Forum Logo




''Valerien Ismael temel atıyor!''


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 16 Haziran 2022, 21:11   #1
Çevrimiçi
''Valerien Ismael temel atıyor!''




''Valerien Ismael temel atıyor!''
Www.TrendForum.Net

Fotomaç yazarı Turgay Demir'in köşe yazısı.



Yeni sezonda Beşiktaş'ın neler yapacağını kafamda kurgulamakta hatta öngörüde bulunmakta dahi zorlanıyorum. Çünkü farklı bir takım izleyeceğiz. Valerien İsmael, "Ustasıyım" dediği üçlü savunmaya göre transferler yapıyor. Yeni stoper Saiss de Fransız hocanın kafasındaki tanıma uyuyor.


ARANAN KAN; SAISS!

Altı sezondur Premier Lig'de oynayan Faslı futbolcu üçlü savunmanın göbeğinde organizatör görevi üstlenecek. En azından beklentiler bu yönde. İsmaiel'in kafasındaki sisteme uygun kadro planlamak adına atılan ilk adım doğru gibi görünüyor. Şimdi sırada golcü sorununu çözmek var ki, siz bu satırları okurken muhtemelen o konuda halledilmiş olur ve yine muhtemelen Weghorst açıklanır.

DEV GOLCÜ İŞ YAPAR

Weghorst kelimenin tam anlamıyla pivot santrafor ki, Fransız teknik adam da böyle bir golcü istiyordu.

Valerien İsmael, geride iki stoper bırakıp oyunu rakip sahaya yığmayı seven bir yapıya sahip. Ben buna kaos futbolu diyorum. Böyle bir oyun düzeninde en önde top tutabilen, atak sonlandıran, havadan etkili, belli ölçüde top saklayabilen bir santrforunuz varsa işiniz kolaylaşır. Weghorst da buna uygun.

BİR GEDSON DAHA!

Geriye kalıyor orta sahada, Josef De Souza ve Fernandes'in yanına, onlar kadar etkili ve dripling özelliği de olan bir isim bulmak. Bunlar İsmael'in sisteminde temel direkler.

Bir kanatta Ghezzal'ın olduğunu düşünürsek diğer tarafa da aynı oranda etkili bir başka oyuncu bulmak şart. N'Koudou bu sistemde faydalı olmaz demiyorum ama yeteri kadar faydalı olmaz ondan eminim.

SOLA TAKVİYE ŞART

Savunmanın sağında iyi işler yapan Roiser yeni sisteme uyum sağlamakta da sıkıntı yaşamaz.

Çünkü hem adam geçme becerisi var, hem çabuk, hem de hızlı.
Karşı taraf için aynı şeyleri söylemek yine kolay değil. Rıdvan gittiği için oraya mutlaka hızlı, çabuk ve savunma yönü kuvvetli bir oyuncuyla takviye etmek şart.

İSKELET KADRO KAMPTA

Uzatmayalım... İsmael'in sistemindeki orta direkler tamamlanmak üzere, geri kalıyor sol kanadı doğru isimlerle güçlendirmek. Kazımcan bana göre en doğru isimlerden biri. Bu konuda da yakın zamanda olumlu gelişmeler olacağını düşünüyorum.

Bu transferler çok kısa sürede bitirilir ve Avusturya-İspanya kamplarına yetiştirilirse, alternatif oyuncular için biraz daha beklenebilir.

BAŞKAN FIRSAT KOLLUYOR

Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de strateji bu sanırım. Yani, Fransız teknik adamın acil ihtiyaçlarını kampa yetiştirip ondan sonra piyasayı gözlemleyip uygun zamanda alternatif oyuncu konusunda çıkacak fırsatları değerlendirmek.
Artık gün İsmael'in günü, istediği kadroyu kurduktan sonra her türlü mazereti bir yana bırakıp, üçlü savunma konusunda ne kadar usta olduğunu yeni sezonda cümle aleme göstermesi lazım.

ÇOK YÖNLÜ OLUNMALI

Yok beklenen olmaz ve sistem iyi çalışmazsa Beşiktaş hoca ya da sistem değiştirmek zorunda kalırsa işler karışabilir. O nedenle alternatif oyuncuları tercih ederken bu durum da mutlaka göz önünde bulundurulmalı.
Yani alternatifler, sisteme de alternatif üretecek türden oyuncular olmalı. Bu yapılırsa Beşiktaş yeni sezonda tökezlese bile kolay kolay düşmez, düşerse de düştüğü yerden kalkar.

Duhuliye
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
atıyor, ismael, temel, valerien


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 
Seçenekler
Görüntüleme stilleri


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Beşiktaş'ta Valerien Ismael'in ilk talebi! KoJiRo Beşiktaş 0 01 Haziran 2022 20:29
Valerien Ismael görüşme odasına KoJiRo Beşiktaş 0 31 Mayıs 2022 21:03
Valerien Ismael transfere onay verdi! KoJiRo Beşiktaş 0 31 Mayıs 2022 21:02
Valerien Ismael’den Beşiktaş’a ‘komando’ kampı! KoJiRo Beşiktaş 0 27 Mayıs 2022 21:44
Valerien Ismael’den Mert Günok’a mesaj! KoJiRo Beşiktaş 0 26 Mayıs 2022 20:32




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net