari ircforumlari ile tanidigi ve alistigi icin senelerdir her yerde Vb3 kullaniliyor, Bu site onculuk edip xenforoya gecse sanmiyorum ki irc odakli forumlarda vb3 kalsin 2 seneye.
Tabi bizde yola cikarken vb3 ile ciktik 2019’da her ne kadar Google amcayi dinleyip mobil uyumlu bir şekilde siteyi calistirsakta ozellikle forum hitlendikten sonra vbulletin 3 eklentileri kaynakli aciklardan dolayi 2 kere ftpye disardan dosya atildi.

Devlet demir yollarinin sitesini bizzat yapmis arkadasi dahi iceri soktuk tek care R10’netin yaptigi gibi eklentileri manuel elden gecirmekti ( yani tekrar 2020 sartlarina uyarlayacak) bunun maddi kulfeti bir yana yapacak adam sayisi bir elin parmaklarini gecmez TR’de. R10’net ile calisan kisiye ulastim bu kisi amerikada yasiyor, haftalarca pesinden kostum o zaman. Cikardigi maaliyetler bir yana guncelleme yapacagi eklentiler br sure sonra tekrar bizi yoracagini anlayinca forumu ki database olarakta baya buyuktu xenforo sistemine gecirdik.

Acikcasi o surecte IRC’ten gelmis kullanicilarin bir kismi forumu birakti alisamadilar, bir kismi o zaman yeni acilmis olan ircrehberine gitti vbulletinden dolayi yaklasik 6 ay icersinde kullanici tamamen alisti ve 2.5 senedirde sorunsuz ilerliyor. Teknik olarak vbulletin 3 ile arasinda kiyas edilemeyecek kadar farklar var, eklentilerin kalitesi Seo uyumlu altyapisi olmasi kullanıcı odakli kullanım kolayligi kiyas dahi kabul etmez. Tabi bizim IRC kitlesi yenilige acik bir kitle olsa hala miadi coktan dolmus mIRC programini kullanmaz, bunu unutmamak lazim.

Forumunuzun uzun vadeli yasamasini istiyorsaniz biran once xenforoya gecmenizi siddetle tavsiye ederim. Yoksa sen ben bizim oglan devam eder burasi. Son olarak sunuda soyleyeyim google adsense odakli bir hedef yoksa gelecek hitten cokta yeni kullanicida beklemeyin eski cok buyuk database’li Forumlar bile artik sanal kutuphane olarak kullaniliyor. Yeni jenerasyon su meşhur z kusagi forum nedir bilmez.

Uzun lafin kisasi xenforoda olsa vbulletinde olsa “ Forum “ olarak beklentiler ne kadar minimize olursa hayal kirikligi boyutu o kadar az olur. “ Sen isini kış tut , yaz cikarsa bahtina “
__________________
Dostlarıyla uğraşanlar, düşmanlarıyla savaşamazlar.

Son düzenleyen X; 24 Ocak 2023, 14:26.
 
Alıntı ile Yanıt