Forum Logo




DDR5 Overclock Teknolojisi Doğrulandı: AMD EXPO

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Mayıs 2022, 16:37   #1
Çevrimdışı
DDR5 Overclock Teknolojisi Doğrulandı: AMD EXPO




DDR5 Overclock Teknolojisi Doğrulandı: AMD EXPO
Www.TrendForum.Net



Computex ile birlikte AMD’nin Ryzen 7000 işlemcilerine ve AM5 platformuna yakından bakma fırsatı bulduk. Ayrıca Microsoft DirectStorage API’sini kullanan, oyunların yükleme sürelerini düşürmeyi hedefleyen Smart Access Storage teknolojine göz gezdirmiştik. Şimdi görünüşe göre bir başka AMD teknolojisi onaylandı: EXPO.

Yaklaşık bir ay öncesinde EXtended Profiles for Overclocking (EXPO) ilgili haberler gün yüzüne çıktı. Bu teknoloji Intel’in XMP hız aşırtma profilleriyle benzer mantıkta çalışıyor, yani bir nevi XMP rakibi diyebiliriz. Ne yazık ki EXPO hakkindeki bilgilerimiz halen kısıtlı. EXPO şu an için sadece MSI X670 slaytlarında ortaya çıktı ve kırmızı takım bu teknolojiden hiç bahsetmedi. Ancak bu teknolojinin yakında kesin olarak geleceğini artık biliyoruz.



Slaytlara gelince, AMD’nin henüz paylaşmadığı birkaç detay var: MSI’ın sunumunda 28 PCIe Gen5 şeridinden bahsedilmiş, AMD ise duyurusunda 24 PCIe şeridi olduğunu söylemişti. Peki neden MSI ve AMD’nin verileri çelişiyor? MSI muhtemelen 28 PCIe şeridi için gelecek nesillere atıfta bulundu. Yani birinci nesil AM5 Ryzen 7000 yongalar 24 PCIe hattı sunacak, gelecekte daha fazlası mümkün. Diğer ihtimal ise MSI tarafından bir yazım yanlışı yapılması.

170W TDP değeri de dikkatinizi çekmiştir. Computex duyurusunda yeni platform için 170W güç sağlayan AM5 soketten bahsedilmişti. MSI slaytlarında TDP yine aynı şekilde listelenmiş. Ancak AMD bu konuda düzeltme yapmak için yeni bir duyuru yayınladı:

“Soket AM5, 230W’a kadar PPT (Peak Package Tracing) ile 170W’a kadar TDP’yi destekliyor. TDP aralıkları Zen işlemcilerde TDPx1.35 şeklinde hesaplanıyor ve bu süreç AM5 ile devam ediyor (170×1.35=229.5). Yeni TDP yapılandırması, Ryzen işlemciler yoğun iş yükleri altına girdiğinde daha fazla işlem performansı sağlayacak. Başka bir deyişle, soket AM5 ani güç dalgalanmaları sırasında yeterli gücü sağlayabilecek şekilde tasarlandı.”

EXPO, UDIMM, RDIMM ve SO-DIMM dahil olmak üzere tüm DDR5 bellek türleri ile uyumlu olacak. Şu an için bilgilerimiz kısıtlı ancak çok yakında daha fazla detay bekliyoruz.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, ddr5, doğrulandı, expo, overclock, teknolojisi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
AMD,RAM modüllerini oto olarak overclock etmeyi amaçlayan yeni bir patent yayınladı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 25 Mayıs 2022 22:17
Nokia: 6G teknolojisi yakında geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 25 Mayıs 2022 21:34




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net