TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Basketbol (https://www.trendforum.net/basketbol/)
-   -   Adriyatik Ligi’nde Olaylı Derbinin Faturası Belli Oldu (https://www.trendforum.net/basketbol/2733-adriyatik-ligi-nde-olayli-derbinin-faturasi-belli-oldu.html)

KoJiRo 02 Haziran 2022 21:21

Adriyatik Ligi’nde Olaylı Derbinin Faturası Belli Oldu
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Kızılyıldız derbisinde yaşanan tribün olaylarının ardından Partizan’a ceza yağdı.

By Eurohoops team / [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Adriyatik Ligi ABA League finallerinin 3. karşılaşmasında Partizan, 1 Haziran Çarşamba günü sahasında ezeli rakibi Kızılyıldız’ı ağırladı. Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan derbide Partizan, rakibini 70-67’lik skorla mağlup ederek final serisindeki ilk galibiyetini aldı ve eşleşmede durum 2-1’e geldi.

Karşılaşmaya asıl damgasını vuran olay ise Partizan taraftarlarının neden olduğu tribün olaylarıydı. Kızılyıldız oyuncuları sahaya adı attığı andan itibaren parkeyi adeta yabancı madde yağmuruna Partizan taraftarları, sahaya atılan patlayıcı maddelerle de bir nevi skorun önüne geçtiler.

4. çeyreğin bitimine 50 saniye kala müsabakayı yöneten hakem üçlüsü, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle soyunma odasına gittiler. Yaklaşık yarım saatlik bir aranın ardından salonun sahaya yakın koltuklarının boşaltılması kararı alındı ve mücadele kaldığı yerden devam etti.

Maçın hemen ardından Kızılyıldız cephesi, karşılaşma boyunca yaşanan olayları sert bir dille kınadı. Bunun yanı sıra Kızılyıldız’ın Adriyatik Ligi’ne şikayet başvurusu yapmasıyla birlikte Partizan’a kesilen cezalar da belli oldu.

Adriyatik Ligi’nin Disiplin Komisyonu, yine Partizan’ın ev sahipliğinde oynanacak 4. karşılaşma için bilet satış kısıtlaması getirildiğini açıkladı. Bu kararın ardından sahaya yakın konumda bulunan tribünlerin neredeyse hepsine bilet satışı yapması yasaklanan Partizan, böylelikle bir sonraki karşılaşmada 8.000 kişi kapasiteli Aleksandar Nikolic Spor Salonu’nun önemli bir kısmını boş bırakmak zorunda kalacak.

Final serisinin 4. karşılaşması ise 3 Haziran Cuma günü saat 19.30’da oynanacak. 3 galibiyete ulaşan tarafın Adriyatik Ligi’nde sezonu şampiyon tamamlayacağı eşleşmede Kızılyıldız’ın 2-1’lik üstünlüğü bulunuyor.

Fotoğraf: ABA League


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 16:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.