Forum Logo




Debian Linux Nedir? Debian Linux Kurulumu - Debian Linux Hakkında Bilgiler

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 09 Nisan 2023, 08:04   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Debian Linux Nedir? Debian Linux Kurulumu - Debian Linux Hakkında Bilgiler




Debian Linux Nedir? Debian Linux Kurulumu - Debian Linux Hakkında Bilgiler
Www.TrendForum.Net



Debian günümüze kadar ulaşmış ve hala sayısız kullanıcı tarafından kullanılan GNU/Hurd, GNU/Linux gibi farklı çekirdek seçeneklerine bağlı özgür bir Linux dağıtımıdır. Debian ilk defa 1993 yılında geliştirilmeye başlamış ve günümüzün popüler Linux dağıtımları olan Elive, Knoppix, Linux Mint, Mepis, Pardus ve Ubuntu başta olmak üzere birçok Linux dağıtımı için kaynak olma vazifesini üstlenmiştir.

Debian Linux
Debian Linux, birçok Linux dağıtımının kaynak olarak kullandığı arayüzden ziyade daha çok komutların kullanıldığı ve orta seviyedeki her Linux kullanıcısının kullanabileceği bir Linux dağıtımıdır. 1993 yılından bu yana geçen süreç içerisinde sürekli olarak geliştiriliyor olması ve donanım konusunda kullanıcılara sunduğu geniş desteği sayesinde Debian Linux deneyiminin tam anlamıyla yaşanabileceği en iyi işletim sistemlerinden biridir.

Debian Kurulumu
Debian'ın kurulumu son derece basit olmasına karşın işletim sistemleri ve Linux kurulumu konusunda acemi olan kişilerin sıkıntı çekebileceği bir işlemdir. Debian'ı kurma işlemine geçmek için öncelikle Türkiye sitesini ziyaret ederek Debian'ın kurulum ISO dosyasını indirebilir veya size önerilen diğer yollar ile Debian dağıtımını edinebilirsiniz. (Link için;Debian'ı nasıl elde edebilirim? - Debian Türkiye)

Debian'ın Türkçe sitesi ayrıca kurulum işleminin nasıl gerçekleştirildiği hakkında da son derece etkili bir materyal sunuyor.Debian GNU/Linux 8.1 Nasıl Yüklenir? - Debian Türkiye adresini ziyaret ederek Debian'ı sisteminize nasıl kurabileceğinizi en ince ayrıntısına kadar resimlerle desteklenmiş bir anlatımla öğrenebilir, hemen Debian'ı kurmaya başlayabilirsiniz.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilgiler, debian, hakkında, kurulumu, linux, nedir


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Hoşgeldin Linux gupse Aramıza Hoş geldin 13 05 Nisan 2023 18:48
Linux 6.0 Yayınlandı DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 05 Ekim 2022 14:49
AMD RDNA 3 GPU ve APU’lar Linux Yamalarında Göründü KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 20 Temmuz 2022 19:42
Oyun İçin En İyi Linux Dağıtımları KoJiRo Oyun Haberleri 0 26 Haziran 2022 19:07
Linux kullanıcılarının başı bir kez daha XorDDoS ile belada KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 27 Mayıs 2022 05:37




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net