Tekil mesaj gösterimi
Alt 20 Şubat 2023, 23:30   #45
ihaveanidea
Bronze Üye
Yanıt: Kendime Not...

gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Siyasi görusun beni zerre ilgilendirmiyor fakat islam ve inancla ilgili kısım ilgilendiriyor.Türklukten kastin nedir?türk insani inancsiz mı?öyle sacma ve öyle şuursuzca kurulmus bir cümle.
Bu arada tc hükumlerini okudugun kadar islam fıkhınıda dogru kaynaklardan umarim en doğru sekilde ögrenirsin.amacım her hangi bir tartisma ortami değil fakat kurulan cümle hic hoş değil..

tekrar edeyim üzerine basa basa, türk devletinin tüm yönetim mekanizmalarından islam dini çıkarılacak. bu sadece islam'a yönelik bir tutum elbette değil, biraz ufkunu açsan ne demek istediğimi anlardın.

atatürk çizgisinden gideceğiz. kur'anı ve ezanı türkçeleştireceğiz ve saf, arındırılmış ve insancıl bir islam dini yaşayacağız. dini camilere ve cemaatlere sığdıran zihniyetten vazgeçeceğiz ki bunun da önündeki en büyük engel şu anda akp.

ve yine söyleyeyim, tekrar canlanmaya çalışan tekke ve zaviye kültürünün bir şekilde sonlandırılması yolunda allah'ım bize güç versin, inanç versin, kudret versin...

/* Gönderi eklendi: 23:30 | Eski gönderinin zamanı: 23:27 */

gupse kullanıcısının gönderdiği mesajdan alıntı Mesajı göster
Siyasi görusun beni zerre ilgilendirmiyor fakat islam ve inancla ilgili kısım ilgilendiriyor.Türklukten kastin nedir?türk insani inancsiz mı?öyle sacma ve öyle şuursuzca kurulmus bir cümle.
Bu arada tc hükumlerini okudugun kadar islam fıkhınıda dogru kaynaklardan umarim en doğru sekilde ögrenirsin.amacım her hangi bir tartisma ortami değil fakat kurulan cümle hic hoş değil..

bir şeyi belirtmeyi de unutmuşum, laik türkiye cumhuriyetinde kanunlarımız varken tabii ki herhangi bir dinin hükümleri uygulanmaz. çünkü hukuk sistemimiz bugün daha modern ve bilimsel.

Alıntı ile Yanıt