Forum Logo




Gigabyte, Yaklaşan Intel İşlemcilere Şimdiden Destek Sunmaya Başladı

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 04 Haziran 2023, 16:56   #1
Çevrimdışı
Gigabyte, Yaklaşan Intel İşlemcilere Şimdiden Destek Sunmaya Başladı




Gigabyte, Yaklaşan Intel İşlemcilere Şimdiden Destek Sunmaya Başladı
Www.TrendForum.Net



Yeni nesil Intel platformuna ilişkin detaylar belirginleşmeye başlıyor. CPU devi, çok yüksek ihtimalle mevcut 13. Nesil Raptor Lake platformunda geliştirmeler yaparak “Raptor Lake Refresh” serisini piyasaya sürecek. Gigabyte ise henüz duyurulmamış işlemciler için şimdiden destek sağlamaya başladı.

Yeni platformun “14. Nesil Core” serisi olup olmayacağını henüz bilmiyoruz, ancak yenileme anlamına gelen ‘Refresh’ etiketi bir süredir gündemde. Bellek ve saat hızlarında iyileştirmeler yapılmasını beklediğimiz işlemcilerin Eylül ayında piyasaya sürülme ihtimali yüksek. Hatta Innovation 2023 etkinliğinde bir duyuru gerçekleşebilir.



Gigabyte, yeni nesil BIOS güncellemeleriyle birlikte sonraki nesil Intel işlemcilere destek sunmaya başladı. Güncellemenin temel amacı kısa süre önce ortaya çıkan güvenlik açıklarını gidermek. Aynı zamanda Intel’in yaklaşan çiplerine destek de getirilmiş. İsim verilmese de burada açıkça Raptor Lake Refresh (14. Nesil Core serisi?) platformundan söz ediliyor.

Eylül ayında beklenen CPU’lar mevcut anakartlarla, yani LGA1700 soketi ile uyumlu olacak. Anakart üreticileri ise varsayılan olarak Wi-Fi7 ve 5 GbE ağ desteğine sahip gelişmiş Z790 anakartları tanıtarak yeni seri için ürünlerini hazırlamaya başladılar bile. BIOS güncellemeleri ile gelen destek B660M gibi orta segment kartlara da sunuldu. Bu da demek oluyor ki geliştirilen Intel işlemcileri mevcut anakartlarda çalıştırmak herhangi bir sorun yaratmayacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, destek, gigabyte, intel, sunmaya, yaklaşan, İşlemcilere, Şimdiden


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Razer Viper Mini Signature Edition, 8000 Hz Yoklama Oranı Sunmaya Başladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 22 Nisan 2023 10:33
Intel’in Yaklaşan Amiral Gemisi Sahnede: Arc A770 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 20 Temmuz 2022 20:41
MSI Anakartlar 13. Nesil İşlemci Desteği Sunmaya Başladı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 20 Temmuz 2022 20:27
Intel, Blockscale Madencilik Çiplerini Göndermeye Başladı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Temmuz 2022 09:57
Intel Anakartlar Şimdiden 13. Nesil İçin Güncelleme Almaya Başladı KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 02 Temmuz 2022 16:40




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net