Forum Logo




CKD Teknolojisiyle DDR5 Bellekler 9.000 MHz Sınırını Aşabilir

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 14 Ocak 2023, 10:51   #1
Çevrimdışı
CKD Teknolojisiyle DDR5 Bellekler 9.000 MHz Sınırını Aşabilir




CKD Teknolojisiyle DDR5 Bellekler 9.000 MHz Sınırını Aşabilir
Www.TrendForum.Net



DDR5 bellekler uzun zamandır pahalı fiyat etiketine sahip olsa da nihayet ulaşılabilir hale gelmeye başladı. Birbiriyle yarışa giren RAM üreticileri, kısa süre içinde oldukça yüksek hızlara çıkan ürünler piyasaya sürdü. Yakın zaman önce 7800 MHz frekansa ulaşan kitler gördük. Overclock denemelerinde ise 10.000 MHz bariyeri aşıldı.

Depolama ürünleri üreten TeamGroup, Renesas Electronics’in yeni bir bileşeni sayesinde DDR5 sinyal hızını ve güvenilirliğini artırdığını iddia ediyor. Şirkete göre yeni teknolojilerle birlikte OC belleklerdeki frekanslar 9.000 MHz ve daha ötesine taşınacak:

“Renesas Electronics Corporation tarafından DDR5 için tasarlanan yeni CKD (client clock driver-istemci saat sürücüsü), CPU’dan bellek kitlerine yüksek frekanslı sinyalleri güçlendirecek, arabelleğe alma işlemlerini yürütecek, yüksek frekans hızlarında stabilite sağlayacak ve güvenilirliği artıracak. Renesas, bunun tüketici DIMM’lerinde kullanılan ilk saat sürücüsü olduğunu söylüyor. Belki de çok geçmeden CKD destekli kitlerden birini piyasada görebilirsiniz.”

TeamGroup’un açıklamasına göre, CKD donanımlı kitler ilk olarak DDR5-6400 JEDEC standardıyla birlikte gelecek ve daha hızlı seçenekler önümüzdeki aylarda piyasaya çıkacak. Şirket, saat sürücüsünün 9.000 MHz üzerinde frekanslar sağlayacağını söylüyor.

Bununla birlikte, DDR5 pazarında yüksek performanslı seçenekler arttıkça daha alt segment ürünlerin fiyatlarında düşüşler yaşanabilir. Bu da hem en son bellek standardına geçmek isteyen genel tüketiciler hem de AMD cephesi için pozitif bir gelişme olacaktır.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
aşabilir, bellekler, ckd, ddr5, mhz, sınırını, teknolojisiyle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Intel, Yeni Teknolojisiyle Fiziksel Saldırıları Önlemeyi Hedefliyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 15 Ağustos 2022 20:57
2. Nesil X-NAND Teknolojisiyle SSD Yazma Hızları İki Katına Çıkıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ağustos 2022 10:12
AMD EXPO Destekli DDR5-6000 Bellekler Geliyor KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 14 Ağustos 2022 10:08
HBM3 Bellekler Seri Üretime Girdi, İlk Müşteri NVIDIA KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:22
WhatsApp, Dosya Paylaşım Sınırını 2 GB’a Yükseltiyor KoJiRo Whatsapp 0 06 Haziran 2022 14:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net