Forum Logo




TFF'den kritik karar! Serbest kalabilecekler...


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Haziran 2022, 20:45   #1
Çevrimdışı
TFF'den kritik karar! Serbest kalabilecekler...




TFF'den kritik karar! Serbest kalabilecekler...
Www.TrendForum.Net

Sezon boyunca takımının maçlarının yüzde 10'unda forma şansı bulamayan 23 yaş üstü futbolculara kontratlarını feshetme olanağı tanındı.



Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nda çok kritik bir değişikliğe imza attı. Salim Manav'ın haberine göre, yapılan değişiklikte en önemli maddelerden biri oynatılmayan futbolculara fesih hakkı verilmesi oldu.




"FUTBOLCUNUN FESİH HAKKI"


TFF internet sitesinde yayınlanan statünün "Futbolcunun Fesih Hakkı" başlıklı 28. Madde'nin 5. fıkrası şöyle: "23 yaş üstü bir profesyonel futbolcu, sezon sonunda, kulübünün oynadığı resmi müsabakaların % 10'undan daha azında görevlendirildiği takdirde sözleşmesini sportif haklı sebeple feshetme hakkına sahip olabilir. Böyle bir fesih, futbolcunun durumu ve somut olayın şartları göz önüne alınarak değerlendirilir."




4 MAÇTA OYNATILMAK ZORUNDA


Süper Lig'de 19 takım bulunuyor. Yani bir takım 36 hafta rakipleriyle karşı karşıya gelecek. Türkiye Kupası'nda da en az 1 maç yapmak zorunda kalacak kulüplerin minimum yapacağı maç sayısı 37 olacak. Bu kurala göre, kulüpler kadroda bulunan 23 yaş üstü bir futbolcuya en az 4 maçta şans vermezse, futbolcu kontratını feshetme şansına sahip olacak.


Duhuliye
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
kalabilecekler, karar, kritik, serbest, tffden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Weghorst'ta kritik gün çarşamba KoJiRo Beşiktaş 0 12 Haziran 2022 16:09
Fatih Dönmez: Karadeniz gazında kritik bir safhayı daha geride bıraktık KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 06 Haziran 2022 13:30
Milli takım Trabzon'da kritik maça çıkıyor! Taraftarları tribüne çağırdılar mamihlapinatapai Voleybol 0 31 Mayıs 2022 12:25
30 Mayıs, serbest piyasada döviz açılış fiyatları KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 30 Mayıs 2022 20:19
23 Mayıs, serbest piyasada altın fiyatları KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 23 Mayıs 2022 21:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net