Forum Logo




Atatürk'ün Sevdiği Kitaplar

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün hayatına dair her şey.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 25 Ekim 2023, 22:20   #1
Çevrimiçi
Atatürk'ün Sevdiği Kitaplar




Atatürk'ün Sevdiği Kitaplar
Www.TrendForum.Net

Çalıkuşu – Reşat Nuri Güntekin

Atatürk’ün cephede dâhi elinden düşürmediği rivayet edilen, Reşat Nuri Güntekin’in çağının çok ötesinde bir üslup ve tarz ile kaleme aldığı ve ona hak ettiği ünü kazandıran ilk yapıtı olan “Çalıkuşu”, iyi eğitim alan bir İstanbul kızının Anadolu’daki köylerde ve kasabalarda öğretmen olarak başından geçen serüvenleri anlatmaktadır. Karakterlerin duyguları, ülke gerçeklerinin birer yansıması misali okuyucuya sunulur. Bu hâliyle de döneminin şartlarını yansıtan, Anadolu insanına ayna tutan bir yapıt olarak her yaştan okurun ilgisini çekebilecek bir romandır.

Beyaz Zambaklar Ülkesinde – Grigory Petrov

Umudun olduğu her yerde, başarı da gelir. “Beyaz Zambaklar Ülkesinde” kitabı göllerin, granit taşlarının ve bataklıkların sarmaladığı bir ülkenin nasıl olup da ‘zambaklar ülkesi’ kimliğini kazandığını anlatır. Finlandiya’daki bir avuç insanın azminin, çabasının ülkeyi küllerinden doğurduğunu ortaya koyan bu kitabı Mustafa Kemal Atatürk, özellikle askerî okul öğrencileri başta olmak üzere bütün öğrencilere başucu eseri niteliğinde bulmuştur.

Toplum Sözleşmesi – Jean Jacques Rousseau

Bir özgürlük filozofu olan Jean Jacques Rousseau’nun; sivil toplumun çelişkilerini sorgulama evresinde ‘insan – yurttaş’, ‘doğa – toplum’ ve ‘kır – kent’ bağlamındaki ilişkileri öne çıkarması ile temellerini attığı bu yapıtında toplumların bir arada yaşamalarına dönük en temel düşünceleri ortaya koymuştur. Kendisinden sonraki dönemlerdeki filozofların, “Toplum Sözleşmesi”nden ne denli etkilendikleri bilinen bir gerçektir. Kaleme alındığı dönem olan 18. Yüzyıl ve şartları gözetilirse, günümüzde dâhi geçerliliğini koruyan bu savları kaleme alan Rousseau’nun ne kadar öngörülü bir filozof olduğu ve halk için geliştirdiği düşüncelerininin uygulanabilirliğinin ne kadar mümkün olduğu daha da ayyuka çıkmaktadır.

Türkçülüğün Esasları – Ziya Gökalp

Türk kültürü, düşüncesi ve siyasi tarihinin en önemli simaları arasında başta gelen Ziya Gökalp’in Türk milleti bilincini ortaya koyduğu “Türkçülüğün Esasları” isimli yapıtında Türk milletinin kimliğini, nereden gelip nereye gitmesi gerektiğini ele almıştır. Türk milliyetçiliğinin zeminini oluşturan yapıtında kendisinin dönemine dek dağınık bir şekilde ilerlemiş bütün düşünceleri harmanlamış, belirli bir süzgeçten geçirerek özümsediği Türkçülük düşüncesini Türk toplumunun ve kültürünün sosyolojik, siyasî ve kültürel değerlendirmeleriyle pekiştirdiği yapıtındaki savların geçerliliği günümüzde de tüm güncelliğini korumaktadır.
Atatürk'ün sevdiği kitapların yanı sıra, onun kaleme aldığı veya onu anlatan kitapların yer aldığı "Mustafa Kemal Atatürk Kitaplığı"na da göz atmanızı tavsiye ederiz!


Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
atatürkün, kitaplar, sevdiği


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Atatürk'ün En Sevdiği Sanatçılar Kimlerdir? Beatrice Atatürk'ün Hayatı 0 25 Ekim 2023 22:19
Atatürk Sonuna Kadar Atatürk - Serdar Yıldırım Serdar Yıldırım Serdar Yıldırım 0 22 Ağustos 2023 13:51
Atatürk pngleri,atatürk png,atatürk png resimleri,atatürk resimleri,atatürk png arsivi Astrea Grafik ve Photoshop Dünyası 143 18 Mayıs 2023 22:09
Ufkunuzu Açacak Felsefi Kitaplar | KİTAP ÖNERİLERİ DeepSilence Kitap Özetleri - Kitap Tanıtımları 0 11 Mayıs 2023 18:09
Çocuklar için sömestrda okunacak kitaplar Aykut Eğitim Haberleri 0 20 Ocak 2023 10:45




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net