Forum Logo




Yeni Microsoft Özelliği: “Adli Delil Toplama”

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 01 Aralık 2022, 10:02   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Yeni Microsoft Özelliği: “Adli Delil Toplama”




Yeni Microsoft Özelliği: “Adli Delil Toplama”
Www.TrendForum.Net

Microsoft, “adli delil toplama” olarak tanımlayabileceğimiz yeni bir özelliği kullanıma sunmaya başlıyor. Microsoft MVP’si Joe Stocker, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla birlikte Microsoft Insider Risk Management kapsamında fazla bilinmeyen bir özellikten bahsetti. Stocker, bu özellikle “tüm fare hareketlerinin, tuş tıklamalarının ve risk göstergeleri tarafından tanımlanan tüm etkinliklerin” takip edilebileceğini belirtti. Joe Stocker ayrıca paylaşımında bu özellikle neler yapılabileceğini söylüyor:

“Bir işverenin şirkete ait bir cihazda neler olup bittiğini izleme hakkına sahip olmaması gerektiğini düşünüyorsanız lütfen yorumlarda belirtin. Bir çalışan ticarı sırları yasadışı bir şekilde rakiplerine satıyorsa, fikri mülkiyetin korunması için nasıl bir yol izlenebilir?”



Birçok kişi ise bu özelliğin suistimal edilebileceğini tartışıyor. Bazı kullanıcılar ise güvenlik ve mahremiyet konularındaki şüphelerini dile getiriyor. Microsoft’un resmi yazısında özellik şöyle tanıtılmış:

“Microsoft Purview Insider Risk Management, IP hırsızlığı, veri sızıntısı ve güvenlik ihlalleri gibi potansiyel kötü niyetli veya kasıtsız riskleri belirlemek için çeşitli verilerle ilişkilidir.

İçeriden risk yönetimi, müşterilerin güvenlik ve uyumluluğu yönetmek için ilkeler oluşturmasını sağlar. Tasarım gereği gizlilik ile oluşturulmuş, kullanıcılar varsayılan olarak takma isimlendirilir ve kullanıcı düzeyinde gizliliğin sağlanmasına yardımcı olmak için rol tabanlı erişim denetimleri ve denetim günlükleri mevcuttur.

İçeriden Risk Yönetimi (Insider Risk Management, eski adıyla Microsoft 365 Insider Risk Management), kurumunuzdaki riskli etkinlikleri tespit etmenize, araştırmanıza ve bunlarla ilgili işlem yapmanıza olanak tanıyarak kurum içi riskleri en aza indirmeye yardımcı olan bir çözümdür.

Özel ilkeler, gerektiğinde vakaları Microsoft Purview eDiscovery’ye (Premium) (eski adıyla Microsoft Advanced eDiscovery) yükseltmek de dahil olmak üzere kurumunuzdaki kötü niyetli ve kasıtsız riskli etkinlikleri tespit etmenize ve bunlarla ilgili işlem yapmanıza olanak tanır. Kurumunuzdaki risk analistleri, kullanıcıların kurumunuzun uyumluluk standartlarıyla uyumlu olduğundan emin olmak için hızla uygun önlemleri alabilir.”

Bu özellik günlük kullanıcılardan ziyade kurumsal kullanıcıları ilgilendiriyor. Özetlemek gerekirse, Insider Risk Management tarafından sağlanan belirli veriler gelecekteki olası adli vakalar için bir yerde depolanıyor.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
delil, microsoft, toplama”, yeni, özelliği, “adli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Mozilla Firefox Yeni Gizlilik Özelliği: Girdiğiniz Siteler Şirketlerce İzlenemeyecek Beatrice Arama Motorları 2 13 Ekim 2022 01:27
Microsoft 365 Kullanıcıları İçin Microsoft Defender Çıktı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 17 Haziran 2022 21:28
Microsoft Teams Arka Plan Gürültü Bastırma Özelliği iOS ve Mac’e Geldi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 09 Haziran 2022 12:24
Microsoft Edge İçin Yeni Dosya Paylaşım Özelliği: Edge Drop KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 08 Haziran 2022 14:36
Microsoft, Windows 11 kullanıcılarının uzun zamandır istediği özelliği sunacak KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Mayıs 2022 20:20




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net