Forum Logo




Matcha çayı faydalari

Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkilerin faydaları ve zararları ile ilgili bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Haziran 2022, 22:51   #1
Çevrimdışı
Matcha çayı faydalari




Matcha çayı faydalari
Www.TrendForum.Net

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]


Son dönemde popülerliği artan matcha çayı, geleneksel bir şekilde yetiştirilen yeşil çayın bir çeşidinin toz haline getirilmiş halidir. Vücuttaki kanı temizler, mükemmel bir detoks etkisi oluşturur. Uzmanların da düzenli içmeyi tavsiye ettiği bu çay, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye yardımcı olur. Peki, matcha çayının faydaları neler, neye iyi gelir? Matcha çayı nasıl demlenir?
MATCHA ÇAYI FAYDALARI NELER, NEYE İYİ GELİR?

Matcha çayı diğer sağlıklı gıdalara göre daha yüksek antioksidan içeriğine sahiptir. Çalışmalar matcha çayının yetişkinlerde stres koşulları sırasında veya sonrasında bilişsel işlevi iyileştirebileceğini desteklemektedir. Matcha çayında bulunan yararlı bileşiklerin antikanserojenik, antiinflamatuar, antiviral ve güvenli tüketildiğinde kalp, karaciğer, böbrek gibi organlar üzerinde koruyucu etkileri olduğu bilinmektedir. Matcha çayının faydaları üzerine yapılmış çalışmalar sınırlıdır. Dolayısıyla birçok çalışma yeşil çayın içerdiği biyoaktif bileşiklerin faydalarından yola çıkarak matcha çayının sağlık yararlarını öne sürmektedir. Bu durumda faydalarını iddia etmek için yeşil çaydan ziyade matcha çayının benzersiz faydaları üzerine yapılan araştırmalara ihtiyaç vardır.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]


Matcha çayı, ağır metallerin ve kimyasal toksinlerin doğal yollarla vücuttan atılmasında çok güçlü bir etkiye sahip.
MATCHA ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

Matcha çayının metabolizmayı hızlandırmaya, yağ yakımını artırmaya destek olduğu dolayısıyla da kilo kaybına yardımcı olduğu bilinmektedir. Bu bilgiye destek olan çalışmaların birinde; 30 dakikalık tempolu bir yürüyüşten önce matcha çayı tüketenlerin yürüyüş sırasında yağ oksidasyonunu yani yağ yakımını artırdığı bulunmuştur. Her zaman söylenildiği gibi tek başına kesin olarak zayıflamayı sağlayan kanıtlanmış bir besin yoktur. Sonuç olarak matcha çayının zayıflamaya etkisini doğrulamak için daha derin ve daha geniş analizlere ihtiyaç vardır. Ama yine de sağlık yararı ve yağ yakımına olası etki sağlamak için tüketilmesinde sakınca yoktur.

MATCHA ÇAYI YAN ETKİSİ VAR MI?

Her besin gibi matcha çayını da aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir. Matcha çayının içerdiği kafein miktarı göz önünde bulundurularak kafeinin fazla tüketilmesinden kaynaklanan baş ağrısı, uykusuzluk, sinirlilik hali gibi olumsuz etkiler görülebilir.

MATCHA ÇAYININ ZARARLARI NELER?

Matcha çayının etkileri üzerine yapılan klinik çalışmaların sınırlı olmasından dolayı yeşil çay üzerine yapılan çalışmalardan yola çıkarak; fazla tüketiminden kaynaklanan karaciğer ve böbrek toksisitesi, yetiştirilme şeklinden dolayı kimyasala maruz kalma görülebilir.

MATCHA ÇAYI NASIL TÜKETİLMELİ?

Her besin gibi matcha çayını da aşırıya kaçmadan tüketmek önemlidir. Sağlıklı bireylerin günde 1-2 fincan tüketmesinde sakınca yoktur. Adından da bilindiği üzere sıcak suda çözünmesini sağlayarak tüketilebilir, diğer yandan smoothie gibi tariflere de eklenebilir.

MATCHA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Damak zevkine göre 1-2 çay kaşığı kadar matcha çayı üzerine çok az su ilave edilerek kıvamlı hale getirilir sonrasında üzerine 100-150 ml sıcak su ile iyice çözünmesi sağlanarak tüketilebilir.

MATCHA ÇAYINI KİMLER TÜKETMEMELİ?


İçerdiği kafein miktarından dolayı çocuklar, hamileler ve emziren annelerin tüketimi önerilmez. Ayrıca demir eksikliği, gastrointestinal sistem problemi olanlar ve kafeine duyarlı bireylerin de matcha çayı tüketmesi sakıncalı olabilir.

Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
çayı, faydalari, matcha


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ankara Çayı DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 06 Haziran 2022 09:28
Çin Yeşil Çayı Özellikleri Nelerdir? Nasıl Demlenir? Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 11 Mayıs 2022 22:49
En tercih edilen bitki çayı hangisi? Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 11 Mayıs 2022 22:48




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net