Forum Logo




Powerbank Nedir? Powerbank Hakkında Bilgiler

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 24 Nisan 2023, 03:58   #1
Çevrimdışı
Diamond Üye
Powerbank Nedir? Powerbank Hakkında Bilgiler




Powerbank Nedir? Powerbank Hakkında Bilgiler
Www.TrendForum.Net



Taşınabilir şarj aleti ya da harici batarya olarak da anılan powerbank kullanıcıyı çok fazla yormadan, kullanım kılavuzuna bakmadan da ürünü kullanabileceği basit mantıkla çalışan aygıtlardır. İçinde barındırdığı pilin doldurup boşaltılabilen yapısı sayesinde depolanan enerjiyi ihtiyaç anında kullanabileceğimiz, günümüzün en popüler telefon aksesuarları arasında yer alır.
Cep telefonu gibi pil ile çalışan cihazların içerisinde ki batarya tükendiği taktirde powerbank yardımı ile cihaza güç depolanabilmektedir.

Dahili veya harici kablolu satın alabileceğimiz taşınabilir şarj cihazından telefonumuza güç verebilmek için üründe ki micro portu cep telefonumuzun şarj giriş modülüne takmamız gerekmektedir. Harici kabloyla çalışan bir cihaz ise USB-A girişi powerbank üzerine, micro USB girişi ise şarj edeceğimiz cihazın giriş noktasına taktığımızdan emin olmamız gerekiyor.

Powerbank Aldıktan Sonra Telefonu Değiştirdik. Şimdi Ne Yapacağız?
aşınabilir Şarj Cihazı alırken akıllara takılan en büyük sorulardan birisi ürünü aldıktan sonra farklı bir girişe sahip telefon alırsam,yeni telefonumu nasıl şarj edeceğim sorusudur. Gelişen aksesuar pazarıyla beraber ürünlerin farklı cihazlarla da entegrasyonunu sağlayan dönüştürücüler üretilmektedir. Genel itibariyle taşınabilir bataryalar dahili olarak micro port ile geliyor. Ancak bu sihirli küçük aparatlar sayesinde cihazınızı Lightning veya Type-c dönüştürerek telefonunuzu rahatlıkla şarj edebilirsiniz.

Powerbankın Üzerinde ki mAh Ne anlama Geliyor?
Miliamper/saat olarak tanımlanan terim, telefonunuza saatte kaç mili amper ile güç depolayabildiğini göstermektedir.

Bunun yanı sıra birde kullandığımız şarj cihazlarının üzerinde yazan 5v-1A gibi rakamlarda dikkatinizi çekmiştir. Bu şu anlama geliyor; 1000 mAh, 1 amper ile eşdeğerdir. 1 amper çıkış gücüne sahip bir powerbank satın aldığınızda 3000 mAh bataryaya sahip bir telefonu yaklaşık olarak 3 saatte şarj edecektir. 5v 2A çıkışa sahip bir powerbank ise 2 kat daha hızlı şarj imkanı sunmaktadır. Bu sebeple satın alırken bu değerleri göz önünde bulundurmayı unutmayın.

10000 mAh Powerbankım Var Ama Neden Telefonumu 5 Defa Şarj Etmiyor
Yeni bir powerbank alındığında insanı şoke eden tecrübelerden biriside sahip olduğunuz powerbankın size istediğinizi verememesidir.

Düz mantık hesap yapıldığında iPhone telefon modeline sahip olan bir kullanıcı 10000mAh batarya kapasitesine sahip powerbank aldığında doğal olarak telefonunu en az 5 defa şarj etmesini isteyecektir. Ancak burada bilinmesi gereken bir şey var ki üretilen bataryalar bulunduğu ortamın havasından ve sıcaklığından hala etkilenmektedir. Buna ek olarak kullanılan kabloların kalitesiz veya hor kullanılmış olması da daha fazla direnç göstermesine sebep olacağından kayıp daha fazla artacaktır. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda 10000mAh'lık powerbank , 2000mAh'lık bir telefonu 4-4,5 defa dolduracaktır.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
bilgiler, hakkında, nedir, powerbank


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Bonding Uygulaması Nedir? - Bonding Hakkında Bilgiler Asi Ruh Ağız ve Diş Sağlığı 0 18 Nisan 2023 06:49
Tinder Nedir? Tinder Hakkında Genel Bilgiler Asi Ruh Ne Nedir? 3 11 Nisan 2023 15:18
ASP Nedir? ASP Hakkında Bilgiler Asi Ruh Webmaster 1 10 Nisan 2023 14:03
Dış Seo Nedir? Dış Seo Hakkında Bilgiler Asi Ruh Arama Motorları 0 24 Mart 2023 08:27
Çin Seddi Hakkında Bilgiler Asi Ruh Bunları biliyor musunuz? 3 13 Mart 2023 22:42




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net