Forum Logo




Her Gün Bal ve Tarçın Tüketmenin Faydaları...

Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkilerin faydaları ve zararları ile ilgili bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Kasım 2023, 12:15   #1
Çevrimiçi
Her Gün Bal ve Tarçın Tüketmenin Faydaları...




Her Gün Bal ve Tarçın Tüketmenin Faydaları...
Www.TrendForum.Net

Her Gün Bal ve Tarçın Tüketmenin Faydaları...



Bal ve tarçın, bazı yiyeceklere gerçekten eklenebilecek iki harika tada sahip bileşendir. Sabahları granola, kızarmış ekmek veya hatta bir bardak fermante elma suyu ile düşünün. Canınız çekti, değil mi?

Peki ya bal ve tarçının birlikte lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da inanılmaz faydalar sağladığını söylesek?

Evet, insanlar bu iki maddeyi binlerce yıldır çeşitli rahatsızlıkları tedavi etmek için kullandılar. Aslında, geleneksel Çin tıbbı uygulaması, hastalık veya enfeksiyonun neden olduğu ısı dengesizliklerini düzeltmenin bir yolu olarak tarçın kullanıyor. Bazı kaynaklarda bal, patojenik ateşi dağıtmanın, toksinleri ortadan kaldırmanın, ağrıyı hafifletmenin ve dehidrasyonu önlemenin bir yolu olarak görülüyor. Bu iki besini daha iyi anlamak için ikisini ayrı ayrı ele alalım…



Bal, sadece petek ya da süzülmüş olarak satın aldığımız bir şey değildir. Aslında ona iyileştirici özellikler veren büyülü bir süreçle oluşur. İşçi arılar en sağlıklı çiçeklerden balözü toplar, sonra bunları biriktirir kovana getirir. Kovanda başka bir işçi arı bu özü yutar ve vücuttaki enzimler şekeri parçalar. Sindirilen öz peteklere yerleştirilir. Arılar kanatlarını çırparak tüm suyun buharlaşmasına izin verir ve sindirilen balözü o sevdiğimiz lezzetli bal olur.

Balın içeriği ve faydaları:

1. Enerji artışı için basit karbonhidratlar içerir



Sürekli enerji için karbonhidratları genellikle kompleks karbonhidratlar şeklinde almak isteseniz de basit karbonhidratlar (özellikle balda bulunanlar gibi sağlıklı olanlar) tüketmek önemlidir. Örneğin, bir yarış sırasında hızlı koşmanız gerektiğinde, yoğun bir çalışma temponuz varsa veya enerjiye ihtiyacınız olan herhangi bir anda.

Bal, hızla sindirilen ve gerektiğinde kullanıma hazır enerji sağlayan doğal bitki kaynaklı basit karbonhidratlar sağlar.

2. Antioksidan açısından zengindir
Arılar özlerini bitkilerden aldıkları için doğal olarak bu bitkilerde bulunan antioksidanların çoğu öze ve sonunda da bala geçer. Antioksidanlar, vücutta hücrelere zarar veren ve kanser dahil sistemik hastalıklara neden olan serbest radikalleri ortadan kaldırmanın anahtarıdır.

Araştırmalar, antioksidanların daha düşük kalp krizi, felç ve belirli kanser türlerinin yanı sıra göz sağlığı riskiyle de ilişkili olduğunu göstermiştir. Bilim adamları, balınızın daha fazla antioksidan içermesini içermesini istiyorsanız, daha koyu kıvamlı balları tercih etmeniz gerektiğini söylüyor.

3. Antibakteriyel ve antiinflamatuar özellikler öksürüğün hafifletilmesine yardımcı olur



Bal, uzun süredir öksürüğü hafifletmek için kullanılmaktadır ve bu nedenle birçok öksürük şurubunun da ana bileşenidir. Boğaz ağrınız veya öksürüğünüz varsa doktorlar (ve babaanneniz) bal ve limon karışımını önerebilir.

Balın antibakteriyel ve antienflamatuar özelliklerinden iyi bir bileşen olabileceği de ortaya çıkmıştır. Journal of Family Practice’de yayınlanan bir araştırma, karabuğday balının çocuklarda ve dolayısıyla ebeveynlerde öksürük ve uykusuzluğu azalttığını ortaya koymuştur.


Alıntılar

__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bal, faydaları, gün, tarçın, tüketmenin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kar Yağışının Faydaları Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 2 16 Temmuz 2023 22:58
Tarçın kilo aldırırmı - Tarçın zayıflatırmı - Tarçın kilo yaparmı Candres Kilo vermek istiyorum 0 29 Mayıs 2023 11:32
Sık Poğaça Tüketenler Dikkat - Sık Poğaça Tüketmenin Zararları Asi Ruh Genel Sağlık 11 12 Mart 2023 20:20
Pu-erh Çayı Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:38
Tarçın Çayının Faydaları Asi Ruh Sağlıklı Beslenme 0 10 Mart 2023 06:35




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net