Forum Logo




2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Kısa Forvet


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2022, 21:21   #1
Çevrimdışı
2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Kısa Forvet




2022 Basketbol Süper Ligi Serbest Oyuncu Pazarı: En İyi 10 Kısa Forvet
Www.TrendForum.Net



Basketbol Süper Ligi’nde yaza “bonservisi elinde” giren 10 yıldız kısa forveti sizler için derledik!

by Eurohoops Team / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Basketbol Süper Ligi’nde bir yılı daha geride bıraktık ve artık yeni sezon öncesi takımlar için bambaşka bir süreç başlıyor.

Bizleri önce yerel ligler, ardından taraftarların belki de en çok merakla beklediği süreç bekliyor: Transfer dönemi!

Bütün takımlar yeni sezona daha ümitli hazırlanmak için kolları sıvayacak ve takımlarına olabilecek en iyi oyuncularla sözleşme imzalamaya çalışacak.

Eurohoops Fırın, her sene olduğu gibi bu sene de yazı dizisine başlıyor: Pozisyon pozisyon bu sezon Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edip kontratı sona eren en iyi oyuncuları karşınıza getiriyoruz.

Bu büyük serüvene, en iyi 10 şutör guardın ardından en iyi 10 kısa forvet ile devam ediyoruz.

NOT: Yaz dönemi için kontratında opsiyon bulunan oyuncular listeye dahil edilmemiştir.

NOT**: Oyuncular arasında bir sıralama gözetilmemiştir.

Krunoslav Simon – Anadolu Efes



Yaş/Ülke: 36/Hırvatistan

İstatistikleri: 13 maç | 9.5 sayı | 4.4 ribaund | 4.0 asist

Anadolu Efes’in koç Ergin Ataman yönetiminde son yıllarda kurduğu başarılı yapının en büyük simgeleri arasında yer alan Krunoslav Simon, lacivert-beyazlı ekibin 2 EuroLeague şampiyonluğuyla taçlandırdığı unutulmaz sürecin en kilit faktörlerinden biri.

Kariyerinin zirvesine 30’lu yaşlarından sonra ülkemizde çıkan Hırvat yıldız, 4 yıldır özellikle Shane Larkin ve Vasilije Micic gibi iki süper yıldızın yanındaki tamamlayıcılık rolünü olabilecek en iyi şekilde üstlendi.

Basketbol Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlık problemleri nedeniyle yalnızca 13 maçta forma giyen Simon, buna rağmen sahada olabildiği anlarda etkisini fazlasıyla gösterdi.

Anadolu Efes’le olan kontratı yazın sona erecek olan deneyimli yıldız, daha önce düzenlenen bir veda töreniyle sezon sonu takımdan ayrılacağını açıkladı. Her ne kadar ilerleyen yaşının da etkisiyle sakatlıkları artsa da Krunoslav Simon, üst düzey oyun zekası ve skorer becerileriyle fark yaratabilecek bir isim.

James Anderson – Anadolu Efes



Yaş/Ülke: 33/ABD

İstatistikleri: 9 maç | 8.9 sayı | 4.0 ribaund | 1.4 asist

Ligimizin en tecrübeli yabancı oyuncuları arasında ilk sıralarda yer alan James Anderson, 4 yıllık Anadolu Efes kariyerinin yanı sıra bir dönem Darüşşafaka formasını da terletmişti.

Darüşşafaka kadrosunda yer aldığı 2016-17 sezonunda Anderson, şu anki profilinin aksine skorer yetenekleriyle ön plana çıkan bir isimdi.

Hem yaşının ilerlemesi, hem de Anadolu Efes kadrosunda çok fazla sayıda yetenekli skorerin yer alması nedeniyle ABD’li forvet, oyununda belirgin bir değişim süreci geçirdi ve tamamlayıcı rolde takımına büyük katkılar sağladı.

Son yıllarda hücumunun yanı sıra agresif savunmacılığıyla da öne çıkan James Anderson, özellikle temsilcimizin EuroLeague playofflarında mücadele ettiği Olimpia Milano serisinin ana kahramanlarından biriydi.

Gelecek sezon çok büyük ihtimalle Anadolu Efes’le olan kontratını uzatmayacak olan ABD’li forvet, halihazırdaki yetenekleriyle fark yaratabilecek bir isim.

Bonzie Colson – Pınar Karşıyaka



Yaş/Ülke: 26/ABD

İstatistikler: 32 maç | 16.3 sayı | 7.0 ribaund | 1.5 asist | 1.5 top çalma

2020-21 sezonunda formasını giydiği SIG Strasbourg ile Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin en değerli oyuncusu (MVP) seçilen Bonzie Colson, geçtiğimiz yaz Pınar Karşıyaka’ya transfer olurken kendisinden beklentiler büyüktü.

Her ne kadar takımı beklentiler ışığında pek parlak bir sezon geçiremese de ABD’li skorer forvet, bireysel anlamda vadettiklerini fazlasıyla karşıladı ve ligimizin en değerli oyuncuları arasında yer aldı.

1.98’lik boyuna rağmen 2.13’lük bir kanat genişliğine (Wingspan) sahip olan Colson, üstün skorer becerilerine artı olarak ribaund katkısıyla da çoğu koçun takımında görmek isteyeceği bir profil olarak öne çıkıyor.

Tüm skorer yeteneklerin,n yanı sır topsuz oyunda da üst düzey verimlilik sağlayabilen Bonzie Colson’ın bu yaz sözleşmesi sona eriyor. Adı daha şimdiden EuroLeague takımlarıyla anılan ABD’li skorer, ülkemizde kaldığı takdirde yıldızını parlatmaya devam edecektir.

Isaiah Pineiro – Darüşşafaka



Yaş/Ülke: 27/Porto Riko

İstatistikleri: 36 maç | 8.5 sayı | 3.2 ribaund | 1.1 asist

ABD’deki kolej kariyerinin ardından yolu Avrupa’ya düşen isimlerden biri olan Isaiah Pineiro, geçtiğimiz sezon Basketbol Şampiyonlar Ligi ekiplerinden VEF Riga ile geçirdiği başarılı yılın ardından Darüşşafaka kadrosuna katılmıştı.

Kısıtlı bütçenin doğal bir sonucu olarak yıl boyunca dar rotasyonla mücadele eden Daçka’da Isaiah Pineiro, zaman zaman iniş çıkışlar yaşasa da takımının Basketbol Süper Ligi’ndeki başarısının önemli pay sahiplerinden biriydi.

Dış şutlarında yaşadığı istikrar problemlerine rağmen atletizmi ve forvetten çembere atak becerisiyle ön plana çıkan Pineiro, özellikle açık sahayı bulduğu zaman durdurulması çok zor bir isim olarak dikkat çekiyor.

27 yaşındaki Porto Rikolu forvetin takımıyla olan sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Ligimizde kaldığı takdirde Isaiah Pineiro, tamamlayıcı rolde birçok takıma değerli katkılarda bulunabilir.

Egehan Arna – Beşiktaş Icrypex



Yaş/Ülke: 25/Türkiye

İstatistikleri: 31 maç | 13.6 sayı | 4.5 ribaund | 3.2 asist | 1.0 top çalma

Fenerbahçe Beko altyapısından profesyonelliğe adım attığı ilk zamanlarda geleceğin yıldız adayları arasında gösterilen Egehan Arna, her ne kadar sarı-lacivertli ekipte beklentileri karşılayamasa da Beşiktaş Icrypex formasıyla adeta kendini buldu.

Geçtiğimiz sezon kadronun yıldızları Alperen Şengün, Şehmus Hazer ve James Blackmon’ın takımdan ayrılmalarının ardından takımdaki rolünü ve sürelerini arttıran Egehan, artan sürelerinin hakkını fazlasıyla vererek kariyerinin zirvesine çıktı.

Kariyerinin ilk yıllarında üçlük yüzdesi konusunda büyük sorunlar yaşayan yetenekli forvet, bu noktada tutturduğu istikrarın yanı sıra forvetten top yönlendirme becerisiyle de asist ortalamasını yukarı çekti.

Büyük bir sıçrama gerçekleştirerek ligimizin en değerli oyuncuları arasına giren Egehan Arna’nın bu yaz sözleşmesi sona eriyor. Adı Anadolu Efes’le anılan 25 yaşındaki oyuncu, geçen sezon yakaladığı istikrarı sürdürebildiği takdirde dikkat çekmeye devam edecektir.

Isaiah Canaan – Galatasaray NEF



Yaş/Ülke: 31/ABD

İstatistikleri: 12 maç | 11.3 sayı | 2.0 ribaund | 2.1 asist

Bir süredir Avrupa basketbolunun en değerli skorerleri arasında yer alan Isaiah Canaan, sezona başladığı UNICS Kazan’da sergilediği performansla da dikkatleri üzerine çeken bir isimdi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rus takımlarının EuroLeague’den men edilmesinin ardından takımıyla olan sözleşmesini fesheden ABD’li yıldız, sezon ortasında kimsenin beklemediği bir şekilde Galatasaray NEF ile sözleşme imzaladı.

Takımın en önemli yıldızlarından DeVaughn Akoon-Purcell’in sakatlığı nedeniyle sezonu kapattığı bir ortamda adaptasyon sürecini çabuk atlatan Canaan, koç Andreas Pistiolis’in sisteminin en değerli parçalarından biri oldu.

Galatasaray ile yarım sezonluğuna anlaşan Isaiah Canaan’ın sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Her ne kadar pek kolay gözükmese de ligimizde kaldığı bir senaryoda ABD’li yıldız, performansıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam edecektir.

Elgin Cook – TOFAŞ



Yaş/Ülke: 29/ABD

İstatistikleri: 28 maç | 11.8 sayı | 4.5 ribaund | 2.3 asist | 1.3 top çalma

Basketbol Süper Ligi’nin tecrübeli yabancıları arasında yer alan ABD’li forvet Elgin Cook, geçtiğimiz sezon Fethiye Belediyespor formasıyla sergilediği etkili performansın ardından TOFAŞ’a transfer olmuştu.

İddialı bir kadroyla yola çıkan Bursa temsilcisinde takımın yıl boyunca en istikrarlı isimlerinin belki de başında gelen 29 yaşındaki oyuncu, forvetten getirdiği şut ve penetre tehdidiyle dikkat çekti.

Her ne kadar takımı iddialı kadroya rağmen playoff bileti alamasa da bireysel anlamda başarılı bir sezonu geride bırakan ABD’li forvet, hücum verimliliğinin yanı sıra ribaundlardaki etkinliğiyle de takımına düzenli katkı sağladı.

Basketbol Süper Ligi’ndeki 2. sezonunu geride bırakan Elgin Cook’un sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Forvetten getirdiği şut katkısının yanı sıra çembere ataklarıyla da fazlasıyla değerli bir profil olan 29 yaşındaki skorer, ligimizde kaldığı takdirde etkili performansını sürdürecektir.

Marial Shayok – Fenerbahçe Beko



Yaş / Ülke: 26/ABD

İstatistikleri: 9 maç | 7.3 sayı | 3.7 ribaund | 2.3 asist

ABD’de kolej kariyerinin ardından bir süre şansını NBA ekiplerinden Philadelphia 76ers’ta deneyen Marial Shayok, geçtiğimiz sezon Frutti Extra Bursaspor formasıyla kariyerinde ilk kez Avrupa basketboluna adım atmıştı.

Yıl ortasında transfer olduğu Bursaspor’da toplam 12 karşılaşmada süre alan ABD’li skorer, maç başına 18.9 sayı, 6.9 ribaund ve 4.3 asist ortalamalarıyla dikkatleri bir anda üzerine toplamıştı.

Bu etkileyici performansın ardından geçtiğimiz yaz Fenerbahçe Beko’nun dikkatini çeken Shayok, her ne kadar büyük umutlarla transfer edilse de adaptasyon sürecini bir türlü atlatamayarak vasatı aşamadı.

Fenerbahçe’de sergilediği performansla hayal kırıklığı yaratan Marial Shayok, sezon ortasında sarı-lacivertli ekip tarafından serbest bırakılmıştı. Halihazırda serbest oyuncu statüsünde olan ABD’li skorer, ligimizde bir takımla sözleşme imzaladığı takdirde fark yaratabilecek potansiyele sahip.

John Holland – Frutti Extra Bursaspor



Yaş/Ülke: 33/ABD

İstatistikleri: 8 maç | 13.7 sayı | 2.0 ribaund | 1.8 asist

Basketbol Süper Ligi’nin en tecrübeli yabancılarından biri olan NBA patentli John Holland, ülkemizde Frutti Extra Bursaspor’dan önce bir dönem Beşiktaş Icrypex formasını da terletmişti.

Sezona Porto Riko Ligi’nde başlayan ABD’li yıldız, kısa süreli Porto Riko macerasının ardından 2022 yılının şubat ayında EuroLeague ekibi UNICS Kazan ile sözleşme imzalamıştı.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etme girişimi üzerine Rus takımları EuroLeague’den men edilirken Holland da neredeyse sahaya bile çıkamadan UNICS Kazan’dan ayrılmak durumunda kaldı.

Mart ayında Frutti Extra Bursaspor’la sözleşme imzalayan ABD’li oyuncu, kısa sürede yaptığı büyük etkiyle öne çıktı. Özellikle temsilcimizin EuroCup serüveni esnasında Cedevita Olimpija maçının devre arasında verdiği ikonik röportajla dikkatleri üzerine çeken Holland, kısa sürede Bursaspor’lu taraftarların sevgilisi oldu.

Yeşil-beyazlı ekibin destansı EurpCup serüveninin de ana kahramanlarından biri olan John Holland’ın sözleşmesi bu yaz sona eriyor. Ligimizde kalmaya devam ettiği takdirde ise ABD’li skorer, etkili performansının yanı sıra renkli kişiliğiyle de öne çıkacaktır.

Aubrey Dawkins – Türk Telekom



Yaş/Ülke: 27/ABD

İstatistikleri: 22 maç | 13.1 sayı | 2.8 ribaund | 1.1 asist

ABD’de NCAA yıllarının ardından şansını bir süre NBA G-League’de deneyen Aubrey Dawkins, ilk olarak Almanya Ligi ekiplerinden BC Göttingen ile Avrupa serüvenine adım attı.

Almanya’da Göttingen formasıyla sergilediği başarılı performansın ardından Türk Telekom’un dikkatini çeken ABD’li skorer, ligde ve EuroCup’ta başarılı olmayı hedefleyen Ankara temsilcisinin kadrosuna önemli beklentilerle katıldı.

Takımı her ne kadar özellikle Basketbol Süper Ligi’nde hayal kırıklıklarıyla dolu bir sezonu geride bıraksa da 27 yaşındaki oyuncu, skorer performansının yanı sıra yüzde 46’lık üçlük isabet oranıyla da dikkat çekti.

Türk Telekom’la sözleşmesi bu yaz sona erecek olan Aubrey Dawkins, Basketbol Süper Ligi gibi rekabetçi bir organizasyonda da kalıcı olabileceğini gösterdi. Ligimizde kalmaya devam ettiği takdirde ABD’li skorer, başarılı performansını sürdürebilir.
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2022, basketbol, forvet, kısa, ligi, oyuncu, pazarı, serbest, süper, İyi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
2021-22 basketbol süper ligi şampiyonu fenerbahçe beko! KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 05:22
Fenerbahçe Beko, 10. Kez Basketbol Süper Ligi’nde Şampiyon KoJiRo Basketbol 0 14 Haziran 2022 05:13
2022 FIVB Miletler Ligi Finalleri nerede düzenlenecek ? Tarihi ne zaman? mamihlapinatapai Voleybol 0 01 Haziran 2022 19:05
2021 2022 Efeler Ligi'nde şampiyon hangi takım? mamihlapinatapai Voleybol 0 06 Mayıs 2022 05:37
Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyonu hangi takım oldu? mamihlapinatapai Spor Dünyası 0 05 Mayıs 2022 23:00




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net