Forum Logo




Windows 10 Yüklenmeden Ve Yüklendikten Sonra Bilinmesi Gereken Çok Önemli Uyarılar

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Nisan 2023, 12:46   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Windows 10 Yüklenmeden Ve Yüklendikten Sonra Bilinmesi Gereken Çok Önemli Uyarılar




Windows 10 Yüklenmeden Ve Yüklendikten Sonra Bilinmesi Gereken Çok Önemli Uyarılar
Www.TrendForum.Net



Bilgisayarı yükseltirken veya yüklerken kesinlikle diskinizin ağzına kadar dolu olmamasına özen gösterin, en az 15 20 gb boş yer olsun.

Üreticinizin sitesinden size uygun BIOS veya Driveri mutlaka güncelleyin. W10 için olanlar varsa daha güzel olur. BIOS Güncellemesini hiç bilmiyorsanız iyi öğrenmeden bulaşmayın. Yanlış yaparsanız bilgisayar birdaha açılmaz.

Eğer sisteminizde W10 ile uyumsuz bir aygıt var ise bunun eski w8.1 / w7 driverlarını indirip tanıtın. ( Tanıtmakta zorluk yaşarsanız bana ulaşabilirsiniz. )

AMD ekran kartlarında sıkıntı yaşanabiliyor, özellikle laptoplarda. Güvenli modun dahi açılamadığı Internal Error mavi ekranına kadar işler uzayabiliyor. Beklemekten başka çareniz yoktur, eğer amd driverinizi sitesinden indirdiniz ve sıkıntı yaşıyorsanız hemen Başlat >> Ayarlar >> Windows Update ' ten sürücü yükseltmesini deneyin.
Nvidia Geforce Experience açılmıyor, güncelleme bekliyoruz.

Laptoplarda çift ekran kartı var ise Intel - AMD , Intel - Nvidia , önce mutlaka Intel HD Graphics ' i Windows Update ' ten veya kendiniz yükleyin. Ondan sonra asıl harici ekran kartının driverini kurun, yoksa yazılar bulanıklaşır tam çözünürlüğü görmez vb...

Aygıt Yöneticisinde Ünlem işaretli gözüken driverinizi KALDIR deyip kaldırın. Sonra kullanıcı adınızın üstüne gelip "Donanım Değişikliklerini Tara" deyin. Sorunsuz olarak kurulma ihtimali var.

Kurulumda alacağınız hataları konuya yazınız. MBR, GPT hatasının çözümü temiz kurulum bölümünde 3. mesajda.

Update ederken internetinizi kesmeyin, yüklerken kesinlikle bilgisayarı kapatmayın. Laptop olanlar piline felan dikkat etsin, eğer yüklenirken pc kapanırsa çok büyük ihtimal windows çöker.

Overclock yapıyorsanız BIOS' unuzu güncel tutunuz yoksa w10 ' da sorun yaşayabilirsiniz. Garanti olsun diye bütün OC ayarlarınızı sıfırlayıp öyle kurun w10' u.
G3258 işlemci Windows 10 iso'lu usb ile format atmaya çalışınca sistem kısır döngüye girip hep restart çekiyor. Bu sorunun çözümü bios'daki tüm overclock'ları kaldırmak veyada biosa reset atmak. Bu sorun o zaman tamamen çözülür. Ama eğer Windows 10 'da overclock etmeye işlemciyi çalışırsanız yine aynı kısır döngüye girer. İşte bunun çözümü için C:\Windows\System32 mcupdate_GenuineIntel.dll dosyasının adını OLDmcupdate_GenuineIntel.dll yapmak gerekiyor fakat bu overclock bugları burada sona ermiyor.

Cs:go 'da overclock yaparsanız map'e girerken donabiliyor. Buna ekran kartı overclocku da dahil. İsterseniz değiştirip ekleyebilirsiniz. Ben saatlerce bunla uğraştımda.

Pil sorunu yaşayanlar bluetooth açıksa onu kapatmayı denesin. Ben preview kullanırken bluetooth'u kapattıktan sonra pil süresinde gözle görülür bir artış olmuştu. Tabii ekran parlaklığını da düşürebildiğiniz kadar düşürün.

W10 yükledikten sonra bilgisayara bağladığım kulaklığın sesi boğuk çıkıyor diyenler DOLBY ayarı var ise kapatsın.

Son düzenleyen Asi Ruh; 08 Nisan 2023, 12:49.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilinmesi, çok, gereken, sonra, uyarılar, windows, yüklendikten, yüklenmeden, Önemli


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Jeologların Maraş depreminden önce yaptığı uyarılar Beatrice Bilim Dünyasından Haberler 3 11 Şubat 2023 19:39
Bıçağın iki yüzü filminin BLADE olarak bilinmesi Er Şaban Trend Sözlük 5 20 Aralık 2022 21:43
Denizlerimizdeki Bilinmesi Gereken 8 Zehirli Balık . Beatrice Hayvanlar Alemi 0 20 Aralık 2022 11:35
Konserve yaparken dikkat edilmesi gereken 5 önemli kural! Beatrice Trend Yemek Tarifleri 0 15 Aralık 2022 18:29
Kontak Lens Kullanımı İle İlgili Mutlaka Bilinmesi Gerekenler KoJiRo Göz Sağlığı 0 11 Haziran 2022 15:31




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net