Forum Logo




Intel Arc Ekran Kartı, AMD İşlemcilerle Daha Düşük Performans Gösteriyor

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 23 Haziran 2022, 21:20   #1
Çevrimdışı
Intel Arc Ekran Kartı, AMD İşlemcilerle Daha Düşük Performans Gösteriyor




Intel Arc Ekran Kartı, AMD İşlemcilerle Daha Düşük Performans Gösteriyor
Www.TrendForum.Net



Intel, Arc Alchemist masaüstü ekran kartlarındaki kısıtlamayı kaldırdı ve Çinli yayıncılar tarafından yapılan incelemeler sürüyor. Bilbilili‘de yayınlanan kıyaslama sonuçları ise bazı şaşırtıcı sonuçlar verdi. Arc A380 ekran kartı, bir AMD işlemci ile eşleştirildiğinde Intel tabanlı sisteme göre daha düşük performans gösteriyor.

Ryzen 5 5600 destekli sistemde performans kesinlikle daha geride. AMD platformundaki Arc A380’in karşılaştırılabilir bir Intel sistemine göre %17 daha yavaş olduğu belirtiliyor. Intel’in Arc ekran kartlarında Re-Size BAR önerisinde bulunduğunu hatırlatalım. Ayrıca AMD Smart Access Memory desteği konusunda çok kısıtlı bilgiler verilmişti. Bu testler ise şirketin neden Re-Size BAR üzerinde durduğunu açıklar nitelikte.



Arc ekran kartı, 16 GB DDR4 3600 MHz bellekle eşleştirilmiş ASUS TUF B550M anakart üzerinde AMD Ryzen 5 5600 kullanılarak test edildi. Intel sistemde ise aynı tür belleğe sahip bir ASUS TUF B660M anakart ve Core i5-12400 CPU kullanıldı. Her iki test sisteminde de Re-Size BAR desteği otomatik olarak ayarlandı ve “4G decoding” ayarı aktif edildi. Ayrıca her iki sistemde de Windows 11 21H2 kuruluydu.

League of Legends hariç, test edilen 10 oyunda AMD sistem daha düşük sonuç göstermiş. En büyük fark ise Forza Horizon 5 ve Total War Three Kingdoms gibi oyunlarda gözlemlendi. Yukarıdaki tablodan incelemek isterseniz oyunlar sırasıyla şöyle: League of Legends, Dota 2, Rainbow 6 Extraction, Watch Dogs Legions, Far Cry 6, Assassin’s Creed Valhalla, Total War Three Kingdoms, Shadow of the Tomb Raider, CS:GO ve Forza Horizon 5.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
amd, arc, daha, düşük, ekran, gösteriyor, intel, kartı, performans, İşlemcilerle


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Özel Soğutmalı İlk Intel Arc Ekran Kartı: Arc A380 Photon KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 18 Haziran 2022 18:27
Harici Intel Ekran Kartı Tanıtıldı: Arc A380 Özellikleri ve Fiyatı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:50
Üst Düzey Intel Arc Masaüstü Ekran Kartı İlk Kez Sahnede KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 05 Haziran 2022 17:17
AMD’den Düşük Bütçeli Yeni Ekran Kartı: RX 6300 KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 31 Mayıs 2022 05:48
Intel'in İlk Masaüstü Ekran Kartı Ortaya Çıktı: NVIDIA ve AMD'ye Rakip Olur mu? KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 29 Mayıs 2022 09:36




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net