Forum Logo




Google'da kişisel bilgiler arama sonuçlarından kaldırılabilecek !


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Ekim 2022, 11:00   #1
Çevrimiçi
Google'da kişisel bilgiler arama sonuçlarından kaldırılabilecek !




Google'da kişisel bilgiler arama sonuçlarından kaldırılabilecek !
Www.TrendForum.Net

Google'da kişisel bilgiler arama sonuçlarından kaldırılabilecek !

TrendForum.Net

Google, kullanıcıların adreslerini, telefon numaralarını ve e-posta hesaplarını içeren arama sonuçlarını kaldırma isteklerini karşılamaya başladı.
Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, uzun süredir bazı kişisel bilgilerin arama sonuçlarından kaldırılmasına yönelik talepleri kabul ediyor, ancak şimdi bu seçenek çok daha kullanışlı olacak.

Google, telefon numaraları, e-posta adresleri ve fiziksel adresler gibi iletişim bilgilerinin kaldırılmasını istemenize izin vermek için politikayı genişletti.

Google arama küresel politika sorumlusu Michelle Chang özel bir röportajda, kullanıcıların hassas olarak değerlendirdiği daha fazla miktarda kişisel olarak tanımlanabilir bilgi olduğunu söyledi.

Şimdiye kadar Google, yalnızca bir tür tehdidin yanı sıra iletişim bilgilerini paylaşan web sayfalarını kaldırma isteklerini kabul ediyordu. Ayrıca banka hesabı ve kredi kartı numaralarına ve tıbbi kayıtlara giden bağlantıları da kaldırdı.

On binlerce talep aldı ve bunların yaklaşık %13'ünü onayladı

Chang, onay oranının, gizli oturum açma kimlik bilgilerine bağlantıların kaldırılmasına da izin veren genişletilmiş kurallar kapsamında artmasını beklediğini söyledi.

Genişletme, hassas bilgilerin yayılmasını engellemeye yönelik son zamanlardaki diğer çabaları takip ediyor. Geçen yıldan itibaren,18 yaşın altındaki Google kullanıcıları, fotoğraflarının görsel aramalarından kaldırılmasına izin vermeye başladı.

Google küresel politika sorumlusu Michelle Chang, Google'ın kamu yararına verilerin kullanılabilirliğini korumayı hedefleyeceğini söyledi. Ayrıca, "hükümet veya resmi kaynakların sitelerinde kamuya açık kayıtların bir parçası olarak görünen" bilgileri de kaldırılmayacağını açıkladı.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arama, bilgiler, googleda, kaldırılabilecek, kişisel, sonuçlarından


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Peaky Blinders İzleyenlerin Daha Önce Duymadığı Bilgiler Beatrice Yabancı Diziler 1 15 Eylül 2022 21:27
Twitter, Kişisel Bilgileri Hedefli Reklamcılıkta Kullandığı İçin Özür Diledi KoJiRo Twitter 0 27 Haziran 2022 21:15
Arama Kurtarma Alanında Kullanılabilen Drone: DJI Matrice 30 Tanıtıldı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Haziran 2022 20:13
Arama Motoru DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 13:29
Hayvanlar Alemiyle İlgili Temel Bilgiler mamihlapinatapai Hayvanlar Alemi 0 08 Mayıs 2022 09:06




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net