Forum Logo




Yirmilik Diş Ağrısı Nasıl Geçer? - Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Nisan 2023, 17:20   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Yirmilik Diş Ağrısı Nasıl Geçer? - Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?




Yirmilik Diş Ağrısı Nasıl Geçer? - Yirmilik Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
Www.TrendForum.Net

Her insanda 17-23 yaş aralığında yirmilik diş adı verilen 4 adet diş çıkar. Yirmilik dişler en son çıkan, çıkması en uzun süren ve en problemli dişlerdir. Yirmilik yaş dişleri 4 adet olmakla birlikte ağzın dört köşesinde yer alırlar.

NEDEN AĞRI YAPARLAR?

Normalde diş etlerine ya da kemik içerisine gömülü olan yirmilik dişler, çene darlığı gibi alan bulamama probleminden dolayı ağız içerisinde farklı yönlere saparak diğer dişleri de sıkıştırır ve böylece ağrılara ve iltihaplara neden olurlar. Diğer dişleri de sıkıştırabileceği için bu dişleri risk altında bırakırlar. Bir diş hekimine kontrol ettirmeli ve gerektiği takdirde çektirilmelidir. Çünkü sadece ağrılara sebep olmayacağı gibi diğer dişlerin de yapısını ve sağlığını bozabilir. Hemen hemen her diş hekimi bu dişlerin mümkün olan en yakın zamanda çekilmesini tavsiye ederler.

YİRMİLİK DİŞ AĞRISINA NE İYİ GELİR?

En pratik yol ağrı kesici kullanmaktır. Güçlü ağrı kesiciler diş ağrısına iyi gelir. Ağrı kesici dışında antibiyotik de kullanmak gerekir. Çünkü antiyobiyotik iltihaplanmayı önler. İltihaplanma da diş ağrısının sebeplerinden biridir. Bu arada, aspirin kullanmak gibi bir hataya düşülmemelidir. Çoğu kişi yoğun ağrılara dayanamayıp haplarla bu ağrıları dindirmeye çalışır ancak doğal yöntemlerle de ağrı dindirilebilir. Mesela diş dolgusunun içinde de yer alan karanfil dişi uyuşturmada çok etkilidir. Ağrıyan yere bir karanfil koymakta fayda vardır. Ya da, diş üzerine karanfil yağı emdirilmiş pamuk konulabilir. Bunun dışında yirmilik dişlerden dolayı oluşan iltihaplanmalardan dolayı ağız karbonatlı su ile çalkalanabilir. Bu yöntem ile en azından ağızda oluşan bakteriler temizlenir ve iltihaplanmaya karşı bir engel olabilir. Eğer şişlik oluşmuşsa o bölgeye soğuk kompres yapmakta fayda vardır. Yine bu ağrılar süresince diş fırçalamayı ihmal etmemek gerekir. Hatta diş fırçalamaya daha çok özen gösterilmeli ki çürümeye elverişli olan yirmilik dişler çürümesin. Arka çenede yer aldığı için o bölgedeki yemek artıklarının temizlenmesi zor olur ve daha büyük risk altındadır.

Özetle, yirmilik dişler çekilmesi gerekiyorsa ameliyat ile çekilmelidir. Bunun dışında ağrıları azaltmak için ağrı kesici kullanılabilir. Hap kullanmak istenilmiyorsa karanfil ve karbonatlı su tedavisi de uygulanabilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
ağrısı, ağrısına, diş, geçer, gelir, nasıl, yirmilik, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yirmilik Diş Nasıl Çekilir? Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Nisan 2023 17:18
Yirmilik Diş Ne Zaman Çıkar? Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Nisan 2023 07:42
Diş ağrısı nasıl geçer? Fiona Ağız ve Diş Sağlığı 0 13 Nisan 2023 14:17
Yirmilik Diş Çektirmek Asi Ruh Trend Sözlük 3 11 Nisan 2023 14:17
Göz Ağrısına Ne İyi Gelir KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net