Forum Logo




AMD, HYPR-RX Teknolojisini Çok Yakında Kullanıma Sunacak

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Haziran 2023, 16:53   #1
Çevrimdışı
AMD, HYPR-RX Teknolojisini Çok Yakında Kullanıma Sunacak




AMD, HYPR-RX Teknolojisini Çok Yakında Kullanıma Sunacak
Www.TrendForum.Net



Aylar öncesinde AMD tarafından tanıtılan HYPR-RX ve FSR 3.0 teknolojisine ait ilk detaylara göz atmıştık. Yonga üreticisi bu teknolojilerden bahsetse de 2023 yılında kullanıma sunulacağını duyurmuştu. Zaman geldi çattı, AMD şimdi HYPR-RX’in bu yılın ilk yarısında piyasaya sürüleceğini doğruladı.

FSR 3’ten henüz haber yok lakin HYPR-RX Haziran bitmeden kullanıcıların erişimine açılmış olacak. AMD HYPR-RX, NVIDIA Reflex teknolojisine yanıt olarak gelse de farklı özellikler de içeriyor. AMD’nin amacı oyun için gecikme ve giriş gecikmesini azaltmak, ancak bunun yanında RSR (Radeon Super Resolution) teknolojisi de devreye girerek performansı artıracak.



HYPR-RX, Radeon Super Resolution, Radeon Boost ve Radeon Anti-Lag teknolojilerini bir araya getirirken tek bir tıkla performansı artırma kabiliyetine sahip olacak. Aslında bahsettiğimiz teknolojiler zaten ayrı ayrı da olsa bir süredir kullanımda. Hepsini bir araya getiren HYPR-RX, Adrenalin sürücülerindeki Ekran Kartları (Graphics) sekmesinde bulunacak ve önceden ayarlanmış profillerin bir parçası olacak. Böylelikle kullanıcılar oyunlar için daha geniş profil seçenekleri seçenekler görecek.

Kısacası, özellik aktif olduğunda sistem gecikmesi azalacak (Anti-Lag), dinamik çözünürlük ölçekleme teknolojisi devreye girecek (Radeon Boost) ve uzamsal yükseltici (Radeon Super Resolution) aktif hale gelecek. HYPR-RX her zaman en iyi sonuçları vermeyebilir zira bazı oyunlarda FSR 2’ye sahip. FSR 1.0 algoritmasına dayanan RSR ise manuel olarak etkinleştirmeye gerek kalmadan sürücü seviyesinde çalışabiliyor. Bu nedenle HYPR-RX birçok oyunda katkı sağlayabilir.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, çok, hyprrx, kullanıma, sunacak, teknolojisini, yakında


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Samsung ve LG, Sinema Salonlarında LED Ekran Teknolojisini Teşvik Ediyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Nisan 2023 17:33
Makale Sistemimiz kullanıma açılmıştır Beatrice Duyurular 13 26 Ekim 2022 01:08
ARM, Işın İzleme Teknolojisini Mobile Getiriyor: Immoralis-G715 KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 06 Temmuz 2022 20:46
Windows 11 Spotlight Kullanıma Hazır: KB5014697 Yayınlandı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 16 Haziran 2022 21:35
Android 13 Beta 3 Kullanıma Sunuldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 10 Haziran 2022 14:39




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net