Forum Logo




Ramazan Günlüğü 3. - 4. Bölüm


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By agg1401

Yeni Makale Gönder Yanıtla
 
LinkBack Makale Araçları Görüntüleme stilleri
  #1  
Alt
agg1401 
Çevrimdışı
Hi no Chikara
Kayıt Tarihi: 25 Mart 2023
Mentioned: 20 Post(s)
Tagged: 58 Thread(s)
Rep Gücü: 97
agg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura aboutagg1401 has a spectacular aura about
Varsayılan Ramazan Günlüğü 3. - 4. Bölüm
Gönderen: agg1401 27 Mart 2023, 16:25


Ayçelen ailesi Ramazan davulcusunun çaldığı sese uyanırlar. Herkes odasından çıkar ve mutfağa doğru yol alırlar. Aslıhan, sahurda yiyecekleri yemekleri ve içecekleri hazırlarken, Ertuğ ve Ayçelen mutfak masasında yer alan sandalyelerde otururlar. Bu aile kendi aralarında havadan sudan konuşuyorlar. Ayçelen yemeği hazırlar ve mutfak masasına koyarken, Ayçelen onu görür görmez annesine yardım etmek için kalkar ve annesine yardım eder. Sonra ailecek yemeklerini yerler ve içeceklerini içerler. Sonra herkes yatar.


O sırada Diyar odasında Ayçelen'in çalıştığı şirketi bulmaya çalışır. Bunun için önce Ayçelen'in sosyal medyasını bulması gerekiyor. Bu arada Ayçelen ailesinin soy adı Köksal'dır. İlk olarak çok takıldığı dağınık ağ sitelerinde Ayçelen Köksal yazar ama bir şey bulamaz. Bu durumda kendi kendine "Bu kızın Linux'le bağlantısı yok ki." diye sitem eder. Sonra arama motoruna bu ismi yazar ve tüm bilgileri dökülür internette. Bu sefer ise Diyar, "Bu yüzden insanlara söylüyorum. Verilerinizi önemseyin diye ama kimse beni dinlemiyor." diyerek sitem ederek araştırmaya devam eder. Bir kaç siteye bakarken Zirve Grafik A.Ş. ismini görünce hayatındaki ilk şoku yaşar. Zirâ bu şirket, Diyar "Linux'ten nefret eden ve korsan işletim sistemi kullanmaya bayılan ve aynı zamanda insanların verilerini hiç ciddiyete almayan bir şirkettir." diyerek sitem eder. Diyar önce annesini ve babasını kaldırmak için kapıya alacaklı gibi vurur. Aytaç kalkar ve oğlunu ayakta gördüğüne şaşırır. O sırada Bilgen'de kalkar. İçinden "Kesin bu birine aşık oldu." diyerek tahmin eder. Aytaç yataktan kalkar önce çalar saatini kapatır. Yiyecekleri yemekleri ve içeceklerini hazırlar. Arkasından Diyar gelir ve oturur. Bilgen evin küçük oğlunu da sofraya çağırır. Onlarda beraber sofraya gelir. Yemeklerini yerler ve herkes yatağına girer. Uyurlar.


Sabah erken saatlerinde Diyar sakin bir şekilde otobüse binmek için yola koyulurken Bilgen onu durdurur. Ona bakarak "Bu yolculuk nereye Diyar?" diyerek sorar. Diyar yüzünü ekşiterek "Baba ben otobüsle gideceğim." demek üzereyken, Bilgen ona "Gel, seni bugün istediğin yere bırakayım?" der. Normalde Bilgen, pek arabasına Diyar'ın binmesine izin vermez. Diyar arabaya biner ve gideceğin yerin adını söyler ve sonra konumunu babasına gösterir. Babası bu meseleye karışmak istememesine rağmen, istemeden de olsa ağzından "Bence, sen bu işe karışma." der ama Diyar duymazdan gelir. Yine de babası o mekânın önüne getirir. İkisi de burada iner. Diyar güvenliğe bakarak, "Sizin şu sevimsiz patronunuz olacak adam Çağatay nerede?" diye sorar. Güvenlik "Sizin içeriye girmeniz yasak bay Diyar. Yoksa size "Diyar Çetinkaya mı diyeyim?" diye çıkışır.

Diyar sakince kapının önünde dururken, aklına bir fikir gelir. Bu fikre göre, Çağatay'ın şirketini kapatmaya kadar götürecektir. Diyar dün araştırdığı bilgileri kullanmak için önce Ayçelen'e mesaj atar. Mesaj içeriği "Ben Diyar! Senin rızan olursa, gece araştırdığım bilgileri dava açman için kullanmanı isteyeceğim." diye yazar. Ayçelen önce şaşırır ve sonra içinden bu adama güvenmek ve güvenmemek arasında iç savaş verir. Fakat, bazen işlere müdahale etme konusu daha ağır basınca güvenmeye karar verir. Daha sonra "Ben Ayçelen. sana güvenmek istiyorum. Bu şirketin bana posta koyması sinirimi bozuyor." diyerek mesaj atar. Diyar sırıtarak "Seni kullandılar." diyerek bir mesaj atar. Ayçelen bu cümleden sonra fena sarsılır. Ve arayarak ağlamaklı ses tonuyla "Nasıl ve neden?" diye sorar. Diyar ise, "Senin yeteneğin onların gözüne batmaya başlamışsın. Bunu ben nereden biliyorum diye sorarsan, tüm kişisel konuşmaları ve yazışmaları internette cirit atıyor?" diye söylenir. Bunu duyan güvenlik kapıyı açar ve ona "Çeneni kapa!" diyerek söylenir. Diyar, telefondan "İstersen son kez, şu şirkete gel." der. Ayçelen hızla arabaya atlar ve hemen oraya gelir. Güvenlik bu sefer Ayçelen'e bakarak, "Sen hangi yüzle geliyorsun?" der. Bilgen artık güvenliğe bakarak "Siz masum insanları kullanmaya devam edin. Bir gün gerçekler ortaya çıktığında, hiç bir deliğe kaçamayacaksınız." der. Güvenlik ses etmeden içeriye Ayçelen'i alır. Diyar ve Ayçelen karşı karşıya gelir ve ikisi de müdürün odasına çıkar.


O sırada Bilgen polisleri arar ve bir ihbarda bulunur. Bu ihbarın içeriğiyse "Zirve Grafik A.Ş. şirketi korsan yazılım kullanarak para kazandığını ve gerektiğinde çalışanlarına mobbing uygulamasıdır." şeklindedir. Polisler bu ihbar üzerine gelir. İçeriye girerler ve her bilgisayarı incelemeye başlayan polislerde var. Ek olarak, çalışanlarla konuşan bir kaç polislerde bulunuyor. Daha sonra bu şikayetin asılsız olmadığını anlarlar. Bir polis, bir çalışanına patronun odasını sorar. Bir çalışan patronun odasına kadar çıkarlar. Ayçelen polisleri görünce, "Bu adam hem suçlu ve hem de güçlü. Ayrıca, benim gibi tam yükselişe çıkmak üzereyken, bir çok insanın da canını yakmıştır." der. Diyar ise, "Bu şirket ne KVKK yükümlülüğünü getiriyor ve ne de etik diye bir şey biliyor." der. Polisler, Çağatay beyi tutuklar. Bu sırada herkes şirketten çıkar. Son çıkan polis şirketi mühürler.

Ayçelen arabasına biner ve evine doğru gider. Eve varınca, annesine yemek yapması için ona yardım eder. Aile büyüğü olan Ertuğ ise işten 6:40 gibi saatte eve gelir. Oturma odasına geçerek dini programları izler. Ramazan'daki tek eğlencesi bu adamın. Akşama kadar adamın pestilini çıkartıyorlar. Ezan vaktine kadar yemekler pişer ve aile reisi de TV'yi izler. Ezan okunmaya 5 dk. kala aile reisi TV'yi kapatır ve mutfağa geçer. Ertuğ kızına bakar ve ona günlük işlerini sorar. Kızı ise babasına bakarak, işlerini anlatır. Ayçelen ise dinler. Herkes ezan saatine göre bu şekilde konuşurlar. Akşam ezanı okununca herkes orucunu açarak, akşam yemeklerini yerler.

Diyar ise babasıyla beraber arabaya biner ve evine doğru gider. Saat 6:40 gibi biner. Eve geldiğinde tüm ahali evdedir. Odasına gider ve kafasını yatağa gömer. Evin babası ona bakarak "Görende sırtında çuval taşıttırdı sanacak." diye sitem eder. Annesiyse "Yoruldu çocuk." der. Ertuğrul ise, "Ağabeyim benden az çalışıyor." diyerek güler. Diyar kapıyı kapatmak için kalkar. Tam kapıyı kapatacakken, Ertuğrul ağabeyine bakarak "Ezan saati yaklaşıyor." der. Diyar uyumak yerine oturma odasına oturur. Arkadaşlarıyla açık kaynak kodlu bir uygulama ile onlarla yazışır. Ezan saati geldiğinde Diyar oturma odasından kalkar. Akşam ezanına kadar hiç ses etmeden oturur ve bekler. Ezan okununca, evdeki herkes orucunu açar ve yemeklerini yerler.


İki aile Teravih namazına gider.


3.-4. Bölüm Sonu.
Beatrice bunu beğendi.
Alıntı ile Yanıt
Görüntüleme 72 Yorumlar 0
Toplam Yorumlar 0

Yorumlar

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bölüm, günlüğü, ramazan


Şu anda bu makaleyi görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Similar Articles
Makale Yazar Forum Yanıtlar Son Mesaj
Sallamasyon Üye Günlüğü İsimleri Asi Ruh Trend Sözlük 4 12 Nisan 2023 05:00
Ramazan Günlüğü 1. Bölüm agg1401 agg1401 11 27 Mart 2023 14:46
Ramazan Günlüğü 2. Bölüm agg1401 agg1401 0 27 Mart 2023 14:44
2023 Ramazan İmsakyesi , Ramazan İmsakiyesi 2023 Astrea Ramazan ve Oruç 0 22 Mart 2023 01:30
Yılansın günlüğü fdsf Roronoa Zoro TrendForum Üye Günlüğü 16 10 Ocak 2023 20:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net