Forum Logo




Agiz kanserleri


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Ocak 2024, 09:04   #1
Çevrimiçi
Agiz kanserleri




Agiz kanserleri
Www.TrendForum.Net

Agiz kanserlerinin sikligi ve ciddiyeti Agiz kanserlerinin çogunlugu 45 yasin üzerinde ortaya çikar ve erkeklerde olusma olasiligi kadinlara oranla 2 kat fazladir.
Agiz kanserlerinin olustugu bölgeler siklikla; dil, agiz tabani, dil köküne yakin yumusak damak alanlari, dudaklar ve disetleridir. Agiz kanserleri erken dönemde teshis edilerek tedavi saglanmazsa yayilarak sürekli agri, fonksiyon kaybi, tedavi sonrasi düzeltilmesi mümkün olmayan yüz ve agiz deformiteleri, hatta ölümlere neden olabilir. Dishekimine düzenli araliklarla gidilmesi agiz kanserlerinin erken dönemde yakalanmasi açisindan da önemlidir.

Agiz kanserlerinin nedenleri nelerdir? Agiz kanserlerinin kesin nedeni tam olarak bilinmez. Bununla beraber, tütün ürünleri, alkol ve bazi besinlerdeki karsinojen maddeler ve fazla günes isigina maruz kalinmasi gibi faktörlerin agiz kanseri riskini arttirdigi bulunmustur. Genetik yatkinlik ta agiz kanserleri için risk faktörleri arasindadir.
Agiz kanserlerinin muhtemel belirtileri; Agiz içinde veya etrafinda beyaz veya kirmizi renkli alanlar Agiz içinde hassas, tahris olmus, kabarik veya kalinlasmis alanlarin olmasi Agizda veya bogazda tekrarlayan kanamalar Seste bogukluk veya bogazda yutulamayan cisim hissi Çigneme ve yutma güçlügü Dil ve çene hareketlerinde zorlanma Dil veya agizin diger bölgelerinde his kaybi, uyusukluk Alt veya üst çenede meydana gelen sislikler ve bunun sonucu mevcut protez uyumunun bozulmasi Agiz kanseri lezyonlari baslangiç döneminde agrisizdir, kanser ilerleyerek saglikli agiz dokularinda harabiyet olusturdukça agri sikayeti de baslar. Kisinin kendinin agiz kanserini farketmesi güç olabilir. Bu nedenle düzenli dishekimine gidilmesi son derece önemlidir.
Agiz kanseri riskinin azaltilmasi;


Sigara, sigar, pipo gibi tütün ürünlerinin kullanmayiniz, tütün çignemeyiniz
Alkol kullaniyorsaniz, asiriya kaçmayiniz
Hem alkol hem de tütün ürünlerini kullanan kisilerde agiz kanseri riski alkol ve tütün ürünlerini kullanmayan kisilere göre 15 kat artmistir
Meyva ve sebzeden zengin diyetle besleniniz (arastirmalar bu tür diyetin agiz kanseri riskini azaltabilecegini ileri sürmektedir)
Düzenli olarak dishekimine gitmeyi ihmal etmeyiniz



Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
agiz, kanserleri


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net