Forum Logo




Bilgisayar Ses Sorunu

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 11 Nisan 2023, 07:34   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Bilgisayar Ses Sorunu




Bilgisayar Ses Sorunu
Www.TrendForum.Net

Bilgisayarınızda ses gelmeme sorunu varsa buna etken olan bir çok sebep olabilir. Öncelikle bilgisayarınızın ses ayğıtınızı kontrol edin. Başlat – Denetim Masası – Ses – Hoparlör Bu yolları izleyerek bilgisayarınızın ses aygıtını kontrol edebilirsiniz devre dışı bırakılmış veya ses kısılmış olabilir. Eğer ağıt devre dışı bırakılmış ise Hoparlör aygıtını görmeye bilirsiniz. Bunun için sağ tıklayın Devre Dışı Bırakılmış Aygıtları Göstere tıklayın ve karşınıza devre dışı bırakılmış aygıtlar çıkacaktır. Aygıtı etkinleştirmek için sağ tıklayın ve ardından etkinleştir butonuna tıkayarak aygıtı etkinleştirin.

Bilgisayarınızın sesini bu alandan kontrol etmeniz mümkün yapmanız gereken Hoparlörler aygıtına sağ tıklayın ve ardından özellikler deyin daha sonra Düzeyler kısmından bilgisayarınızın sesini açabilir ve kısabilirsiniz bu işlemi bilgisayarınızın sağ aşağısında bulunan ses simgesi üzerinden yapabilirsiniz. Burada ses denge sinide ayarlamanız mümkün örnek olarak sağ hoparlöre %80 sol hoparlöre %20 verebilirsiniz bu işlem için Düzeyler kısmında ayarlayabilirsiniz.

Bilgisayarınızı ses kartı arızalı veya sürücü yazılımları yüklenmemiş olabilir. Bilgisayarınızın ses kartı sürücüsü silinmiş veya yüklenmemiş ise bilgisayarınızın ses aygıtı çalışmayacaktır. Bunun kontrolü için Bilgisayarım Simgesine Sağ Tıklayın Ve Ardından Yönet Deyin Daha Sonra Aygıt Yöneticisinde Ses,Video, Ve Oyun Denetleyici bölümünden aygıtınızı kontrol edebilirsiniz.

Bilgisayarınızda bulunan ses kartı arızalanmış olabilir eğer harici ses kartı kullanıyorsanız harici ses kartınızı çıkartın ve bilgisayarınızın anakartından bulanan onboard ses kartı ile test edin. Bu işlem masaüstü bilgisayar için geçerlidir notebooklarda ise hoparlörün soketi cıkmış veya arızalanmış olabilir notebooklarda işlem yapmanızı önermeyiz hassas yapıda oldukları için servise başvurmanız daha iyi olacaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilgisayar, ses, sorunu


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bilgisayar Ve Donanım Hakkında Herşey Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 34 11 Haziran 2023 17:44
Bilgisayar'dan mı Telefon'dan mı forum'a giriyor'sunuz? Er Şaban Trend Sorular 6 24 Nisan 2023 17:02
Bilgisayar Açılınca Eksik DLL Hatası Alıyorsanız? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 11 Nisan 2023 03:04
Bilgisayar Sık Sık Kendiliğinden Reset Atıyorsa Ne Yapılmalı? Asi Ruh Bilgisayar ve Donanım 0 09 Nisan 2023 07:42
Arkadaşlarla birlikte oynanacak bilgisayar oyunları DeepSilence Trend Sözlük 7 10 Kasım 2022 00:11




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net