Forum Logo




Ethereum Madencileri, GPU’lara 15 Milyar Dolar Harcadı

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 20 Haziran 2022, 21:39   #1
Çevrimiçi
Ethereum Madencileri, GPU’lara 15 Milyar Dolar Harcadı




Ethereum Madencileri, GPU’lara 15 Milyar Dolar Harcadı
Www.TrendForum.Net



GPU üreticileri bildiğiniz üzere kripto para madenciliği söz konusu olduğunda konuşmakta isteksiz. Hatta NVIDIA, yakın zamanda eksik mali bilgiler verdiği için para cezasına çarptırılmıştı. Bloomberg ise Ethereum madencilerinin son 1.5 yıl içinde 15 milyar dolar değerinde ekran kartı satın aldığını tahmin ediyor. Madencilik için kullanılan teçhizatları da (CPU’lar, PSU’lar, rig) hesaba katarsak harcanan para miktarı çok daha büyük olacaktır.

2020 Ekim-Kasım aylarında Ethereum fiyatlandırması hızla yükseldiğinde, milyonlarca insan kolay para kazanmak için madencilik yapmaya başladı. Maalesef bu süreçte perakendecilerde satılan ekran kartlarına akın ettiler. Hem AMD hem de NVIDIA, o sıralar Radeon RX 6000 ve GeForce RTX 30 serisi ekran kartlarını piyasaya sürmüştü. Sonuç olarak yeni nesil ürünlere ulaşmamız çok daha zor hale geldi.



Oyuncularla birlikte madencilerden gelen talep büyüyünce arzı aştı, bu nedenle fiyatlar tavan yaptı. COVID-19 sırasında eve kapanan insanlar eğlenmek için PC ve konsol oyunlarına yönelmişti. Arz-talep dengesi uzun bir süre korunamazken GPU’ların ortalama satış fiyatları benzeri görülmemiş seviyelere yükseldi.



JPR’den alınan verilere göre, 2021’in tamamı için masaüstü GPU satışları 51,8 milyar doları buldu. Bu miktar satılan 49.021 milyon GPU ile elde edildi. Ethereum’un değeri bu yıl %70 düştü ve Ethereum madencilerinin rotası aniden yön değiştirdi. Kartlarını ve platformlarını yeterince erken satın alan insanlar, Ethereum zirvedeyken muhtemelen onlardan büyük kazançlar elde etti. Ancak geçen yıl madenciliğe başlayanlar, yatırımlarını telafi etmek için ne yapacağını düşünüyor.



Bloomberg’in raporu ayrıca 2021’in ortalarında kripto madenciliği donanımına 30.000 dolar yatırım yapan, şu ana kadar sadece 5.000 dolar değerinde kripto para kazanan bir insan hakkında hikayeler içeriyor. Tahmin ediyoruz ki bu tür insanların sayısı bir hayli fazla olmalı.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
dolar, ethereum, gpu’lara, harcadı, madencileri, milyar


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Dolar/TL 16,58 seviyesinde KoJiRo Ekonomi Dünyası 0 06 Haziran 2022 13:37
OPPO’dan Start-up’lara Öneriler KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:40
iOS 16 ile iPhone'lara Gelmesini Beklediğimiz En Önemli 5 Yeni Özellik KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 25 Mayıs 2022 22:10
Samsung, Çip Krizini Bitirmeye Ant İçti: 355 Milyar Dolar Yatırım Açıkladı! KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 24 Mayıs 2022 19:57
SGK, Covid-19 salgınına 31 milyar lira ödedi DeepSilence Sağlık Haberleri 0 20 Mayıs 2022 15:28




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net