Forum Logo




14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 08 Haziran 2022, 14:16   #1
Çevrimdışı
14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü




14. Nesil Masaüstü İşlemciler, Intel Yazılımında Göründü
Www.TrendForum.Net



Intel 13. Nesil Raptor Lake işlemcilerin bu yıl üçüncü çeyrekte çıkma ihtimalinden bahsetmiştik. Hatta daha öncesinde teste giren birçok Raptor Lake-S masaüstü işlemci görmüştük. AMD, Ryzen 7000 serisiyle ilgili birçok detay sundu lakin mavi takımdan halen ses seda yok.

13. Nesil Core işlemciler halen piyasaya çıkmamış olmasına rağmen, “MTL-S” kod adlı 14. Nesil işlemciler Intel Management Engine yazılımında listelenmeye başladı. “MTL-S” bildiğiniz gibi Meteor Lake-S’nin kısaltması ve masaüstü platforma ait. Bu işlemciler Intel 4 (7nm) teknolojisiyle üretilecek. Ayrıca esnek tasarım mimarisine sahip olan yongalarda bölümlere ayrılmış CPU, GPU ve diğer SoC kalıplarımı göreceğiz.



Meteor Lake mimarisinde hesaplama kalıbı Intel 4, grafik kalıbı TSMC N3 ve SoC kalıbı da TSMC N4 ile N5 işlemleriyle üretilecek. 14. nesil yongalar, yenilenen Redwood Cove ve Crestmont çekirdeklerini bir araya getirecek. Grafik tarafında ise yeni Xe-HPG mimarisiyle birlikte 192’ye kadar Yürütme Birimi (EU) sunulacak.



Intel, mobil işlemcilerini çeşitli etkinliklerde sergilemekten kaçınmıyor. Öte yandan şirket henüz masaüstü için bir Meteor Lake CPU göstermiş değil. Teknik olarak Meteor Lake’in masaüstü bilgisayarlar için piyasaya sürüleceği doğrulanmadı, ancak termal aralığın 5 ila 125W arasında olacağı doğrulanmış durumda.



14. Nesil Meteor Lake ve 15. Nesil Arrow Lake serisi işlemcilerle ilgili yeni detayları Ağustos ayında Hot Chips 34’te öğreneceğiz. Söylentilere göre Meteor Lake-S masaüstü işlemciler 2024 öncesinde piyasada yerini alacak.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
göründü, intel, masaüstü, nesil, yazılımında, İşlemciler


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Üst Düzey Intel Arc Masaüstü Ekran Kartı İlk Kez Sahnede KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 05 Haziran 2022 17:17
Intel Listeledi: Arc A3 Masaüstü Ekran Kartları Yakın KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 01 Haziran 2022 20:13
13. Nesil Raptor Lake, DDR5-5200 RAM Desteğiyle Gelebilir KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 20:44
Intel'in İlk Masaüstü Ekran Kartı Ortaya Çıktı: NVIDIA ve AMD'ye Rakip Olur mu? KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Mayıs 2022 09:36
Dindar ve Kindar Nesil Never Give Up Trend Sözlük 1 17 Mayıs 2022 15:46




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net