Forum Logo




Death Note


Kullanıcı Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By devriksekiz

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Eylül 2022, 16:17   #1
Çevrimiçi
Death Note




Death Note
Www.TrendForum.Net



Şinigami Ryuk’un insanoğlu dünyasına düşürdüğü defter: DEATH NOTE. İki seçilmiş insan Light Yagami ve L’in muhteşem savaşı böyle başlar. Eşi benzeri görülmemiş bir korku ve heyecan fırtınası ortasında…

Death Note’u başarılı bir lise öğrencisi Light Yagami bulur. Defteri kullanan Light, insanların öldüğünü kendi gözleriyle görünce dehşete kapılır. Fakat ideallerindeki dünyayı yaratabilmek için bu defteri kullanarak cani suçluları ortadan kaldırmaya karar verir. Suçlular birbiri ardına öldükçe, dünyadaki birçok gizemli olayı çözen “L” bu tuhaf olayı çözmesi için görevlendirilir. Peki, L peşindeyken Light “kutsal” görevinde başarılı olabilecek mi?

Tür : Doğaüstü, Dedektif, Fantezi, Korku, Polisiye

Yazar : Tsugumi Ooba

Çizer : Takeshi Obata

Gösterim Yılı : 2006

Bölüm Sayısı : 37

Bu deftere adı yazılanlar ölür…

Death Note için anime dünyasının bel kemiğidir dersem yanlış olmaz sanırım. Öyle ki, anime ile fazla haşır neşir olmayanlar bile bunu bilir. Animenin gerek konusu, gerek çizimleri, gerek müzikleri, gerek işlenişi tek kelime ile kusursuzdur. En önemlisi o heyecanı ve gerilimi an be an size yaşatır. Sanırım animeyi bu kadar güzel yapan bir diğer unsurda ana karakterler diyebileceğimiz Light Yagami ve L’in zeka düzeylerinin (oldukça yüksek) birbirine çok yakın olmasıdır. Bu sebeple yapılan ataklarda da biri daha zayıf kalmıyor. Bu da kalbinizi gümletip ‘vaaaay beee!’ dedirtmekle kalmayıp aynı zamanda zaman zaman kendinizi ezik hissetmenize neden oluyor 😀 (Zekalarını kıskanmamak elde değil 😀 ) İşleniş olarak da çok iyi ilerliyor sadece yirmili bölümler biraz sıkıcı gibi ama o zamana kadar anime çoktan kalbinizi fethettiğinden onları da rahatlıkla izliyorsunuz. Çizimleri keza çok iyidir. Müzikler animeye çok uygun, Nightmare adlı bir Japon Rock grubu söylüyor opening ve ending şarkılarını.

Tüm bunların yanında sadece size ölüm-yaşam’, iyi-kötü gibi pek çok kavramı sorgulatıp, insanoğlunun elinde geçen öldürücü bir gücün ne boyutlara uzandığını göstermesi açısından bile bir başyapıttır.


Alıntı
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 20 Eylül 2022, 18:05   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Death Note




Alıntı:
Death Note için anime dünyasının bel kemiğidir


Anime tarzına pek ilgim olmadığı halde ismini çok duymuştum boşuna değilmiş.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 28 Şubat 2023, 12:37   #3
Çevrimiçi
Death Note






Yagami Light, üniversite giriş sınavlarına hazırlanan bir lise son sınıf öğrencisidir. Light (Raito), Japonya'nın belki de en yetenekli ve zeki öğrencisi olmasına rağmen, yaşadığı dünya ona tat vermemektedir. Her gün gittikçe artan suç oranı ve adalet sisteminin çökmüşlüğü, onun için bu dünyayı daha da anlamsız ve çürümüş kılmaktadır. Bu yüzden de, hiç bir şeyde anlam görmemektedir.

Light, bu buhranlarını kendi içinde yaşarken, ders sırasında bir defterin gökten düştüğünü görür. Okul çıkışı elinde olmadan defterin düştüğü yere yönelir. Defterin üstünde "Death Note" yazmaktadır. Defteri yerden alıp incelediğinde hiç de inanacağı şeylerle karşılaşmaz.

"Bu deftere ismi yazılan insan ölecektir."

Nedenini kendi bile bilmeden, defteri alıp evine döner. Evde haberleri izlerken, bir adamın bir anaokulundaki öğrencileri ve öğretmenleri rehin aldığını izler. Defterin gerçekliğini test etmek için rehin alan adamın adını deftere yazar. Ve 40 saniye sonra adam ölür.

Defterin gerçekliği karşısında şaşkına dönen Light, kendi ideal dünyasını yaratmak için diğer suçlulara yönelecektir. Ama ya dünya onun varlığını öğrenip peşine dünyanın en iyi dedektifi L'i takarsa?
Roronoa Zoro bunu beğendi.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
death, note


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Death Stranding, PC Game Pass’a Geliyor KoJiRo Oyun Haberleri 1 10 Mayıs 2023 13:53
Note Real Look Maskara KoJiRo Saç ve Makyaj Dünyası 0 04 Temmuz 2022 21:26
1 Saatte 270.000 Redmi Note 11T Pro Satıldı KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 01 Haziran 2022 20:05
Redmi Note 11T Pro ve Note 11T Pro Plus Duyuruldu: Fiyatı ve Özellikleri de Bomba! KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 24 Mayıs 2022 19:42
Death Stranding 2 Geliyor KoJiRo Oyun Haberleri 0 22 Mayıs 2022 17:44




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net