TrendForum.Net

TrendForum.Net (https://www.trendforum.net/)
-   Bilgisayar ve Donanım (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/)
-   -   Akıllı Telefonlarda Netflix Veri Kullanım Ayarları Nasıl Yapılır? (https://www.trendforum.net/bilgisayar-ve-donanim/17205-akilli-telefonlarda-netflix-veri-kullanim-ayarlari-nasil-yapilir.html)

Asi Ruh 08 Nisan 2023 14:25

Akıllı Telefonlarda Netflix Veri Kullanım Ayarları Nasıl Yapılır?
 
[Only registered and activated users can see links. Click Here To Register...]

Özellikle izlenilen bir yapımın otomatik olarak kaydedilip daha sonra kaldığı yerden farklı bir cihazda seyredilmeye devam edilebilmesine ve yapımların mobil cihazlara indirilmesine izin veren platform Netflix, akıllı telefonlarda da oldukça fazla kullanıcı tarafından tercih edilen bir platform haline geldi. Akıllı telefonlarından Netflix'i izleyen kullanıcılara platformun mobil uygulamasında veri kullanım ayarı değişiklikleri yapabileceği Otomatik, Sadece kablosuz, Veri tasarrufu ve Maksimum veri olarak dört seçenek sunuluyor.

Sunulan bu ayarlardan kullanıcılar Otomatik ayarı tercih etmeleri durumunda, veri kullanımını iyi video kalitesiyle dengeleyen bir veri kullanım ayarının seçilmesini sağlıyorken, bu ayar 1 GB veri ile yaklaşık olarak 4 saat içerik izlemelerine olanak tanırken, Veri tasarrufu seçeneğinin tercih edilmesi durumunda 1 GB veri ile yaklaşık 6 saat içerik izlemeye olanak tanınıyor. Sadece kablosuz tercihinde veri kullanımı ile ilgili bir bilgiye yer verilmezken bu seçenekte cihazda sadece kablosuz ağa bağlıyken yayın izlenebileceği belirtiliyor. Son olarak kullanıcıların maksimum veri seçeneğini tercih etmesi durumunda cihaza ve ağ hızlarına bağlı olarak 20 dakikada 1 GB veya daha fazla veri kullanan içerikleri en yüksek kalitede izlemelerine olanak tanınıyor. Akıllı telefonlardan Netflix izleyen kullanıcılar veri kullanımı ayarlarını yapmak için ilk olarak Netflix uygulamasını açarak Menü> Uygulama Ayarları> Hücresel Veri Kullanımı> Tercih ettiğiniz ayarı seçin yolu takip edilerek istenilen veri kullanım ayarını tercih edilebiliyor. Veri kullanım ayarlarını değiştirmek isteyen mobil kullanıcılar Netflix üzerinden eğer bir indirme işlemi gerçekleştiriyorsa sistem veri kullanım ayarlarında değişiklik yapmanıza izin vermiyor.


Forum saati; Türkiye'ye göre ayarlanmış olup, şu an saat: 08:26.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.