Forum Logo




Çocuklarınızı Aşırı Kaygı, Stres ve Korkudan Koruyun

Anne ve Çocuk Aile ilişkileri, çocuk sağlığı ve çocuklara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 12 Ekim 2022, 18:42   #1
Çevrimiçi
Çocuklarınızı Aşırı Kaygı, Stres ve Korkudan Koruyun




Çocuklarınızı Aşırı Kaygı, Stres ve Korkudan Koruyun
Www.TrendForum.Net

Aşırı kaygılı, stresli ve korkulu olduğumuz zamanlarda beyin fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremez. Çocuklar ne kadar zeki olurlarsa olsun bu gibi durumlarda beyinlerini istedikleri gibi yönetemezler gerekli verimi alamazlar.

Anne ve babalar çocuklarını aşırı kaygı ve stresten korumalılardır, kaygı ve stresten değil. Çünkü çocuklar yeri geldiğinde kaygılanmalı ve strese girmelidir. Bu kavramlar insan vücudu ve gelişimi için zaman zaman olması gereken kavramlardır. Kaygılanmayan birisi çok dikkatsiz olur ve çok hata yapar, ama bir konuda az da olsa kaygı duyarsanız o zaman hata yapma ihtimalinize karşılık daha dikkatli olursunuz.

Çocuklarınızın kaygı, stres ve korku düzeyi ne kadar çok olursa beynin tepki verme verimliliği o kadar az olur. Bu tür kavramların aşırı derecede olması çocuklarda dikkat dağınıklığına ve odaklanamama problemlerine neden olur. Çocuk düşünemez ve yeni fikirler ortaya çıkaramaz. Çocukların beyinleri zaten bir problem ile meşguldür. Onun yanında başka bir şeye meşgul olamaz. Bu sebeple beyin fonksiyonları sınırlı bir hale gelir, hatta daha ile gidildiğinde vücuttaki diğer organlara bile hükmedemez hale gelir.

Uzmanlar anne ve babalara her fırsatta çocuklarının öğrenmekte güçlük çektikleri şeyleri oyun oynarken öğretmelerini söylemektedir. Bunun nedeni çocuklar oyun oynarken he şeyi unuturlar ve oyuna konsantre olurlar. Onların en mutlu oldukları anlar oyun oynadıkları zamanlardır. Bu zamanlarda korku, kaygı gibi hiçbir düşünceyi taşımazlar. Bu sebeplerden dolayı çocuklar oyun beyinleri rahattır ve yeni bir şey öğrenmeye açıktır.

Yapılan bir araştırma öğrenme güçlüğü çeken çocukların büyük bir çoğunluğunun stresli ortamlarda yetiştiğini ve aşırı derecede kaygılı olduğunu ortaya koymuştur.

Kaygı ve stresin aşırı derecede olması çocuklarda unutkanlık gibi durumların oluşmasına neden olabilir. Aileler çocukları unutkan olduklarında onlar için endişelenip yakınmaktansa çocuklarının unutkanlığına neden olan şeyleri ortaya çıkarmalı ve bu durumların önüne geçmelilerdir. Örneğin yeni taşınmış çocuklarda sık sık unutkanlık görülür, bunun nedeni çocuklar hayatlarından, bundan sonra ne olacağından, arkadaş bulup bulamayacağından kısacası bir çok şeyden kaygı duyarlar. Beyinlerinde bunca şey sürekli dolanırken sonradan eklenen basit bir şeyi unutması kadar doğa bir şey yoktur.

Anne ve babalar çocuklarının zihin gelişimlerinin sağlıklı olması için ilk olarak yaşadıkları ortamları stresten uzak bir hale getirmelilerdir. Kendi kaygı ve streslerini çocuklarını yansıtmamalıdırlar. Anne ve babasının kaygılı olduğunu gören çocuk nedenini bilmese bile kaygılanmaya başlar. Anne ve babalar çocuklarının korkularına ortak olmalıdır. Bazı şeyler paylaşınca azalır. Çocukları ile iyi bir diyalog kuramayan anne ve babalar çocuklarının kaygılı olduklarını anlayamazlar ve onların kaygısını gidermek için yardımcı olamazlar. Çocuklarınızı iyi tanıyın ve onlara yardımcı olun.

Aşırı kaygıdan, stresten, korkudan, üzüntüden uzak olan çocuklar hayatları boyunca her zaman daha başarılı olmuşlardır ve daha iyi yerlere gelmişlerdir.
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşırı, Çocuklarınızı, kaygı, korkudan, koruyun, stres


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşırı kıskançlık ve sürekli şüphe duyma Beatrice Kadın & Erkek İlişkileri 8 17 Haziran 2023 21:20
Aşırı Vefalı Olmak Candres Trend Sözlük 11 24 Nisan 2023 11:24
Çocuğunuzu Koruyun. Beatrice Sosyal Ağ Trendleri 4 25 Temmuz 2022 00:11
Neden Aşırı Terleriz? DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:31
Aktivitelere göre stres azaltma oranı Beatrice Sağlık Haberleri 2 11 Mayıs 2022 09:16




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net