Forum Logo




2021-22: Avrupa’nın En Büyük 10 Liginin Asist Kralı


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Haziran 2022, 22:02   #1
Çevrimiçi
2021-22: Avrupa’nın En Büyük 10 Liginin Asist Kralı




2021-22: Avrupa’nın En Büyük 10 Liginin Asist Kralı
Www.TrendForum.Net



Avrupa’nın en iyi liglerindeki en ortalama en çok asist yapan isimler kimler? Hangi oyuncular takım arkadaşlarına daha iyi pozisyon hazırladı? Eurohoops, en iyi asistcileri buldu ve sizler için sıraladı.

Eurohoops, 10 üst düzey Avrupa ligindeki (İspanya, Türkiye, VTB, Yunanistan, Almanya, Fransa, İtalya, Adriyatik, İsrail ve Litvanya) en çok sayı atan isimlerin ardından en çok asist yapan isimleri de araştırdı, sezon içerisindeki performanslarıyla birlikte en çok asist yaptıkları maçı da sizler için paylaştı. Yerel ligleri derlediğimiz yazının son bölümünde dilerseniz Turkish Airlines EuroLeaegue, 7DAYS EuroCup, Basketbol Şampiyonlar Ligi ve FIBA Europe Cup’ın sayı krallarını da görebilirsiniz.

Bu listede oyuncuların şu ana kadar normal sezonda gösterdikleri performanslara yer verildi ve toplam asiste göre değil asist ortalamalarına göre seçimler yapıldı.

Basket League (Yunanistan)

Vassilis Mouratos



Takım: Lavrio
Maç sayısı: 24
Maç başına asist ortalaması: 6.62
Toplam asist: 152
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 16 asist (Lavrio vs Peristeri)

Yunanistan Basketbolu’nun son dönemde yetiştirdiği guardlardan olan 24 yaşındaki Vassilis Mouratos, Lavrio formasıyla dikkat çeken performanslara imza atıyor. 24 yaşındaki guard takımının hücumdaki önemli silahlarından biri olmuş durumda.

Lavrio ligde sezonu 10. sırada tamamlasa da tecrübeli oyuncu istatistik kategorisinde zirvenin sahibi oldu.Mouratos, 11.3 sayı – 3.1 ribaund – 1.0 top çalma ortalamalarına da imza attı.

Lega Basket (İtalya)
Andrea Cinciarini



Takım: Reggiana Emilia
Maç sayısı: 29
Maç başına asist ortalaması: 9.83
Toplam asist: 285
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 16 asist (Reggiana Emilia vs Olimpia Milano)

Uzun yıllar Olimpia Milano forması giyen, İtalyan Basketbolu’nun son yıllarda yetiştirdiği önemli guardlardan olan ve milli takımda da birçok kez forma giyen Andrea Cinciarini, kariyerinin son döneminde Reggiana Emilia’na liderlik ediyor.

Emilia’da 35 yaşındaki Andrea Cinciarini, tecrübesiyle fark yaratıyor. Tecrübeli oyuncu takımının Europe Cup’ta finale çıkmasında büyük rol oynarken ligde de başarılı performanslara imza attı. Deneyimli oyuncu hücumda takımını taşıyan isim olurken ligde asist krallığında da zirvenin sahibi oldu.

VTB League
Anthony Hickey



Takım: Astana
Maç sayısı: 12
Maç başına asist ortalaması: 7.92
Toplam asist: 93
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 11 asist (Astana vs Lokomotiv Kuban)

Sezon başında Astana’ya transfer olan Anthony Hickey, VTB’de Kazakistan ekibiyle etkili performanslara imza atıyor. Astana VTB’de kötü bir sezon geçirmiş olsa da Anthony Hickey takımında önemli performanslara imza attı.

Tecrübeli oyuncu asist krallığında da zirvenin sahibi oldu. Hickey top çalma kategorisinde de zirvenin sahibi durumunda. 29 yaşındaki tecrübeli oyuncu bunun yanı sıra 22.6 sayı – 4.9 ribaund ortalamalarıyla da görkemli performanslara imza attı.

(BBL) Almanya
Parker Jackson-Cartwright

Takım: Telekom Baskets Bonn
Maç sayısı: 29
Maç başına asist ortalaması: 7.38
Toplam asist: 214
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 16 asist (Telekom Baskets Bonn – Syntaınıcs MBC)

Geçen sezon Fransa 2. Ligi’nde Saint-Quentin forması giyen Parker Jackson-Cartwright, bu sezon Almanya Ligi’nde muazzam performanslara imza atıyor.

26 yaşındaki oyuncu, Telekom Baskets Bonn’un hücumdaki en önemli kozu durumunda. Ligde asist krallığında zirvede bulunan Parker Jackson-Cartwright, aynı zamanda 19.3 sayı ortalamasıyla da dikkat çekiyor.

ACB (İspanya)
Shannon Evans



Takım: Real Betis
Maç sayısı: 34
Maç başı asist ortalaması: 6.76
Toplam asist: 230
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 17 (Sevilla vs Gran Canaria)

İspanya Ligi şüphesiz Avrupa’nın en zor liglerinden ve burada herhangi bir kategoride zirvede olmak çok zor ancak Shannon Evans, bu sezon gösterdiği performansla birçok yıldızı da geride bıraktı. Nick Calathes, Sergio Llull gibi EuroLeague tarihine geçmiş iki ismin bulunduğu ligde Evans, asist kategorisinde zirvenin sahibi oldu.

Shannon Evans muazzam performanslara imza atarken takımının ligde kalmasında da önemli bir rol oynadı. Real Betis ligde 13. sırada yer alırken 27 yaşındaki tecrübeli oyuncu 17.4 sayı ve 1.6 top çalma ortalamalarına da imza attı.

Basketbol Süper Ligi (Türkiye)
Luka Rupnik



Takım: Semt77 Yalovaspor
Maç sayısı: 20
Maç başı asist ortalaması: 8.05
Toplam asist : 161
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 16 (Semt77 Yalovaspor vs Pınar Karşıyaka)

ING Basketbol Süper Ligi’nin bu sezon yeni ekiplerinden olan Semt77 Yalovaspor son haftalarda istediği performansa imza atamayarak ard arda yaşadığı yenilgilerin ardından küme düşse de Luka Rupnik performansıyla dikkat çeken isimler arasındaydı.

Tecrübeli oyuncu toplam asist sayısında Dee Bost’un arkasında yer alsa da maç başına yapılan ortalama asistte Galatasaray’ın yıldızını geçti ve zirvede yer aldı. 1993 doğumlu tecrübeli oyuncu bu sezon Yalovaspor formasıyla toplam 6 maçta da double-double yapmayı başardı. Rupnik, 8.05 asist ortalamasının yanı sıra 11.5 sayı ve 3.9 ribaund ortalamalarına da imza attı.

PRO A (Fransa Ligi)
Benoit Mangin
Takım: Le Portel
Maç sayısı: 34
Maç başı asist ortalaması: 7.15
Toplam asist: 243
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 13 (Le Portel vs Fos)

Uzun yıllardır Le Portel forması giyen Benoît Mangin, tecrübesiyle bu sezon Fransa Ligi’nde fark yaratıyor. Takımının efsanelerinden biri olan 33 yaşındaki oyuncu bu sezon birçok maçta double-double yaparken asist kategorisinde de ligin zirvesine yerleşti.

Tecrübeli oyuncu takımının hücumdaki en önemli silahı olurken asist kategorisinin yanı sıra diğer noktalarda da öne çıktı. Mangin, 8.7 sayı – 2.0 ribaund ortalamalarına da imza attı.

ABA (Adriyatik)
Bryce Jones
Takım: FMP Meridian
Maç sayısı: 26
Maç başı asist ortalaması: 6.69
Toplam asist : 174
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 14 (FMP Meridian vs Partizan)

Son iki sezonu Borac’ta geçiren Bryce Jones, sezon başında FMP’nin yolunu tutmuştu. 27 yaşındaki burada takımının en önemli kozu oldu. Takımını hücumda taşıyan en önemli isim olurken istatistik kategorilerinde de öne çıktı.

Bryce Jones hücumda takımını sırtlarken asist krallığında zirvede yer aldı. Bryce Jones aynı zamanda 16.0 sayı ve 3.2 ribaund ortalamalarıyla da mücadele etti.

Winner League (İsrail Ligi)

Gregory Vargas

Takım: Hapoel Haifa
Maç sayısı: 27
Maç başına asist ortalaması: 6.62
Toplam asist: 166
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 13 asist (Hapoel Haifa vs Maccabi Tel Aviv)

Gregory Vargas tecrübesiyle İsrail’de fark yaratmaya devam ediyor. 36 yaşındaki oyuncu Hapoel Haifa’da ikinci baharını yaşadı. Tecrübeli oyuncu bu sezon çok önemli performanslara imza attı ve dikkat çekti.

Ligde asist krallığında ligin lideri olan Gregory Vargas, 10.3 sayı ve 4.3 ribaund ortalamalarıyla da takımına önemli bir katkıda bulundu. Tecrübeli oyuncu bunun yanı sıra 1.8 top çalma ortalamasıyla bu alanda da lider konumda.

LKL (Litvanya Ligi)
Zygimantas Janavicius
Takım: Neptunas
Maç sayısı: 29
Maç başı asist ortalaması: 6.86
Toplam asist : 199
En fazla asist yaptığı karşılaşma: 12 (Neptunas vs Jonavos CBet)

Litvanya Basketbolu’nun tecrübeli isimlerinden olan 32 yaşındaki Žygimantas Janavičius, Neptunas’ın lideri konumunda. Tecrübeli oyuncu Neptunas’da oldukça iyi performanslara imza attı.

Takımın hücumdaki en büyük kozu olan Zygimantas Janavicius, çok önemli işler yaptı. Tecrübeli oyuncu ligde asist kategorisinde zirvenin sahibi olurken 9.9 sayı – 3.5 ribaund ortalamasıyla da takımının önemli silahı oldu.

Turkish Airlines EuroLeague
Nick Calathes



Takım: Barcelona
Maç sayısı: 29
Maç başına asist ortalaması: 6.4
Toplam: 185

Yunan Basketbolu’nun yetiştirdiği en önemli guardlardan biri olan Nick Calathes, Avrupa Basketbolu’nda tarihteki yerini almış durumda. EuroLeague tarihinin en çok asist yapan ismi olan Nick Calathes, bu sezon ligde istatistik ortalamalarında da zirvede yer aldı.

Barcelona’nın Yunan yıldızı çok önemli performanslara imza attığı sezonda 6.4’lük asist ortalamasıyla zirvenin sahibi. Barcelona bu sezon EuroLeague’de normal sezonu lider tamamlarken Calathes de performansıyla pay sahibi olmuştu. İspanyol ekibi şampiyonluk hedefine ulaşamasa da Calathes istatistiklerde zirvenin sahibi oldu.

7DAYS EuroCup
Milos Teodosic



Takım: Virtus Bologna
Maç sayısı: 15
Maç başına asist ortalaması: 7.9
Toplam: 185

Milos Teodosic, Avrupa Basketbolu’nun şüphesiz en özel oyuncularından biri. Müthiş oyun aklı şahane paslarıyla resital sunan Teodosic, bu sene EuroCup’a damgasını vurdu. Virtus Bologna, EuroCup’ta şampiyonluğa ulaşırken aslan payı şüphesiz Teodosic’teydi.

Gösterdiği muhteşem performanslarla MVP ödülünün sahibi olan Milos Teodosic, asist krallığında da zirvenin sahibi oldu. Sırp guard bu sezon EuroCup’ta kalitesini her maçta gösterdi.

Basketbol Şampiyonlar Ligi
Joe Ragland



Takım: Hapoel Holon
Maç sayısı: 19
Maç başına asist ortalaması: 7.6
Toplam: 145
Hapoel Holon bu sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde mütevazı kadrosuyla büyük bir başarıya imza atarak son 4’e kalırken Joe Ragland bu başarıda çok büyük pay sahibiydi. Tecrübeli oyuncu kalitesiyle takıma çok önemli bir katkı sağladı.

Bu sezon Hapoel Holon formasıyla çok iyi performanslara imza atan Joe Ragland, 7.6 asist ortalamasıyla Marcelinho Huertas gibi bir ismi geride bırakmayı başardı ve zirvenin sahibi oldu. Tecrübeli oyuncu 12.1 sayı ortalamasıyla da mücadele etti.

FIBA Europe Cup
Andrea Cinciarini
Takım: Reggiana Emilia
Maç sayısı: 16
Maç başına asist ortalaması: 10.1
Toplam: 161

FIBA Europe Cup’ta sezon Türk Basketbolu için çok iyi geçerek Bahçeşehir Koleji’nin şampiyonluğuyla tamamlanırken asist krallığında zirveyi çok tecrübeli bir isim aldı. Reggiana Emilia bu sezon Europe Cup’ta finale kadar yükselirken Andrea Cinciarini takımın lideriydi.

İtalya Ligi’nin asist kralı olan tecrübeli oyuncu, Europe Cup’ta da zirveyi kimseye bırakmadı. Andrea Cinciarini, 9.9 sayı ortalamasının yanı sıra 10.1 asist ortamalamasıyla da zirvenin sahibi oldu.

Eurohoops
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
asist, avrupa’nın, büyük, kralı, liginin


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ahmet Zogu ( Eski Arnavutluk Kralı ) DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 10:31
ALTINDAĞ Olayları 2021 DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 01 Haziran 2022 08:49
''Büyük takım büyük transfer yapmaz'' KoJiRo Beşiktaş 0 28 Mayıs 2022 19:48
2021 2022 Efeler Ligi'nde şampiyon hangi takım? mamihlapinatapai Voleybol 0 06 Mayıs 2022 05:37
Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyonu hangi takım oldu? mamihlapinatapai Spor Dünyası 0 05 Mayıs 2022 23:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net