Forum Logo




Kediotu faydaları

Alternatif Tıp ve Şifalı Bitkilerin faydaları ve zararları ile ilgili bölüm.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 27 Eylül 2022, 17:51   #1
Çevrimiçi
Kediotu faydaları




Kediotu faydaları
Www.TrendForum.Net

Kediotu faydaları

Bilimsel adı “Valeriana Officinalis” olan kediotu, Asya ve Avrupa’ya özgü çok yıllık otsu bir bitki. Ülkemizde, Karadeniz, Marmara, Doğu Anadolu bölgelerinde çeşitli türlerine rastlamak mümkün. Aromatik bir esansa sahip olan bitkinin çiçekleri genellikle parfüm ve losyon yapımında kullanılıyor. Kedi otunun kökü ise adından da anlaşılabileceği gibi kediler için oldukça hoş bir kokuya sahipken, insanlar tarafından ne yazık ki pek sevilmiyor. Sevilmeyen birçok şeyin faydalı olduğu kehaneti burada da geçerli çünkü bu bitkinin kökleri tam bir şifa deposu! Uykusuzluğun giderilmesinde kullanılan köklerin sakinleştirici ve kaygıyı yatıştırıcı etkisi bulunuyor. Sinirlilik, korku, stres, obsesif kompulsif bozukluk ve anksiyete gibi rahatsızlıklarda da etkili olduğu belirtilen kökler, menstrual ağrılar, baş ve kas ağrıları ve kalp sağlığının korunmasında da aktif rol oynuyor. Nasıl kullanacağınıza gelince, eğer uykuya daha kolay dalmak istiyorsanız yatmadan yarım saat önce çay formunda tüketebilirsiniz. 2 çay kaşığı kedi otu köküne 2 bardak kaynar su ekleyerek 10 dakika boyunca demlemeniz yeterli olacaktır. Ayrıca fiziksel stresi gidermek için banyo suyunuza karıştırarak da kullanabilirsiniz.

(Alıntıdır)
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
faydaları, kediotu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mucize bitki maydanozun bilinmeyen faydaları Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 2 28 Eylül 2022 19:14
SSD’nin Faydaları Neler? İşte 5 SSD Avantajı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 27 Haziran 2022 21:44
Kurt Üzümü ve Faydaları KoJiRo Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 11 Haziran 2022 22:52
Pomelo meyvesi nerede yetişir ? Pomelo Meyvesi Faydaları nelerdir ? KoJiRo Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 11 Haziran 2022 22:49
İşte Sumağın Faydaları Beatrice Alternatif Tıp - Şifalı Bitkiler 0 11 Mayıs 2022 22:50




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net