Forum Logo




Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?

Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkilerin faydaları ve zararları ile ilgili bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Aralık 2023, 09:22   #1
Çevrimiçi
Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?




Boğaz Şişmesine Ne İyi Gelir?
Www.TrendForum.Net

Boğaz şişmesi genellikle bademciklerin şişmesine bağlı olarak ortaya çıkan bir sorundur. Tıp dünyasında tonsilit adı verilen boğaz şişmesi daha çok çocuklarda görülen bir rahatsızlıktır. Yetişkin bireylerin boğazları ise çok nadir şişer. Boğazın şişmesi bir ağrıya sebep olur. Bu durum yemek yeme, konuşma, yutkunma gibi eylemleri yapamamanıza neden olabilir. Boğazlar bir enfeksiyon nedeniyle şişer. Bu iltihap aynı zamanda baş ağrısı, ateş ve boyun ağrısına da neden olabilir.

Boğaz Şişmesine Neler İyi Gelir?

Limonlu Sıcak Su: Limonun iltihabı azaltıcı bir özelliği vardır. Yüksek oranda C vitamini içerdiği için aynı zamanda vücudun iltihaplara karşı direncini artırır. 1 bardak suyu iyice kaynatın. Daha sonra 15-20 dakika kadar ılık hale gelmesini bekleyin. 2 adet limonun suyunu sıkıp içerisine ilave edin. Bunu günde 3 kere içebilirsiniz. Dilerseniz boğazınızın yumuşaması için içine bal da ilave edebilirsiniz.

Tuzlu Suyla Gargara: Tuzlu su boğazın şişmesine neden olan bakterileri yok eder. Günde 3-4 kez tuzlu su ile gargara yapılması şişliği azaltabilir. 1 su bardağı ılık suya 1 çay kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın. Daha sonra bu suyla gargara yapın. Tuzu fazla eklemeyin yoksa fazla tuz boğazınıza zarar verebilir.

Çemen Otuyla Gargara: Çemen otu bademcik ve boğaz şişmesine karşı oldukça faydalı bir bitkidir. Boğazı sık sık şişen insanların evinde mutlaka bulunmalıdır. 1 su bardağı suyu iyice kaynatın. Daha sonra bu suyun içerisine 4 çay kaşığı çemen otunu ilave edin ve 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Su kaynadıktan sonra ılıklaştırın ve iyice süzün. Bu suyu günde 2-3 kere gargara yapın.

Süt: Her gece yatmadan önce 1 bardak ılık süte bir tutam karabiber ekleyip için. Süt boğazları yumuşatan bir içecektir. Sütün içerisine bal koyarak da içebilirsiniz. Bal ve süt boğazı daha iyi yumuşatır. Sütün tek zararı boğaza yapışmasıdır. Bu durum yutkunmanıza neden olur ve ağrınız varsa sizi daha çok zorlar.

Adaçayı: Adaçayı bakterileri yok eden başka bir bitkidir. Boğazın şişmesine neden olan bakterileri yok ederek yayılmalarını engeller. Adaçayını günde 3 bardak içebilirsiniz.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boğaz, gelir, İyi, Şişmesine


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Fahriye Evcen boğaz pozlarıyla büyüledi! Boynundaki detay dikkat çekti Beatrice Ünlülerin Dünyası 0 14 Kasım 2023 22:55
Yük gemisi Boğaz'da karaya oturdu! Aykut Ülkemizden Haberler 0 16 Ocak 2023 09:54
Göz kanlanmasına ne iyi gelir KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:30
Gözlerin Şişmesine Neden Olan Besinler KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:27
Aşk Çağırırsan Gelir Beatrice Vizyondaki Filmler 0 06 Mayıs 2022 19:25




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net