TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Basketbol (https://www.trendforum.net/basketbol/)
-   -   Adam Silver: “İsteyeceğim Son Şey Normal Sezona Değer Verilmemesi” (https://www.trendforum.net/basketbol/3414-adam-silver-isteyecegim-son-sey-normal-sezona-deger-verilmemesi.html)

KoJiRo 09 Haziran 2022 12:06

Adam Silver: “İsteyeceğim Son Şey Normal Sezona Değer Verilmemesi”
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

NBA Başkanı Adam Silver, son dönemde tartışmaların arttığı normal sezon hakkında konuştu.

by Eurohoops Team / [Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

NBA Komisyoneri Adam Silver, normal sezonu kısaltmak ve sezon içine mini turnuva yerleştirmek fikirlerine açık olduğunu belirtse de tecrübeli yönetici, lig için büyük öneme sahip olan normal sezonun değerini azaltmak da istemiyor.

Yahoo Sports’tan Vincent Goodwill’e konuşan Silver, “İsteyeceğim son şey normal sezonumuza değer vermemek olur. Normal sezonun değeri çok büyük. Takımlar ev sahibi avantajına çok önem veriyor ve insanlar basketbola doyamıyor.”

82 maçlık yoğun bir tempoda geçen normal sezon, son dönemlerde artan sakatlıkları tetikliyor mu sorusu NBA gündemini meşgul ediyordu. Silver, bu konuya da değindi:

“Takımların oyuncularını dinlendirmesi ve idareli kullanması, kendi kendine bir mesaj yolluyor aslında. Bu işe dikkatimizi veriyoruz ve 50 senedir oynanan düzendeki maç sayısının bu konuda bir etkisi olmadığından emin olmak istiyoruz.”

Bu konuda gelenekler önemli bir yer tutsa da asıl sıkıntı azalan maç sayısnın takım sahiplerinin gelirlerine yapacağı darbe. Sezon içi düzenlenecek mini bir turnuva bu durumu telafi edebilir ancak o zaman da maç sayısında yeterli azalma söz konusu olmayabilir.

Play-in turnuvasının başarılı olmasının en büyük sebebi buydu. Normal sezon ve playofflar arasına tek maçlık sistem üzerinden ekstra hikayelere sahne olabilecek bir turnuva eklemek, beklenen sonucu vermişti.

Silver, sezon içi mini turnuva konseptinde de başarıyı yakalamak istiyorsa benzer hedeflerle yola çıkmalı.

“Bunu yaparsak, kısa sürede başarı vermeyecektir. Oyuncular ve taraftarlar ‘Neden? Bu turnuvanın anlamı ne?’ sorularını soracaktır. Benim cevabım ise ‘Sizi anlıyorum ancak yeni gelenekler yaratabiliriz, zamanla işler değişir’ şeklinde olacak.”

Normal sezonun maç sayısının değişmesi ve sezon içi mini turnuva, son dönemlerde NBA gündemini en çok meşgul eden konulardan ikisi. Bu iki konunun da nereye varacağı ise merak konusu.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 02:50.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.