Forum Logo




Taşınabilir SSD Kutusu: ASUS ROG Strix Arion Lite İncelemesi

Bilgisayar ve Donanım ile ilgili tüm konulara buradan ulaşabilirsiniz.


Kullanıcı Etiket Listesi

Yeni Konu Oluştur Yanıtla
 
LinkBack Seçenekler Görüntüleme stilleri
Alt 30 Haziran 2022, 18:33   #1
Çevrimiçi
Taşınabilir SSD Kutusu: ASUS ROG Strix Arion Lite İncelemesi




Taşınabilir SSD Kutusu: ASUS ROG Strix Arion Lite İncelemesi
Www.TrendForum.Net



ASUS’un taşınabilir SSD kutusu ROG Strix Arion Lite, kendi taşınabilir SSD’sini yapmak isteyenlere hitap ediyor. Taşınabilir SSD’ler söz konusu olduğunda kullanıcıların en çok yakındığı nokta maliyet. SSD maliyetleri halihazırda yüksek iken taşınabilir modellerde fiyatlar daha da yukarı çıkıyor. İşte bu maliyeti kontrol etmenin bir yolu kendi SSD’nizi seçmek. ROG Strix Arion Lite da buna izin veren bir ürün..



Taşınabilir SSD kutusuyla uyumlu SSD nasıl seçilir?

ROG Strix Arion Lite, M.2 NVMe standardını desteleyen bir SSD kutusu. Kutu, 2230/2242/2260/2280 boyutundaki M.2 PCIe NVM Express SSD’leri destekliyor.
Neden taşınabilir HDD yerine SSD kullanmalısınız?

Sabit Disk, adından da anlaşılacağı üzere sabit durması gereken bir bileşen. Bunun sebebi ise içerisinde hareketli parçalar olması. Özellikle de okuma/yazma kafası en ufak bir sarsıntıda verilerin depolandığı plakalara temas ederse diskte kalıcı hasarlar ortaya çıkabiliyor. İşte bu yüzden taşınabilir disklerin SSD olması sağlamlık ve veri güvenliği açısından önemli. SSD’ler çok büyük darbelere karşın bile dayanıklı iken masanızdan düşen diskin bir daha kullanılamaz hale geldiğine şahit olabilirsiniz.

Taşınabilir SSD kutusu nasıl seçilir?

SSD kutusu seçerken en önemli konu aslında kalite. Geçmiş tecrübelerimize dayanarak en sık bozulan bileşenin SATA’dan USB’ye ya da NVMe’den USB’ye dönüştürme işini yapan çiplerin ve devre kartlarının olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda SSD kutusu bakarken kaliteli bir ürün almakta fayda var.

Sonrasında hız yine bir başka etken. ROG Strix Arion Lite, USB 3.2 Gen 2 Type-C arayüzüne sahip ve bu arayüz de 10 Gbps hız sunabiliyor. Ürün USB-C’den C’ye kablo ile geliyor ama dilerseniz Tip-A kablo ile de PC’ye bağlayabilirsiniz.

Taşınabilir SSD seçerken dikkat edebileceğiniz bir başka nokta da sağlamlık. Alüminyum alaşımlı kutu, SSD’nin güvenliğini sağlarken termal pedler de daha serin bir çalışmayı mümkün kılıyor.

ROG Strix Arion nasıl monte edilir?

ROG Strix Arion Lite, SSD’nizi kutuya yerleştirmenizi kolaylaştıran, pin tasarımlı ve başparmağınızla yerleştirebileceğiniz bir sistem barındırıyor. Böylece montaj için tornavida kullanmanıza gerek kalmıyor. İğneyi Tip-C portunun yanındaki değile sokuyorsunuz ve kapak açılıyor. Sonrasında kapağı kaldırıp SSD’nizi monte edebilirsiniz.

Windows’ta ROG Strix Arion nasıl biçimlendirilir?

Taşınabilir SSD kutusunu taktıktan sonra kullanmaya başlamak için Disk Yönetimi’ni açmanız yeterli. Sonrasında karşınıza çıkan pencerede ileri demeniz gerekiyor. Windows varsayılan olarak SSD’yi GPT bölümleme tablosu ve NTFS dosya sistemi ile formatlayacak.

Eğer ben bütün bu zahmete girmek istemiyorum derseniz de sorun değil. ASUS’un dahili SSD’li sürüm de mevcut. ROG Strix Arion S500 doğrudan kendi SSD’si ile geliyor.

Technopat
__________________

İmzalardaki bağlantıları veya görselleri görüntülemek için gönderi sayınızın 10 veya daha fazla olması gerekir.
 
Alıntı ile Yanıt

Yanıtla

İçeriği Sosyalleştir

Etiketler
arion, asus, kutusu, lite, rog, ssd, strix, taşınabilir, İncelemesi


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 konuk)
 


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Yanıtlar Son Mesaj
ASUS, ROG Strix Flare II Serisi Klavyelerini Duyurdu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 15 Haziran 2022 21:22
Oppo Reno8 Lite, Reno7 Lite’ın Yeniden Markalanmış Modeli Olacak KoJiRo Telefon Dünyasından Haberler 0 06 Haziran 2022 14:19
ASUS ZenScreen OLED MQ16AH Taşınabilir Monitör Duyuruldu KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 02 Haziran 2022 19:31
ASUS ROG Strix G733ZX Laptop İncelemesi KoJiRo Tablet Bilgisayar Haberleri 0 01 Haziran 2022 19:56
ASUS, Strix Scar 17 Special Edition ve Flow X16 Dizüstü Bilgisayarlarını Tanıttı KoJiRo Teknoloji Trend Haberleri 0 28 Mayıs 2022 09:29




TrendForum.Net genel forum paylaşım sitesidir. Bu nedenle foruma kaydolan tüm gerçek kişiler, kontrole tabi tutulmaksızın içerik paylaşabilmektedir. TrendForum üzerinden paylaşılan mesaj, konu ve görsellerden yana doğabilecek yasal sorumluluklar; paylaşan kullanıcıya aittir, TrendForum.Net yer sağlayıcı olduğu için hiçbir yasal sorumluluk kabul etmez. İllegal herhangi bir faaliyetin saptanması durumunda; İLETİŞİM sayfası üzerinden ulaşıldığı takdirde mesaj, konu ya da görsel; en fazla 48 saat içerisinde silinecek ve bildiriminiz üzerinden tarafınıza dönüş sağlanacaktır.
5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu gereğince sitemizde telif hakkı bulunan mp3,video v.b. eserlerin paylaşımı yasaktır. Yasal işlem olması halinde paylaşan kişi ya da kişilerin bilgileri gerekli kuruma verilecektir.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7   Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.

TrendForum.Net, lisanslı vBulletin® kullanmaktadır. Tüm hakları saklıdır. ©2022-2024
Tema Tasarım: Vision / Fibertus.Net