Forum Logo




Bilgisayarınızın Güç Düğmesine Basıldığı Halde Açılmıyor Ön Panel Işıkları Yanmıyorsa Yapmanız Gerekenler

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Nisan 2023, 16:51   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Bilgisayarınızın Güç Düğmesine Basıldığı Halde Açılmıyor Ön Panel Işıkları Yanmıyorsa Yapmanız Gerekenler




Bilgisayarınızın Güç Düğmesine Basıldığı Halde Açılmıyor Ön Panel Işıkları Yanmıyorsa Yapmanız Gerekenler
Www.TrendForum.Net

Bu tür durumda yapılması gereken ilk şey elektrik prizinde elektriğin olduğuna emin olmaktır. Daha sonra da makinenin tüm kabloları kontrol edilir, özellikle güç kablosu olmak üzere tüm kablolar sıkıca yerleştirilir. Sorun devam ediyorsa aşağıdaki adımları izleyin:

Bilgisayarınız AT yapıda ise;
Büyük ihtimalle power supply (güç kaynağı) ünitesi arızalanmıştır. Yenisi ile değiştirmek gerekir.

Power düğmesi arızalanmış olabilir. Elektrik fişini sökün ve kasanın kapağını açarak power düğmesini çıkartın. Düğmenin ucundaki kontak kablolarını kalın bir iletkenle kısadevre edin ve kasanın arkasına elektrik kablosunu takın. Eğer makine açıldıysa arıza düğmededir. Bu durumda yenisi ile düğmeyi değiştirin. Elektrik fişi takıldığında düğmenin ucunda 220 V olacağından dikkatli davranılmalıdır.
Bilgisayarınız ATX yapıda ise;

ATX anakartlarda “soft power on/off” özelliği bulunmaktadır. Güç kaynağı ünitesi anakarttan alacağı komutlar doğrultusunda cihaza elektrik vermekte veya kesmektedir. Anakartın bu komutu vermesi için yine anakart üzerindeki “power on” jumperi kısadevre edilir. Bu işlem kasadaki açma kapama düğmesi ile yapılır. Eğer bu düğme bozuksa veya kablosu bu jumpere takılmamışsa bu işlem yapılmayacağından; anakart makineyi açmayacaktır. Düğmenin bozuk olma ihtimali düşünülerek anakart üzerindeki bu jumper başka bir ilenken ile (tornavida gibi) kısa devre edilerek makinenin açıp açmadığı kontrol edilir. Eğer açıyorsa düğme değiştirilir.

Güç kaynağının anakarta gerilim veren kabloları haricindeki HDD, CD-ROM gibi cihazlara bağlı kabloları çıkartılır. Anakarta gerilim veren kablonun sıkı olmasına dikkat edilir. Power on jumperi kısa devre edilerek çalışıp çalışmadığına bakılır. Eğer makine açılıyorsa HDD veya CD-ROM gibi cihazlarda problem aranır.
Güç kaynağının bozuk olma ihtimaline karşı sağlam bir güç kaynağı takılarak makinenin açılıp açılmadığına bakılır.

Problem devam ediyorsa anakarta takılı ses kartı, faks modem gibi opsiyonel kartlar çıkartılır ve yeniden açılması denenir. Buna rağmen problem yine çözülmediyse anakartın arızalı olma ihtimali yüksektir. Sağlam bir anakart takılır
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açılmıyor, basıldığı, bilgisayarınızın, düğmesine, gerekenler, güç, halde, işıkları, panel, yanmıyorsa, yapmanız


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Yapmanız gerektiğini düşündüğünüz şeyler sizi mutlu ediyor mu ? Sır Trend Sorular 2 18 Mart 2023 23:12
Kuzey Işıkları altında gerçeküstü kış tatili seçenekleri Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 3 25 Ocak 2023 22:15
Londra'da Kış Işıkları Festivali başladı Zeytin Ülkemizin ve Dünyanın Turizm Trendleri 1 20 Ocak 2023 14:51
vBulletin - Süper Moderatör Panel Kullanımı ve Detayları Bahtiyar vBulletin 2 08 Ocak 2023 16:33
Samsung Galaxy Tab S8 FE, LCD Panel ve Ekran Kalemi ile Gelebilir DeepSilence Tablet Bilgisayar Haberleri 0 23 Kasım 2022 09:49




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net