Forum Logo




2022 NBA Draftı: Sürpriz Yapabilecek Çaylak Adayları


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 22 Haziran 2022, 20:11   #1
Çevrimdışı
2022 NBA Draftı: Sürpriz Yapabilecek Çaylak Adayları




2022 NBA Draftı: Sürpriz Yapabilecek Çaylak Adayları
Www.TrendForum.Net



Eurohoops Fırın, 2022 NBA Draftı’nın “steal” adaylarını mercek altına alıyor.

by Berkay Terzi / [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

NBA Draftları yapısı gereği her zaman sürprizlere açık olmuştur. Zaten olaya heyecan veren şey de bu bilinmezlik.

Biz ne kadar draft sınıflarını didik didik incelesek de her sene birisi geliyor ve “bu da nereden çıktı?” diyoruz. 2022 NBA Draft sınıfı da bu tür oyuncuları bizlere sunmaya çok müsait.

Eurohoops Fırın, 2022 NBA Draftında sürpriz yapabilecek ‘steal’ adaylarına göz atıyor.

Wendell Moore

Günümüz basketbolunda fizikli kanatların ne kadar önemli hale geldiğini geride bıraktığımız playofflarda bir kez daha gördük. Özellikle topu yere vurabilen iki yönlü kanatlar, artık NBA parkesinde çok daha kullanışlı bir hal aldılar.

Duke’un 3. sınıf oyuncusu Wendell Moore da ligde bu tanımı karşılayabilecek türden bir oyuncu. Savunmada fiziğinden ötürü birden çok pozisyonla eşleşebiliyor ve bu sayede NBA’in switch modasına fevkalade uyumlu.

Hücumda ise topsuz oyunu kuvvetli ancak asıl ilgi çeken yönü bu değil. Kanat fiziğinde olmasına karşın bünyesinde guard özellikleri barındırıyor. Topu yere vurabiliyor ve standartların üstünde bir pasör. Duke’ta ikili oyunları yönlendirme ve takım arkadaşlarına pozisyon hazırlama konusunda deneyim kazandı.

Wendell Moore, oyunun en önemli noktasında yaşadığı gelişim sayesinde dikkat çekmeyi başardı. 20 yaşındaki oyuncu, kolejdeki ilk senesinde %21, ikinci senesinde ise %30 ile şut atıyordu. Bu sezon ise dış şutunu %41.3 seviyesine çekmeyi başardı. Hala yüksek volümlü bir şutör değil, maç başına 1.3 isabet buluyor ancak artık hem sabit hem de hareketli olarak az çok tehdit yaratıyor.

NBA için değerli özellik: Topu yere vurabilen fizikli kanat



Ryan Rollins

Kolejde ikinci senesini bitiren Ryan Rollins, skorer özellikleriyle ön plana çıkan bir guard. Bu sezon %46.8 şut yüzdesiyle 18.9 sayı ortalaması yakalayan 20 yaşındaki oyuncu, topla oldukça yaratıcı ve 1v1 üzerinden skor bulma kabiliyetini NBA’e taşırsa kalıcı olabilir. İki eliyle de top hakimiyeti yüksek ve skorer içgüdüleri kuvvetli.

Fakat Rollins’in yetenek seti bununla sınırlı değil. Genç oyuncunun ilk göze batan özelliği skor becerisi olsa da, pasör özellikleri de kuvvetli ve gelişime açık. Kolejde takımının hücumuna yön veren, P&R oyunlarını yönlendirme deneyimini bolca edinen bir oyuncuydu. Sezonu 3.6 asist ortalamasıyla noktalayan Rollins, skor gücünü pasör potansiyeliyle harmanlamayı başarırsa NBA’de topu eline vermekten çekinmeyeceğiniz bir isme dönüşebilir. Topla gerçekten rahat gözüküyor ve fundamentalı yüksek.

Ayrıca Rollins, çoğu NBA yıldızının veya kaliteli skorerin yapabildiği bir şeyi yapıyor: P&R sonrasında dribling üstü orta mesafe. Pick&Roll yaratıcılığı konusunda sınıfının en iyilerinden birisi kesinlikle ve dribling üstü atabilmesi onu son derece rahatlatıyor. Rollins’in önemli soru işaretleri de mevcut tabi ki ancak hücum üretkenliği potansiyel vadediyor.

NBA için değerli özellik: Potansiyel hücum gücü



Jaden Hardy

2021-22 sezonu öncesinde NBA Draftında ilk sıraya aday gösterilen Jaden Hardy, G-League’e gitmeyi tercih etti ve burada daha profesyonel bir ortamla karşılaşınca tabiri caizse duvara çarptı. Bu durum onda kötü bir imaj yarattı ve draft sırasının hızla düşmesine sebebiyet verdi. Sezonun ortasına kadar gösterdiği verimsiz ve istikrarsız performans öyle bir izlenim bıraktı ki, sezonun son etabında oynadığı harikulade oyun göz ardı edildi.

Sene başında ilk 5’e yazılan Hardy, şu anda Bleacher Report gibi sitelerde ilk turun sonuna, ESPN’de ise ikinci tura gerilemiş durumda. Yakında 20 yaşına girecek olan genç guard, yaratıcılık ve skor potansiyeli vadediyor. Bunun yanı sıra pasör becerileri de gelişime açık. Her ne kadar ilk etapta ana top kullanıcı olmaması gerektiğini düşünsem de tavanına yaklaşması halinde topu domine eden guard olabilir.

Hardy, beklenenden çok daha verimsiz ve inişli çıkışlı bir sezon geçirdi. Bu bir gerçek. Şu anda topu eline verdiğinizde arkanıza yaslanıp izleyeceğiniz bir guard değil. O güveni vermekten uzak. 3.5 asist ortalamasına karşılık 3.3 top kaybı yaptı ancak pasör potansiyelinden çok iyi kesitler sundu aynı zamanda.

Ben Hardy’nin gereğinden fazla düştüğünü düşünen kesimdenim. Liseden direkt profesyonel basketbola geçen bir oyuncunun zorlanması son derece doğal. Sezon sonunda oynadığı top bana gerekli özgüveni sağladı. Topla yaratıcılığı, dribling üstü şut kabiliyeti ve yıldız oyunu yüzünden ilk turun sonuna kalsa kaçırmak istemeyeceğim bir genç.

NBA için değerli özellik: Yaratıcılık ve yıldız oyunu



Christian Braun

21 yaşındaki kanat oyuncusu Christian Braun, tabiri caizse şampiyon Kansas’ın çimentosuydu. Sahada tüm pis işleri yaptı, savunmada direnç ve enerji sağladı. Dış görünüşünün gösterdiğinde çok daha atlet ve sert bir oyuncu. Açıkçası NBA’de bu tarz oyunculara kesinlikle yer var. Bunun en yakın örneği Lakers’ın çaylağı Austin Reaves. O da Braun ile benzer oyun tipine sahip.

Kolejdeki üçüncü sezonunu noktalayan Braun, kayda değer bir çıkış sergiledi. NBA hücumlarında asıl görevi topsuz oynamak olacaktır muhtemelen ama topu yere vurabilen ve bir miktar pasör becerileri de sağlayan bir kanat olduğunu hatırlatmak gerek. İlk etapta olmasa da ilerleyen yıllarda ikinci top yönlendirici olacak kenardan gelebilir.

%38.6 ile üçlük isabeti bulan Braun, yüksek volümlü bir şutör değil. Maç başına 1.3 isabet buluyor ancak catch&shoot tehdidi yüksek. Braun’un sahaya getireceği enerji NBA rotasyonları için ilgi çekici olabilir. Bunun yanı sıra bir miktar çok yönlülük sağladığını söylemek mümkün. Bu da günümüz rol oyuncuları içerisinde çok sık rastlanmayan bir şey.

NBA için değerli özellik: Enerji ve mücadele



Jake LaRavia

20 yaşındaki forvet oyuncusu, tam olarak bir tamamlayıcı yan parça. Sahadaki rolünü ve görevini anlıyor. Sınırlarını bilerek oynuyor. Takım oyuncusu diyebiliriz. Ligde değer görebilecek bir oyun tipine sahip. Fizikli, pasör ve oyunun iki yönünde de olumlu etki yapıyor. Yazının başında da belirttiğim bu tür isimler özellikle playoff atmosferinde çok büyük önem kazandı. Takıma esneklik kazandırmalarının yanı sıra kolay kolay zaaf yaratmıyorlar.

LaRavia, oyunun savunma tarafında oldukça etkili. Burada fiziği ve vücut uzunlukları sayesinde hiçbir pozisyon karşısında kolay lokma olmuyor. Atletizmi ve ayak çabukluğu zaman zaman sıkıntı çıkarsa da zaaf yaratacak kadar değil. Hücumda ise topsuz oyunu muazzam. Oyuna etki yapmak için topu eline almaya ihtiyaç duymuyor. Aldığında ise pas becerileriyle takım arkadaşlarını besleyebiliyor.

Genel olarak sahada birçok şeyi yapan bir oyuncu. Şutu konusunda soru işaretleri yok değil. %38.4 ile atmasına rağmen yalnızca 0.8 isabet buluyor. Kullanım sıklığı arttıkça yüzdesini koruyabilecek mi?

NBA için değerli özellik: Tamamlayıcı yan parça



Dalen Terry

Yakında 20 yaşına girecek olan Dalen Terry, guard pozisyonunda oynamasına rağmen 201 cm boyunda ve 213 cm kanat açıklığı var. En mühim özelliklerinden birisi bu çünkü sahaya gözle görülür şekilde fizik katkısı getiriyor. Bu vücut uzunlukları sayesinde savunmada harika bir etki yapıyor, rakip guardlara baskı uyguluyor, perimetre savunmasına direnç katıyor.

Tabi ki Terry’nin oyunu savunmasıyla sınırlı değil. Hücumda skorer içgüdülerinin zayıf olduğunu ve büyüleyici istatistiklere ulaşmadığını belirtmek gerek öncelikle. Ancak geriye kalan birçok konuda beklentileri karşılıyor. Ana top yönlendirici olmasa da iyi pasör, topsuz oyunda başarılı, atletik ve tempolu basketbola uyumlu. Şutunda sezon içerisinde gelişim sağladı ve ortalama üstü bir sabit şutöre dönüştü ancak o da diğer birkaç isim gibi yüksek volümlü şutör değil.

Dalen Terry ilginç bir oyun tipine sahip olmakla beraber NBA takımlarının hoşuna gidecek bir guard. Çünkü oyunun iki yönünde de potansiyel sağlıyor, mücadeleci ve çalışma ahlakı yüksek bir genç. Yıldız oyunu olmasa bile kendi rolünü bilerek sahaya çıkıyor.

NBA için değerli özellik: Fizik ve iki yönlü potansiyel

__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
2022, adayları, çaylak, draftı, nba, sürpriz, yapabilecek


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Tisserand'a sürpriz talip! KoJiRo Fenerbahçe 0 16 Haziran 2022 21:17
24 Uluslararası Oyuncu, NBA Draftı’na Girmekten Vazgeçti KoJiRo Basketbol 0 16 Haziran 2022 20:49
Kobe Bryant’ın Çaylak Yılında Giydiği Formaya Servet Ödendi KoJiRo Basketbol 0 06 Haziran 2022 15:15
Başkan adayları listeleri verdi! İsimler sizi memnun etti mi ? KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:43
NBA'de sezonun en iyi çaylak takımları belli oldu Beatrice Basketbol 0 22 Mayıs 2022 17:02




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net