Forum Logo




Windows 11 için çanlar çalıyor! Kullanıcı sayısı azalıyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 17 Haziran 2023, 15:56   #1
Çevrimdışı
Banlı Üye
Windows 11 için çanlar çalıyor! Kullanıcı sayısı azalıyor




Windows 11 için çanlar çalıyor! Kullanıcı sayısı azalıyor
Www.TrendForum.Net



Microsoft, 5 Ekim 2021 tarihinde Windows 11 işletim sistemini tanıtmıştı. O günden bu yana birçok küçük ve büyük güncelleme alan işletim sistemi gelişerek yoluna devam ediyor. Ancak tüm gelişmelere rağmen yeni işletim sistemi henüz beklenen kullanıcı sayısına ulaşmış değil.

Windows 10 hâlâ en çok kullanılan işletim sistemi


Tanıtılmasının üzerinden yaklaşık 2 yıl geçmesine rağmen Windows 11 henüz istenen kullanıcı sayısına ulaşabilmiş değil. Bunun yanı sıra işletim sisteminin geçtiğimiz ay kullanıcı sayısında düşüş meydana geldi. Statcounter’ın mayıs ayı rakamlarına göre Windows 11 kullanıcı kaybetti.




Statcounter’ın mayıs ayı rakamlarına göre Windows 11 diğer Windows sürümleri arasında yüzde 22,95’lik kullanım oranına geriledi. Windows 11 geçtiğimiz ay ise yüzde 23,11’lik yüzdeye sahipti. Bu geri çekilme her ne kadar büyük görünmese de kullanıcı sayısı artması beklenen Windows 11’in tersi bir yol izlemesi kafaları karıştırmış durumda.

[Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir. ]

Şapkalı a, dolar-TL işareti bilgisayarda nasıl yapılır sorularının cevabı Windows 11 özel karakterleri nasıl kullanılır rehberimizde...

Diğer yandan küçük bir artış ile Windows 11 kullanıcı oranı ise yüzde 71,9 oldu. Windows 11’in piyasaya sürülmesinin üzerinden yaklaşık iki yıl geçmesine rağmen Windows 10 en çok kullanılan Microsoft işletim sistemi olmayı sürdürüyor.
Şirketin diğer işletim sistemlerine göz attığımızda Windows 7’nin yüzde 3,6’lık bir orana sahip olduğunu görüyoruz. Çoğu kullanıcı için hayal kırıklığı olan Windows 8’in kullanım oranı ise yüzde 1,09’da kalmış durumda. Şaşırtıcı bir şekilde yüzde 0,32 oranında hâlâ Windows XP kullanıcısı olduğunu da söyleyelim.






Microsoft’un en yeni işletim sistemi bugüne kadar oldukça yavaş bir ilerleme kaydetti. İstenen kullanıcı rakamlarına bir türlü ulaşamayan Windows 11’in kullanım oranındaki bu azalma ise şirket için bir endişe verici olabilir.

Shıft Delete
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
azalıyor, Çalıyor, çanlar, için, kullanıcı, sayısı, windows


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Kullanıcı Grupları - Gerekli Mesaj Sayısı ve Rep Puanı Worgen Duyurular 44 26 Ocak 2024 20:30
Windows 11, kullanıcı ayarlarını göz ardı ederek zorla ekran kartı sürücülerini... DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 14 Haziran 2023 12:05
Windows 11'de Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) Evet Düğmesi Eksik veya Grileşmiş Nasıl DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 27 Mayıs 2023 19:02
Windows 11 Kullanıcı Hesabı Resmi Nasıl Değiştirilir [Kılavuz] DeepSilence Bilgisayar ve Donanım 0 19 Mayıs 2023 11:42
DSÖ, 'maymun çiçeği' virüsü için yeniden toplanacak: Vaka sayısı açıklandı Beatrice Genel Sağlık 0 06 Temmuz 2022 19:13




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net