Forum Logo




Saklıkent - Kayak Merkezi -Antalya


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Mayıs 2022, 15:21   #1
Çevrimdışı
Saklıkent - Kayak Merkezi -Antalya




Saklıkent - Kayak Merkezi -Antalya
Www.TrendForum.Net

Saklıkent (Kayak Merkezi) - Antalya





Antalya il merkezinin kuzeybatısında, merkeze 48 km uzaklıkta bulunan kayak merkezi. Geyikbayırı Köyü'nden ayrılan ve 2 saat süren bir yolla Saklıkent'e ulaşılabilir.



Antalya, kışı pek fazla olmayan, yılın hemen hemen her gününde denize girilebilen sıcak iklime sahip bir kent olarak bilinmektedir. Oysa sadece 48 km. uzaklıktaki Saklı Yaylasında, 2.200 metre yükseklikteki Saklıkent, kış sporları yapılabilen bir yerdir. Saklıkent'te iki teleski ve kafeterya bulunuyor.



Akdeniz Bölgesinde Antalya'nın batısında Beydağları üzerinde, Antalya kent merkezine 50 km. kuzeybatıda yer almaktadır. Antalya'ya yakınlığı nedeni ile bir günde iki mevsimin birden yaşanabildiği ender yerlerden biridir.



Antalya çıkışından sonra 11 km. yol bitiminde çam ağaçları arasından geçen çok güzel manzaralı yolla ulaşılan Saklıkent Yaylası, ağaç yetiştirme sınırı üzerindedir. Saklıkent Yaylası çevresinde bulunan ve kışın kar nedeniyle yolu kapalı olan Kar Çukuru, Feslikan, Yazır Yaylaları görülmeye ve gezilmeye değer yerlerdir. Yaylalar arasında uzun yürüyüş yolları bulunmaktadır.



2.747 m. yüksekliği olan Bakırlı Dağın'ndaki kayak merkezinde, kayak alanı 2000-2300 m. arasıdır. Kar yağışına bağlı olarak kayak mevsimi 2-3 aydır. Kayak mevsiminde 50-100 cm. dir. Karasal iklim vardır.

2500 m yükseklikteki dagda kayak alanlari 2000 – 2400m yükseklikler arasindadir. Saklikent kayak merkezinde 1 adet 1400 metra uzunlugunda Telesiyej, 2 adet Teleski, 1 adet Baby lift ve Snowtubing lift kayak tutkunlarinin hizmetindedir. En büyük avantajlarindan biri de, hem kayaga yeni baslayanlar icin, hem de profesyoneller icin uygun pistlerin olması..

Konaklama imkani sunan oteller ve moteller mevcut olup, Saklıkent’te her türlü kayak ve snowboard ekipmanlarının kiralanabileceği modern kayak odası ve kayak, snowboard dersi alabileceğiniz kayak okulu vardır.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
antalya, kayak, merkezi, saklıkent


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kekova - Antalya KoJiRo Akdeniz Bölgesi 1 29 Mayıs 2022 14:55
Avokado Antalya'nın üçüncü meyvesi olmaya aday KoJiRo Ekonomi Dünyası 3 28 Mayıs 2022 20:54
Antalya'da tur midibüsü devrildi KoJiRo Ülkemizden Haberler 0 26 Mayıs 2022 21:20
Apple, En Büyük Üretim Merkezi Çin'e Olan Bağımlılığını Azaltabilir Beatrice Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Mayıs 2022 16:42
KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi) DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net