Forum Logo




Ay Sonunu Getiremeyen Burçlar Hangi Harcamalarından Kısmalı?

Astroloji ve Burçlara dair tüm konulara bu başlık altından ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Mart 2023, 16:23   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Ay Sonunu Getiremeyen Burçlar Hangi Harcamalarından Kısmalı?




Ay Sonunu Getiremeyen Burçlar Hangi Harcamalarından Kısmalı?
Www.TrendForum.Net

Eskilerin paralarını kuruşu kuruşuna hesap edip alışverişe çıktığı, herhangi bir eşyası zarar gördüğünde yenisini almak yerine tamir ettiği ve dişinden tırnağından arttırıp yastık altında sakladığı o zamanlar… Artık çoklarına nostalji gibi geliyor. Şimdilerde herkes elinde parası olsun olmasın har vurup harman savuruyor, bir postta paylaşmak için bir daha yüzüne bakmayacağı şeyler alıyor, sırf fotoğraf çekilmek için uzaktan yakından alakasının olmadığı sergilere gidiyor. Sonra kimsenin maaşı ay sonuna kadar yetmiyor. Gerekirse ihtiyaç kredileri çekiliyor ama lükslerden taviz vermek kimsenin aklının ucundan geçmiyor. Oysa devir tasarruf devri. Paralar suyunu çekerken kemerleri biraz daha sıkmak gerekiyor. Peki hangi burcun hangi harcamalarından fedakarlık etmesi gerekiyor?

Koç

Ay sonu geldiğinde başını iki eli arasına alıp kumrular gibi düşünen burçların başında Koçlar geliyor. Çünkü onların banka hesaplarına yatan meblağlar onlara en fazla bir hafta dayanıyor. Cüzdanında biraz para olsa en pahalı mekanlara giriyor, en pahalı kıyafetleri alıyor, eğlencenin tavan yaptığı partilerde sık sık boy gösteriyor. Sonra da elindeki paranın bitmesi bir yana kredi kartı borçları da karşısında dağ oluyor. Ay sonunu getirebilmek içinse; kendilerinin bir numara olduğunu göstermek için gittikleri gösterişli spor salonlarına, dudak uçuklatan fiyatıyla saatlere ya da güzellik merkezlerine biraz olsun ara vermeleri gerekiyor.

Boğa

Bakmayın Boğaların bu yazıya malzeme olduklarına. Cebindekinin kıymetini en iyi bilen burçlardan biri onlar aslında. Tabii lüksler dışarıda bırakılırsa! Kalitenin ve zevklerinin peşindeki Boğalar için şöyle güzel bir ziyafet çekmek, yumuşacık nevresimler içerisinde gerinmek ya da tasarım işi kıyafetlerle arzı endam etmek çoğu zaman her şeyin önüne geçebiliyor. Keyiflerine düşkünlükleriyle ön planda olsalar da bazen “Buna gerçekten ihtiyacım var mı?” diye kendilerine danışmaları şart. Özellikle gurme tatlar ve tarz kıyafetler konusunda.

İkizler

Bir çocuk lunaparkta serbest bırakıldığında oradan oraya koşturur hangi oyuncağa gideceği konusunda kararsız kalır ya… İkizler de alışveriş konusunda benzer bir yapıda. Bir ihtiyacı için yola çıkar, önünden geçtiği dükkanlara “Aa burada ne varmış” diye öylesine girse bile eli kolu dolu çıkar. Mutlaka ilgilerini çekecek ve albenisine aldanabilecekleri eşyaların büyüsüne kapıldıklarından banka hesapları daha ayın ilk günlerinde patlar. Hele ki bilgisayar oyunlarına, elektronik eşyalara ve kitaplara olan tutkularına söz geçiremiyorlarsa.

Yengeç

Ev ekonomisi konusunda Yengeçlerin eline su dökülmez. Onların evine girenlerden sorgu sual edilmez, eskiyen bir eşya da asla direkt çöpe gitmez. Yine de ev eşyaları satan bir internet sitesinde indirim varsa ya da önünden geçtikleri bir vintage bir dükkanda gözlerine bir şey çarptıysa satın almadan da içleri rahat etmez. Paraları suyunu çekse de “En azından işime yarayacak bir şeyler aldım” der geçer. Paha biçilmez antikalar ya da pahalı resim çerçeveleri konusunda ise biraz daha temkinli olsalar en azından cepleri rahat eder.

Aslan

Alışverişte sadece ihtiyacı olanı gözetmek, insanların üzerinde sıkça gördüğü kıyafetleriyle idare etmek ya da kalabalık masalarda hesabı bölüşmek, Aslanlara yakışmaz. Masaya hesap geldiğinde kimselere fırsat tanımaz, beğendiği kıyafetlerin etiketlerine dönüp bakmaz, lükslerini elden bırakmaz. Meteliğe kurşun sıksalar bile kimseler anlamaz. Unutmamalılar ki en son model telefonlar ya da gösterişli kıyafetlerle ay sonu getirilmez.

Başak

Hesabını kitabını bilen burçlardan Başaklar, öyle vara yoğa kolay kolay para harcamaz. İşten güçten çıldırma noktasına geldiğinde ise kendini şımartmaktan da geri durmaz. Ya bir masaj salonunda gerilen sinirleri için bir masaj yaptırır rahatlar ya küçük bir kaçamakla huzurlu bir tatil planı hazırlar ya da arkadaşlarıyla kaliteli bir akşam yemeği ayarlar. Faydasına olacaksa ne âlâ, yoksa ay sonunda kredi kartı ekstresini görünce yine kendi kendini paylar.

Terazi

Teraziler için para bir köşede öylece biriktirilmesi gereken bir şey değil. Çarçur edilmesi gereken bir şeyse hiç değil. İkisi arasında bir denge oturtulmalı, en gerekli olanlara para harcanmalı. Onlara yepyeni deneyimler katacak etkinlikler, modanın nabzını tutmalarını sağlayacak defileler ya da sanatsever yanlarını besleyecek opera ve baleler gibi. Bir sanat galerisinden bir atölyeye koştururken işlerin çığırından çıkabileceğini de akıldan çıkarmamak gerek tabii. Etkinlikler ajandalara önceden not edilmeli, gerekiyorsa içlerinden bir seçim yapılmalı belki.

Akrep

Akrepler için nasıl demeli, alışveriş onlar için zorunlu bir ihtiyacı karşılamak sanki. Alışverişlerinde ipin ucunu kolay kolay elden bırakmadıklarından ve indirimleri günü gününe takip ettiklerinden ay sonuna bir miktar birikimle bile ulaşabilirler. Güzelinden siyah deri bir pantolon, büyük güneş gözlükleri, çekici bir parfüm ya da geleceklerini aydınlatacak bir fal için zaman zaman kesenin ağzı açılabilir tabii. Ay sonunda şaşırmamak için ise istisnaları gözetmek gerekli.

Yay

Yaylar için para dediğin nedir ki? Elinin kiri. Hesaplarında 1 milyon TL olsa dahi bir de bakarsın ay sonu gelmeden yiyip bitirmişlerdir hepsini. “Nereye gidiyor bunca para” diye kendilerini bir sorgulasalar aslında görecekler neyin nereye gittiğini. Bir hafta sonu aniden verilen kararla alınan uçak biletleri, adrenalin dolu tatil aktiviteleri, alelade doldurulan alışveriş sepetleri… Paralarını sağa sola savurmadan bir oturup hesap kitap yapsalar, tatillerini önceden planlasalar ya da kampanyaları takip etseler, binlerce TL kâr edebilirler belki.

Oğlak

Birbirinden şık kıyafetler ya da parıltılı aksesuarlarla girdikleri ortamlarda gözleri üzerine toplamayı başaran Oğlaklar, böylesi bir sahne için ille de çuvalla para dökmek gerekmediğini iyi bilir. Onlar alışverişlerinde ne pazarlık yapmaktan çekinir ne de elindeki parayla alabilecekleri en iyi ürünleri almadan eve dönebilir. Saygınlıklarına yaraşır ışıltılı mücevherler, beş yıldızlı otelde tatiller ya da en iyi kalitede ürünlerse kimi zaman akıllarını çelebilir. Yeter ki ceplerine giren çıkanın hesabı onlarda olsun.

Kova

Kovalar öyle herkeste olan şeylerin peşine düşmez. Aynı fabrikadan çıkma kitle üretim ürünlerini beğenmez, kendi tarzına uymuyorsa alışveriş çantasında yük etmez. Tarz ürünlerle dolu vintage dükkanlarda gezinir, kimsenin duymadığı alışveriş sitelerini mesken edinir, beğendiği bir ürünü gerekirse yurt dışından getirtir. Henüz kimselerin bilmediği otantik restoranlarda yediği yemekler ya da bir türlü vazgeçemediği teknolojik ürünler derken cebinde ne var ne yoksa bitirir. Ay sonunda kafasını taşlara vurmaması için bazen özel zevklerinden feragat etmesi gerekir.

Balık

Balıklar çoğu kez ceplerinde ne kadar para olduğunu bilmez. Alışverişlerinde kendilerini içinde hayal ettikleri kıyafetleri almadan eve dönmez, kendilerini bulutlarda hissettirecek deneyimlerin olduğu aktivitelere katılmadan edemez, müzik ya da DVD dükkanlarını talan etmeden de içleri bir türlü rahat etmez. Cüzdanlarında kalan parayı da ay sonuna kadar aklına getirmez. Aslında tek yapmaları gereken attıkları her adımın sonucunu hesaplamaları ya da sınırlarının farkında olmaları.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
burçlar, getiremeyen, hangi, harcamalarından, kısmalı, sonunu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Burçlar hangi yılda evlenecek Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 12 13 Aralık 2023 13:44
Hangi burçlar hangi ülke de yaşamalı? Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 17 09 Mayıs 2023 21:52
Hafta sonunu nasıl geçirirsin ? Sır Trend Sorular 4 10 Nisan 2023 12:44
Yirim bu bebeleri ben lan.. Sonunu düşünen kahraman olamaz örtmenim Er Şaban Kafamıza Göre 3 02 Ocak 2023 23:49
Hangi Burçlar Yeni İlişkide İlk Adımı Atamıyor? Beatrice Astroloji ve Burçlar Dünyası 1 17 Ekim 2022 16:14




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net