Forum Logo




Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 18 Mayıs 2022, 16:27   #1
Çevrimiçi
Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma




Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma
Www.TrendForum.Net

Gebelikte ve Emzirirken Saç Boyatma

Gebeliğin ilk 3 ayında mümkün olduğu kadar saç boyası yapılmamalıdır.Saç boyalarının içerisinde de birçok kimyasal madde mevcuttur.Ancak gebeliğin herhangi bir döneminde bilerek yada farkında olmadan saçlarını boyatan hamilelerin araştırmalar sonucunda bebeklerinde herhangi bir probleme rastlanmadığı gösterilmiştir.

Saç boyalarında bulunan kimyasal maddeler saç derisinden emilerek annenin vücuduna çok az miktarda geçebilir.Bu çok az anneye geçen kimyasallar da bebeğe zarar verecek düzeyde değildir.Günümüzde daha az toksik,organik bitkisel boyalar mevcuttur.En azından saç boyatılacaksa bile bu tür boyaları seçmek daha güvenli olacaktır.

Şu ana kadar yapılan hiçbir araştırmada saçını boyattığı için bebeğinde anomali gibi bir durum yaşayan bir vaka olmamıştır.

Emzirme döneminde de saç boyasının süte geçmesi beklenmeyen bir durumdur o yüzden emzirme sırasında saç boyamanın bir zararı yoktur.

Bu konudaki genel görüşü şöyle özetleyebiliriz.Gebelikte ilk 3 ay saç boyamaktan uzak durmalı,sonraki dönemde çok gerekli değilse doğum sonrasına bırakılmalı,fakat anne için önemli bir durum ise psikolojik olarak çok etkileniyorsa bilinen bir zararı olmadığı için boyatmasına izin verilebilir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
boyatma, emzirirken, gebelikte, saç


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 





TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net