Forum Logo




ALBA Berlin: 3 Madde İle Yeni Sezon Haritası


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 03 Haziran 2022, 20:13   #1
Çevrimdışı
ALBA Berlin: 3 Madde İle Yeni Sezon Haritası




ALBA Berlin: 3 Madde İle Yeni Sezon Haritası
Www.TrendForum.Net



Yaz dönemi yaklaşıyor. Eurohoops Fırın da gelecek sezon EuroLeague’de mücadele edecek 18 takım için yol haritası çiziyor…

by Melikşaha Bayrav / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Bu yazının tüm hakları Eurohoops Ltd. Şti.’ye aittir ve tamamının veya bir kısmının izinsiz kullanılması kesinlikle yasaktır.

Turkish Airlines EuroLeague’de bir heyecan dolu sezonun daha sonuna geldik. Kıran kırana geçen son bölümde normal sezonun aksine vites arttıran temsilcimiz Anadolu Efes, finalde de Real Madrid‘i mağlup ederek üst üste 2. şampiyonluğuna ulaştı.

Yıl boyunca çok büyük beklentilerle ilerleyen takımların son düzlükte hedeflerine ulaşamadıklarını gördük, bunun yanı sıra tıpkı temsilcimiz Anadolu Efes gibi ekiplerin normal sezon boyunca yarattıkları soru işaretlerine rağmen ayağa kalkarak ligi hiç fena olmayan noktalarda tamamladıklarına da şahitlik ettik.

Ne yaşanacaksa yaşandı ve 2021-22 EuroLeague sezonuna artık nokta koyduk. Şimdi ise önümüzde birçok takım için farklı hedeflerle ve büyük beklentilerle inşa edilecek yepyeni bir süreç var. Avrupa basketbolunda hareketli geçmesi beklenen bir yaz dönemine girilirken yeni sezon hazırlıkları da bu doğrultuda iyice hızlanacak.

Biz de Eurohoops Fırın olarak tıpkı geçtiğimiz sezonlarda da yaptığımız üzere takımların bu hazırlıklarına katkı sağlamayı kendimize görev edindik.

Eurohoops Fırın, 2022-23 EuroLeague ekiplerinin yol haritası serisinin 3. bölümüyle huzurlarınızda. Üçüncü konuğumuz ise Turkish Airlines EuroLeague’in en istikrarlı kulüplerinden biri olan ALBA Berlin.

ALBA Berlin Yaza Nasıl Giriyor?



1991 yılında kurulan ve 30 yıllık tarihinde Almanya basketbolunun en önemli kulüplerinden biri haline gelen ALBA Berlin, EuroLeague’de de kurduğu istikrarlı yapıyla adından söz ettiriyor. Ligin geri kalanına göre düşük sayılabilecek bir bütçeyle yoluna devam eden Alman temsilcisi, buna rağmen oynadığı akıcı basketbolun yanı sıra kadroda bulunan oyuncuları üst seviyeyelere çıkarabilmesiyle de rekabetçi düzeyde kalabiliyor.

Avrupa basketbolunun gelmiş geçmiş en önemli başantrenörlerinden biri olan Aito Garcia Reneses, 2017 yılında ALBA Berlin’in başına geçtiğinde kulüpteki gidişatı da büyük ölçüde değiştirdi. “Aito”nun koçluk görevini devralmasının ardından bütçesine oranla Avrupa’nın en keyifli basketbol oynayan ekiplerinden birine dönüşen Alman temsilcisi, bir süredir EuroLeague’de düzenli olarak mücadele eden kulüpler arasında yer alıyor.

Bu süreçte elde ettiği başarıların yanı sıra başka bir konuda da fazlasıyla ünlenen ALBA Berlin, başta Luke Sikma olmak üzere yıldızını parlattığı Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Marcus Eriksson, Maodo Lo ve Simone Fontecchio gibi oyuncularla da öne çıktı.

2019-20 sezonundan itibaren düzenli olarak EuroLeague’de yer alan Alman temsilcisi, ilk iki yılında playoff yarışının uzağında kalsa da yıldızını parlattığı oyuncularla ve oynadığı basketbolla birçok basketbolseverin sempatisini kazandı. 2021-22 sezonunun öncesinde takımın en büyük iki yıldızından biri olan Simone Fontecchio’yu Baskonia’ya yolcu eden ALBA, kadrosuna Oscar Da Silva, Jaleen Smith ve Yovel Zoosman gibi bir üst seviyeye sıçrama potansiyeli bulunan isimleri kattı.

Efsanevi koç Aito Garcia Reneses’in de emeklilik kararı almasının ardından başantrenörlük koltuğuna yardımcı antrenör Israel Gonzalez’i getiren Alman temsilcisi, deplasmanlarda istediği sonuçları almakta sıkıntılar yaşasa da iç sahada oynanan karşılaşmalarda rakiplerine zorlu anlar yaşattı.

Ligin ilk yarısında Fenerbahçe Beko ve Olimpia Milano gibi ligin iddialı ekiplerine karşı alınan önemli galibiyetlere rağmen playoff yarışının uzağında kalan ALBA Berlin, tıpkı “Aito” dönemindeki gibi akıcı hücum performanslarına rağmen savunmada ciddi sorunlar yaşıyordu.

Kadroya yazın katılan Yovel Zoosman, Jaleen Smith ve Oscar Da Silva gibi isimler de uyum süreçlerini tam olarak atlatamamışken Alman temsilcisi için sezonun gidişatını fazlasıyla değiştiren bir olay yaşandı. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimlerinin ardından CSKA Moskova, Zenit ve UNICS Kazan’ın EuroLeague’den men edilmeleri, ALBA için tam anlamıyla bir kırılma noktası oldu.

Bir anda ligde playoffları hedefleyebilecek bir konuma gelen Alman temsilcisi, takımın belki de en büyük skor gücü olan Marcus Eriksson’un sakatlığına rağmen adeta vites arttırdı. Bu noktada sezon boyunca beklenen istikrarı ortaya koyamayan Jaleen Smith, Yovel Zoosman, Christ Koumadje, Oscar Da Silva ve Johannes Thiemann gibi isimlerin de performanslarıyla öne çıkmaları, ALBA Berlin’in arka arkaya galibiyetlerle playoff yarışına dahil olmasıyla sonuçlandı.

Günün sonunda başkent ekibi her ne kadar playoff biletini alamasa da ligin iddialı kadrolarına karşı alınan galibiyetler, ALBA Berlin’in EuroLeague’de son haftalara kadar playoff yarışının içerisinde kalmasını sağladı.

Bu noktada Alman temsilcisinin bir yandan kadroda bulunan oyuncuları da parlatarak rekabetçi seviyede kalabilmiş olması, bütçe ve beklentiler açısından kendileri için başarılı bir sezonun geride kalmasına yol açtı.

2021-22 Sezonu Biterken Kadro Dizilimi:

PG: Maodo Lo, Tamir Blatt, Jonas Mattisseck

SG: Jaleen Smith, Marcus Eriksson, Malte Delow

SF: Louis Olinde, Yovel Zoosman, Tim Schneider

PF: Luke Sikma, Oscar Da Silva

C: Christ Koumadje, Ben Lammers, Johannes Thiemann

1- Uzunların Gücü



Turkish Airlines EuroLeague’de geçtiğimiz sezonun flaş ekiplerinden ALBA Berlin, her ne kadar genele baktığımızda ligin en kaliteli kadrolarından birine sahip olmasa da uzunlarıyla öne çıkan bir takım. Uzun rotasyonunda Luke Sikma, Ben Lammers, Christ Koumadje, Oscar Da Silva ve Johannes Thiemann gibi birbirinden değerli isimleri bulunduran ALBA, geride bıraktığımız sezonda bu durumun yarattığı avantajı pozitif sonuçlarla neticelendirebilmişti.

NBA’de uzun yıllar yer alan efsanevi uzun Jack Sikma’nın oğlu olan Luke Sikma, 2017 yılından beri formasını terlettiği ALBA Berlin’in simgelerinden biri haline gelmeyi başardı. Alman temsilcisinin kadrosuna katılmadan önce bir rol oyuncusu olarak görülen Sikma, koç Aito Garcia Reneses’le çalışmaya başladıktan sonra Avrupa basketbolunun en değerli yıldızlarından birine dönüştü.

Bir uzuna göre parkede fazlasıyla fark yaratabilen bir oyun zekasına sahip olan ABD’li uzun, bunun yanı sıra üst düzey pasör becerileriyle de adeta takımının oyun kurucusu konumunda. Savunmada yavaş ayaklarının yarattığı bazı zaaflara rağmen hücumda tam anlamıyla komple bir profil olan Sikma, gelecek sezonda da takımının parkedeki en büyük kozu olacak.

Öte yandan parkede 5 numara pozisyonunda da süre alabilen Luke Sikma’nın yanı sıra 3 tane çok değerli pivota sahip olan Alman temsilcisi, koç Israel Gonzalez’in dengeli rotasyonu sayesinde her oyuncusundan belirli düzeyde katkı alabiliyor. Bu 3 ismin içerisinde ABD’li Ben Lammers ve Alman uzun Johannes Thiemann, şutör özellikleriyle ALBA hücumlarına farklı bir boyut katabiliyorlar.

Son olarak ise 2021 yılının Şubat ayında ALBA Berlin kadrosuna katılan 2.24’lük uzun Christ Koumadje, başlarda her ne kadar beklentilerin uzağında kalmış olsa da geride bıraktığımız sezonun son bölümünde performansını arttırmaya başlamıştı. Özellikle çember etrafındaki dominasyonuyla öne çıkan Çadlı dev, son dönemlerdeki görüntüsünü bir sonraki EuroLeague sezonuna da taşıyabilirse yılın flaş isimlerinden biri olabilir.

2- Skorerlerin İstikrarı



2020-21 sezonu boyunca kadrosunda Marcus Eriksson ve Simone Fontecchio gibi çok değerli iki skor gücünü bulunduran ALBA Berlin, her ne kadar EuroLeague’de playofflar için iddialı bir hale gelemese de hücumda birçok takıma ciddi zorluklar yaşatmayı başarabilmiş bir ekipti.

Geçtiğimiz yaz Simone Fontecchio’yu Baskonia’ya yolcu eden Alman temsilcisi, Marcus Eriksson’u kadroda tutabilmiş olmasına rağmen sezon boyunca yaşadığı sakatlık sorunları nedeniyle oyuncudan çok az faydalanabildi. Almanya Ligi ekiplerinden MHP Riesen Ludwigsburg’dan kadroya katılan Jaleen Smith’in de özellikle ilk yarıda yaşadığı istikrar problemleri, başkent ekibinin üretkenliği sağlamakta belli başlı sorunlarla karşılaşmasına yol açtı.

Sezonun ikinci yarısında Rus takımlarının devre dışı kalmalarının ardından Maodo Lo ve Jaleen Smith ikilisinin performans arttırarak bolca sorumluluk almaları, ALBA Berlin’in arka arkaya galibiyetlerle playoff yarışının bir parçası olduğu süreçte hücumdaki problemlerin de geri planda kalmasını sağladı.

Marcus Eriksson’un sakatlığı devam ederken kısa rotasyonunda bu ikiliden gelen katkılar, her ne kadar gelecek sezon için de ümit verici gibi gözükse de yine istikrar problemlerinin ortaya çıktığı bir senaryoda işler tersine dönebilir. Geçtiğimiz yaz Hapoel Jerusalem’den büyük beklentilerle transfer edilen Tamir Blatt’in de düzenli olarak sahada kalmakta zorlandığını düşünecek olursak kısaların istikrarı, ALBA Berlin için 2021-22 sezonunda belirleyici noktalardan biri olacaktır.

3- Gelişim



Şu bilinen bir gerçek ki ALBA Berlin, bir süredir Avrupa basketbolunda oyuncu geliştirme denildiğinde adı ilk anılan kulüplerin arasında yer alıyor. Geçmiş yıllarda yıldızını parlattığı isimlerin yanına Oscar Da Silva ve Maodo Lo gibi oyuncuları de ekleyen Alman temsilcisinin kadrosunda halen birçok potansiyelli profil yer alıyor.

Maccabi Tel Aviv altyapısı çıkışlı Yovel Zoosman, profesyonel kariyerine ilk adım attığı günlerden itibaren yıldız potansiyeli olduğu düşünülen isimlerden biriydi. 6 yıllık Maccabi kariyerinde beklenen sıçramayı bir türlü gösteremeyen İsrailli forvet, bu sezon özellikle ligin ikinci yarısındaki performansıyla dikkat çekti. Maç başına yüzde 47 gibi dikkat çekici bir üçlük yüzdesine sahip olan Zoosman, gelişimini sürdürebildiği takdirde gelecek yıl kadroda çok daha büyük bir rol alabilir.

Kadronun bir diğer İsrailli ismi Tamir Blatt, özellikle Hapoel Jerusalem formasıyla Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Yaşına göre fazlasıyla üst düzey bir oyun zekasına sahip olan 24 yaşındaki oyun kurucu, elde ettiği maç başına asist ortalamalarıyla adını tüm kıtaya duyurmayı başarmıştı.

Tıpkı takım arkadaşı Yovel Zoosman gibi 2021-22 sezonu öncesinde ALBA Berlin kadrosuna katılan Blatt, kendisine yönelik beklentiler çok yüksek olsa da istikrarlı olarak sahada kalmakta zorlandı. Savunma tarafında özellikle ince fiziğinin yarattığı zaaflar nedeniyle rakipler tarafından açık hedef olarak görülen İsrailli oyun kurucu, hücumda da beklenen etkiyi yapamadı. EuroLeague’deki ilk sezonunu geride bırakan Tamir Blatt, gerekli dersleri çıkarıp adaptasyon sağlayabildiği takdirde gelecek yıl çok daha verimli olabilecek türden bir yetenek.

Son olarak ise EuroLeague’deki ilk sezonunu geçiren bir diğer isim Oscar Da Silva, koçu Israel Gonzalez’in geniş rotasyonundaki kısıtlı sürelerine rağmen etkili performansıyla ligin adından sıkça söz ettiren genç oyuncularından biri oldu. 23 yaşındaki genç oyuncuyu Katalan devi Barcelona’ya yolcu etmeye hazırlanan ALBA Berlin, gelecek sezonda da performansını yukarı çeken potansiyelli oyuncularla öne çıkacaktır.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
alba, berlin, haritası, madde, sezon, yeni, İle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Aşk ve Sevginin Yol Haritası DeepSilence Trend Ansiklopedi 0 31 Mayıs 2022 14:41
Kalın Tüylenmeye Neden Olan O Madde! DeepSilence Vücut ve Cilt Bakımı 0 23 Mayıs 2022 11:19
Beşiktaş için kayıp sezon! Ligde son 25 yılın, Avrupa'da da tarihin en kötüsü KoJiRo Beşiktaş 0 22 Mayıs 2022 17:09
Beşiktaş'ın Brezilyalı futbolcusu Josef de Souza'dan sezon sonu paylaşımı KoJiRo Beşiktaş 0 22 Mayıs 2022 16:58
AMATEM (Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi) DeepSilence Tıp Terimleri Sözlüğü 0 20 Mayıs 2022 08:47




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net