Forum Logo




Intel İşlemcilerde Yeni Bir Side-Channel Güvenlik Açığı Keşfedildi

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 29 Nisan 2023, 05:21   #1
Çevrimiçi
Intel İşlemcilerde Yeni Bir Side-Channel Güvenlik Açığı Keşfedildi




Intel İşlemcilerde Yeni Bir Side-Channel Güvenlik Açığı Keşfedildi
Www.TrendForum.Net



Birçok nesil Intel işlemciyi etkileyen yeni bir side-channel güvenlik zafiyeti keşfedildi.

EFLAGS kaydı aracılığıyla hassas verilerin sızdırılmasını sağlayan güvenlik açığı; Tsinghua Üniversitesi, Maryland Üniversitesi ve Çin Eğitim Bakanlığı tarafından işletilen “BUPT Bilgisayar Laboratuvarları” bünyesindeki araştırmacılar tarafından tespit edildi.

Şu ana kadar bilinen diğer side-channel saldırılarından farklı olarak önbellek mekanizmasını hedeflemek yerine “timing analysis” metodunu kullanan güvenlik açığı, bellekte yer alan kritik ve gizli tutulması gereken verilerin saldırganlarca açığa çıkarılabilmesine imkan tanıyor.

Side-channel zafiyetleri denilince ilk akla gelen Meltdown. Hatırlarsanız 2018 yılında ortaya çıkan Meltdown açığı oldukça ses getirmiş ve işlemci piyasasını birbirine katmıştı. O da teknik olarak “speculative execution” denilen bir işlemci performans özelliğinden yararlanarak bellekte tutulan çeşitli korumalı verilere erişme imkanı sunuyordu.

Araştırmacıların Arxiv.org üzerinde yayınladığı makale ve sunduğu deneysel verilere göre i7-6700 ve i7-7700 gibi işlemcilerde yeni çıkan side-channel saldırısı %100 başarılı olurken, i9-10980XE gibi nispeten daha taze mimarili çiplerde daha az başarılı olma ihtimalinin olduğu söyleniyor.

Ayrıca güvenlik açığı tehlikeli olmasına rağmen Meltdown ve Spectre’de olduğu gibi exploit/istismar etmesinin kolay olmadığını, zamanlama temelli saldırılarda başarılı bir sonuç elde etmek için binlerce kez denenmesi gerektiği söyleniyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
açığı, bir, güvenlik, intel, keşfedildi, sidechannel, yeni, İşlemcilerde


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Ekran Görüntüsü Alırken Dikkat Edin: Windows'un Yeni Güvenlik Açığı, Verilerinizin İfşa Olmasına Yol Açabilir Zeytin Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mart 2023 16:41
12. Nesil Intel İşlemcilerde Chrome ve Edge Performans Sorunları Doğrulandı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 12 Temmuz 2022 10:12
Safari’de 5 Yıldır Varolan Bir Güvenlik Açığı Bulundu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 26 Haziran 2022 12:48
Hertzbleed Güvenlik Açığı AMD ve Intel İşlemcileri Etkiliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:29
Apple M1 İşlemcilerde Yamalanamayan Bir Açık Keşfedildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net