Forum Logo




Paint evrim geçiriyor: Windows’ta yerleşik Photoshop uygulaması mı olacak?

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 19 Eylül 2023, 21:47   #1
Çevrimiçi
Paint evrim geçiriyor: Windows’ta yerleşik Photoshop uygulaması mı olacak?




Paint evrim geçiriyor: Windows’ta yerleşik Photoshop uygulaması mı olacak?
Www.TrendForum.Net

Microsoft, Paint için güncellemeler yayınlamaya devam ediyor. En son, arka plan silme özelliği de programa eklendi. Microsoft’un bu kararları alma sebebinin Windows’ta ek bir uygulama yüklemeye gerek kalmadan profesyonellerin bile fotoğraf düzenleyebilmesi olduğu düşünülüyor. Şimdi de Paint, çok işe yarayacak bir Photoshop özelliği daha aldı.

Paint için faydalı özellik geldi
Windows 11 Paint uygulaması, fotoğraf düzenleme ihtiyaçlarınız için Photoshop’un yerini almaya yaklaşıyor. Microsoft, Paint uygulamasında “katmanlar” özelliğini test ediyor ve uygulamayı tüm oluşturma ihtiyaçlarınız için gerçek bir tuval olarak kullanmanıza olanak tanıyor. Bu özellik şu anda Dev ve Canary Channel Windows Insider’lara sunuluyor.

Microsoft tarafından onaylandığı üzere, Windows Insider’lar bu değişikliği uygulama sürümü 11.2308.18.0’da fark edebilir. Uygulamanın bu sürümünde ekranın en sağında renk paletinin yanında yeni bir Katmanlar bölümü bulunmaktadır. Buradan küçük “+” simgesine tıklayıp tuvalinize yeni bir katman ekleyebilir ve ardından normalde yaptığınız gibi bunun üzerinde çalışabilirsiniz.


Bu, daha önce eski bir güncellemeyle uygulamaya eklenen şeffaflık gibi özelliklere ek olarak sunulmaktadır. Bu küçük bir özellik olsa da, eğer Paint uygulamasını gerçekten bir resim düzenleyici olarak kullanmak istiyorsanız oldukça etkili bir şey. Çünkü birden fazla resimle çalışmayı kolaylaştıracak. Şu an için hala Photoshop’un yerini alamayacak ama hızlı projeler için daha iyi hale gelmiş durumda.

Hatırlayacağınız gibi Microsoft, Paint’e başka özellikler eklemekle meşguldü. Daha geçen hafta uygulama, araç çubuğundaki Görüntü bölümünün altında, yalnızca birkaç tıklamayla bir görüntüden arka planı kolayca kaldırmanıza olanak tanıyan bir arka plan kaldırma özelliğine kavuştu.

Microsoft ayrıca ağustos ayında Windows 11’deki Paint uygulamasında tam karanlık modu kullanıma sunarak uygulamanın bilgisayarınızı kullanma şeklinize uyum sağlamasına yardımcı oldu. Her zamanki gibi, bu özelliğin Canary ve Dev Channel Windows Insider’larla testleri tamamlandıktan sonra, işletim sisteminin kararlı sürümünü çalıştıran herkese gelmesi bekleniyor. Bu birkaç hafta veya ay sürebilir.

Alıntı
__________________
"Bakın benim parolam sevgidir. Ama ben şiddeti de yerine göre bir enstrüman olarak kullanırım."
 
Alıntı ile Yanıt

Alt 31 Ekim 2023, 20:50   #2
Çevrimiçi
Yanıt: Paint evrim geçiriyor: Windows’ta yerleşik Photoshop uygulaması mı olacak?




agaa beee az mı çizerdim ya
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
evrim, geçiriyor, olacak, paint, photoshop, uygulaması, windows’ta, yerleşik


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Microsoft, Cortana Windows Uygulaması Desteğini Sonlandırıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 04 Haziran 2023 16:45
Paint.NET 5.0 Güncellemesi ile Windows 8.1 ve Windows 7 Desteği Sona Eriyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 14 Ocak 2023 10:27
Biraz Nostalji: JavaScript Tabanlı Windows 95 Uygulaması Geliştirildi KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 23 Ekim 2022 10:58
Windows 11 Kamera Uygulaması QR Kod Desteği Kazanıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 20 Temmuz 2022 20:23
Windows Fotoğraflar Uygulaması Microsoft Edge’e Geliyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 12 Temmuz 2022 09:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net