Yanıt: 2023 Türkiye Genel ve Cumhurbaşkanlığı Seçimini Kim(ler)in Kazanmasını İstersiniz?
|
Regex kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı
|
Sol görüşün ideolojik olarak ne anlattığıyla ilgili biraz okuma yapmanı öneririm. Türkiye'de sol görüş, Sosyalizm, Komünizm gibi kavramlar bilmeyenler için ustaca algı çalışması ile onlarca yıldır öcüleştirildi. Türkiye'de çok partili yaşama geçildikten sonra hiçbir zaman tek başına bir sol iktidar gelmediğini de belirtmek isterim. Ek olarak sol görüş laik yaşama olduğu kadar başörtüsüne de bir özgürlük olarak bakar. Ha; kendine yontan ve kendi hayat görüşünü dayatmaya çalışanlar illa ki her fraksiyonda olduğu gibi solda da vardır, tıpkı sağcının yobazı olabildiği gibi. Uygulamada bu tür yapılan yanlışlar bütün olarak bir görüşü öcüleştirmemeli.
Son olarak; Erdoğan döneminde ülkemizde açılan Cumhurbaşkanına hakaret davalarını ve bu hususta yapılan tutuklamaları biraz araştırmanı tavsiye ederim. Senin dediğin gibi adamın yedi sülalesine sövülüyor gıkı çıkmıyor gibi bir durum söz konusu değil, böyle değerlendirmek çok ironik olur bilakis hakikat bunun tam tersine işaret eden yargılamalarla dolu.
|
Öcüleştirme diye birşey yok ben gördüklerimi yazıyorum ben 2005 te askerdim annem yemin törenine geldi başı kapalı diye almadılar benim canımı sıkma birader anladınmı sol cenah islam düşmanı % 99 u kalkmışsın bana burda hikaye anlatıyorsun ben imamhatip lisesinde okudum diye hiç bir okul almadı 1999 da imamhatipten geldiysen oraya git biz almıyoruz dediler sen daha anne karnındaydın anlaşılan azımı açtırtma benim manevi olarak çok canım yandı acısını senden çıkartırım
Son olarak tutuklama kararı verebilir bak bakalım idam etmişmi birini cumhurbaşkanı sizinkiler asmasını iyi biliyor bize laf yapıyorsunuz.