Forum Logo




Kripto Madenciler Ekran Kartlarını Satışa Çıkarmaya Başladı

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 28 Haziran 2022, 22:14   #1
Çevrimiçi
Kripto Madenciler Ekran Kartlarını Satışa Çıkarmaya Başladı




Kripto Madenciler Ekran Kartlarını Satışa Çıkarmaya Başladı
Www.TrendForum.Net



Çin’deki kripto para madencileri, operasyonlarını dağıtmaya ve ikinci el ekipmanlarını satışa çıkarmaya başladı. Daha önce ekran kartı piyasasındaki güncel duruma değinmiştik. Bitcoin ve Ethereum ile birlikte tüm kripto para borsasında büyük bir çöküş yaşandı. Fiyatlar normalleşmeye başlarken madenciler de kayıplarını azaltmak için bileşenlerini satmak istiyorlar.

Satıcılar, eBay’e benzer ikinci el bir Çin pazarı olan Xianyu’yu birçok kullanılmış GeForce RTX 30 serisi (Ampere) ekran kartıyla doldurdu. Stokları eritmek isteyenler karaborsacılar veya internet kafe sahipleri de olabilir, ancak bunların büyük çoğunluğu muhtemelen madenci. Örneğin Twitter kullanıcısı I_Leak_VN, 500 dolar civarında (3500 yuan) satılan birçok özel soğutmalı GeForce RTX 3080 ekran kartı gördü. Bu kart bildiğiniz gibi 699 dolar liste fiyatıyla çıkmıştı.

Bazı madenciler, ekran kartlarından kurtulmak için açık artırma yöntemlerine başvurdu. Bir Baidu gönderisine göre Ethereum madencileri 300 ila 350 dolar arasında tonlarca GeForce RTX 3060 Ti ekran kartı satıyorlar. Bir zamanlar GeForce RTX 3060 Ti, performansı ve fiyat etiketi göz önüne alındığında madencilik için en popüler modellerden biriydi.

Kripto piyasasında yaşanan durumdan yalnızca küçük madenciler etkilenmiyor. Toronto merkezli Bitfarms gibi büyük madencilik çiftlikleri bile harekete geçmeye başladı. CoinDesk raporuna göre Bitfarms, şirketin borcunu azaltmak ve likiditeyi artırmak için 62 milyon dolar değerinde 3.000 BTC sattı. Buna ek olarak, ünlü madencilerden biri olan Riot Blockchain, nakit toplamak için Nisan ayından bu yana bitcoinlerini satmaya başladı.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
başladı, Çıkarmaya, ekran, kartlarını, kripto, madenciler, satışa


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
Brundle: "Sainz, tüm potansiyelini ortaya çıkarmaya çok yakın" KoJiRo Formula 1 0 25 Haziran 2022 08:08
Intel Arc A380 Ekran Kartlı Hazır Sistemler Satışa Çıkıyor KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:42
Çad'da madenciler arasında çatışma: 100'den fazla ölü KoJiRo Dünyadan Haberler 0 30 Mayıs 2022 21:04
NVIDIA, Sıvı Soğutmalı Ekran Kartlarını Duyurdu KoJiRo Bilgisayar ve Donanım 0 24 Mayıs 2022 19:52
Grayscale, SEC için yeni kripto varlıklarını sundu! Roronoa Zoro Ekonomi Dünyası 0 06 Mayıs 2022 02:59




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net